מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות בגיל הרךaz03/11/2009
בני בן 3 וחצי , שנה שניה בגן מתנ"ס ( 35 ילדים – אותה גננת ) ,בשיחה עם הגננת היא מספרת שהוא מתקשה לשבת בזמן הריכוז ולכן מבלה הרבה בשירותים , כמו כן הוא נוטה להתפרץ הרבה בזמן מפגשים , מתקשה לשבת בנחת על הכיסא , תזוזתי , אינו נינוח לאורך זמן , מתקשה בדחיית סיפוקים מידיים , ופועל מהר יותר מאשר חושב ,כמו כן היא טוענת שהוא מרבה לרוץ ולהיות בתנועתיות .
במקביל היא גם ציינה שהוא בעל ביטחון רב , מאוד נבון ( מדבר מגיל צעיר מאוד ) , חברותי מאוד , בעל תכונות של מנהיג וכו
לטענתה זוהי בעיית קשב וריכוז ומומלץ מאוד ללכת לאיבחון , . אני לעומת זאת הגבתי כי נראה לי שמוקדם מדי לשפוט ,
הוא אכן ילד עם הרבה מרץ שאוהב להשתולל ולרוץ אבל השאלה עם זה לאיעבור שהוא יתבגר קצת ?
יש לציין כי כרגע הוא עדין בן יחיד , ובבית כאשר אני מספרת לו סיפור הוא שואל הרבה מאוד שאלות במהלך ההקראה , או לדוגמא בארוחות ערב הוא זז בשולחן , מדבר בלי סוף מזיז את הכפית , מזלג וכו' ,ותוך עשר דקות הוא דואג לצעוק סיימתי לאכול ורוצה לקום מהשולחן .
האם יש אפשרות לדעת האם זוהי תחילתה של הפרעה?ואם כן האם יש אפשרות לצמצמה או לשפרה כבר בגיל זה ??
אשמח לשמוע את עצתך המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בגיל הרך
ד``ר אריה בקלו07/11/2009שלום,
מכל מה שכתבת מצטיירת תמונה של ילד אנרגטי,יתכן אף היפרקינטי.
אני מסכים איתך שזה מוקדם להגדירו כילד עם הפרעת קשב וריכוז אבל יש לקחת בחשבון שילדים המוגדרים כהיפרקינטים בגיל הרך ,עשויים להפוך ל ADHD בעוד שנתיים שלוש.
אני ממליץ לך לבקש את הפנייתו לאחד ממרכזי התפתחות הילד לצורך אבחון.
לאחר האבחון ,לבטח יהיו גם המלצות טיפוליות בהתאם לממצאי האבחון.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?