מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהדני26/10/2009
שלום אני תלמיד בבית ספר תיכון ובשנה האחרונה אובחנתי כסובל מ-ADHD.
עברתי אבחון מלא,הותאם לי טיפול תרופתי וזה באמת עוזר לי.
הבעיה שלי היא אחרת.נוסף על הקושי להתרכז ועל "הקוצים בתחת" שתמיד היו לי ואכן אובחנו כ-ADHD תמיד גם הייתי מזיז את הרגליים וזה דבר שכן הטיפול עוזר לי ובזמן השפעת התרופה הרגליים שלי יציבות ואני לא קם מהכסא.
יחד עם זאת אחד הדברים שיש בי מגיל ממש קטן הוא נדנוד.אני סובל מדחף בלתי נשלט להתנדנד על הכסא בכל כסא שאני יושב עליו.אני לא מתכוון לנדנוד עם הכסא עצמו אלא ממש רק לחלק העליון של הגוף כמו אדם דתי שמתפלל.תמיד היו צוחקים עליי ושואלים אותי "אתה בתפילת שחרית או מנחה?" בבית הספר או בכל מקום אחר ואני כדי לא להכנס לדיכאון מזה שצוחקים עליי הייתי מחייך ועובר הלאה.לפעמים כדי להסתיר את זה בכתה אז אני מתנדנד ממש עם כל הכסא ואז הגוף לא זז אלא מזיז את הכסא עצמו וזה דבר שהרבה תלמידים עושים ככה שזה לא "חריג".מעולם לא בדקתי את זה למרות שזה כן הפריע לי בתפקוד היום יומי וגם כשאני עומד זה אף פעם לא בצורה יציבה וגם כמעין נדנוד(אני אפילו לא שם לב לזה אלא מעירים לי).זה מביש אותי ליד אנשים וממש מעיק עליי ומלווה אותי לאורך כל היום מהרגע שאני מתעורר עד הרגע שאני הולך לישון.ל"תופעה" הזו של הנדנוד הרטלין לא עזר לא משנה באיזה מינון או סוג שניסו איתי(ארוך או קצר טווח),מה גם שלשאר הסימנים התרופה כן עזרה.אני מדבר על נדנוד שקורה כל הזמן כשאני יושב או עומד,וגם לפני השינה אני מתנדנד על המיטה כמה דקות ואז נשכב ונרדם.תמיד התביישתי לספר על זה לרופאים כי אני מרגיש שמשהו בי מוזר אבל לא יודע מה וקיויתי שעם אבחנת ה-ADHD גם זה "יעבור" לפחות בזמן השפעת התרופה אבל לצערי זה לא ככה.מחיפוש באינטרנט כל פעם שהקשתי את המילה נדנוד בהקשר הזה קיבלתי לינקים לאוטיזם משהו שקצת הבהיל לא בגלל שאני חושב שאני אוטיסט אלא בגלל שאני רואה שזה דבר דיי נדיר מה שיש לי אם לא מדברים עליו.
השאלה שלי האם נדנוד בלתי פוסק ובלתי רצוני זו באמת תופעה של ADHD והאם רטלין אמור לעזור לזה?ואם זו לא תופעה שקשורה ל-ADHD אז מה זה יכול להיות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדנוד ללא הפסקה.....
דר' עדי אדר28/10/2009שלום ךל!
אני מוכרח לשציין שזוהי שאלה מאוד מקורית!
אכן נדנוד גוו היא תופעה מובהקת ואפיינית של הפרעות קשב. במקרה שלך זה כמעט נושא אופי אובססיבי. מרבית האנשים עם הפרעה זו נוטים לנדנד רגליים, לפכור אצבעות, לתופף ועוד.
אין לסימפטום זה טיפול ספציפי להוציא הטיפול בריטלין כחלק מהטיפול בהפרעת קשב. אם אכן קיים מרכיב ואבססיבי בהתנהגות ניתן לשקול גם טיפולים תרופתיים אחרים.
ניתן לשקול במצב זה גם טפול התנהגותי אשר יתכן ויעזור לך למתן תסמין מרגיז זה.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?