שאלה בנוגע לבתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לבתי
    אבא דואג
    05/10/2009

שלום רב,

בשיטוטי באינטרנט בחיפוש אחר התשובה לשאלה "האם בתי סובלת מהפרעת קשב וריכוז", הגעתי לאתר BEOK ובו הופיעה כתובת המייל שלך, ומאחר ולא ידעתי שיש פורום נפלא שכזה אז כתבתי אליך למייל... כעת כשגיליתי את הפורום, העברתי את הודעתי לכאן.

אשמח אם תוכל לכוון אותי מה לעשות:

בתי בכתה ו'.

תלמידה טובה מינוס.

ציוניה היו טובים בכתות הנמוכות אך ככל שהיא עולה - כך ציוניה יורדים - בעיקר במתמטיקה.

התחושה היא שהיא לא מרוכזת... היא טועה בשטויות, לא מצליחה לבדוק את עצמה, פזיזה בתשובותיה ונראה שהיא לא ממש שולטת בזה.

היא לא תזזתית ולא נעה ללא הפסק אך הרבה פעמים אני מוצא עצמי מעיר לה להתרכז.

גם בשיחה: כאשר היא רוצה לומר משהו, היא לא מאפשרת לך לסיים משפט אלא חייבת לומר את דבריה.

אם אני מאלץ אותה להמתין, ניכר שהיא לא מקשיבה - היא לא איתך.

היא לא זוכרת את לוח הכפל ועד כה ציוניה במתמטיקה בינוניים (80 פלוס -מינוס) בזכות העובדה שהיא ילדה אינטליגנטית מאד.

המורות מעולם לא המליצו על אבחון כלשהו כי היא עדיין נחשבת לתלמידה בינונית וכאמור, לא מפריעה בשעורים ולכן היא לא בולטת.

שאלותיי הן כאלה:

האם כדאי לבצע בדיקת קשב וריכוז? או שאבחון כזה רק ישגע את הילדה?

האם לפי התיאור יש בעיה או שאולי הילדה "בינונית" ועלי להסתגל לכך?

האם לאחר בדיקת קשב וריכוז, במידה ואכן תאובחן עם הבעיה, האם במקרה כזה שאינו בעייתי לגמרי, גם אז הטיפול הנו תרופתי?

אשמח להכוונה,

תודה

אבא מודאג לגמרי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לבתי

הוספת תגובה

• אבא דואג

ד``ר אריה בקלו
    08/10/2009

שלום,
    אני ממש לא חושב שצריך להתרגל ל"בינוניות" של הילדה. היא הרי לא תמיד היתה בינונית.
    לפי התאור שלך יש בהחלט מקום לחשוד שמדובר בהפרעת קשב וריכוז מהסוג השקט(ולכן גם הפחות מאובחן). חשוב לדעת שככל שעולים בשנתון הלימודים גוברים הקשיים ואיתם הכשלונות ,התסכול והירידה בתדמית העצמית.
    לגבי הטיפול: קודם אבחון מלא ורק לפי התוצאות מחליטים מה הטיפול הנדרש.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו