מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על תופעות לוואי של קונצרטה 36רונית16/12/2009
שלום,
שמי רונית ואני בת 22.
אני מטופלת בקונצרטה 36 מ"ג. מזה כשבועיים קופץ לי השריר של זרוע ימין ללא הפסקה. אני פונה לפורום מאחר וזה קורה רק כאשר אני נוטלת את הכדור. לאחר פירוק התרופה לא הבחנתי בבעייה זו וגם בסופי שבוע (שלרוב אינני לוקחת קונצרטה בסופי שבוע) לא הרגשתי (או ראיתי) את השריר קופץ.
האם, לדעתם, זוהי בעייה הקשורה בנטילת הכדור ?
האם ספזם מסוג זה הוא תופעת לוואי שיכולה להיגרם כתוצאה מטיפול זה ?
אציין כי כאשר נטלתי 40 מ"ג ריטלין (SLR), הייתי אז בת 16, סבלתי מתופעות לוואי כגון טיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר muscle twitch וריטלין
ד``ר עדי אדר16/12/2009שלום לך!
אכן תופעה זו עלולה להיות תופעת לוואי של ריטלין.
כמה זמן לאחר נטילת התרופה החלה התופעה?
תופעה זו היא נדירה לאחר מתן ריטלין ורק לעתים נדירת אני מקבל דיווח על כך ממטופלי.
התופעה לא מסוכנת. עם זאת מומלץ לפנות לרופא המטפל !
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmuscle twitch וריטלין
רונית16/12/2009כאשר התחלתי את הטיפול, בגיל 16, נטלתי במשך כחצי שנה 40 מ"ג ריטלין. כאשר טופלתי בריטלין אכן היו לי תופעות לוואי נדירות נוספות, מלבד הטיקים, כגון עליית דופק ואי סדירות דופק. אני נוטלת קונצרטה 36 מ"ג מאז ועד היום (היום אני מת 22) לתקופות לימודים. החל מאוקטובר האחרון חזרתי ליטול כדור קונצרטה בכל יום, לעיתים פעם אחת גם בסופי שבוע. הקפיצות בשריר התחילו לפני כשבועיים - הם מתחילים כ-3 שעות לאחר נטילת הכדור (אני בד"כ לוקחת את הכדור אחרי ארוחת הבוקר, בשעה 7:00) והן ממשיכות עד לפירוק הכדור בסביבות השעה 17:00-18:00.
לעומת הריטלין, התופעות לוואי של הקונצרטה פחות נוראיות, אך כאשר עיינתי לתופעות לוואי של הקונצרטה שמתי לב שיש מספר רב של תופעות לוואי (ותופעות לוואי נדירות) שאני מרגישה בזמן טיפול בכדור זה. (חשוב לי להגיש שהתופעות שהרגשתי כאשר טופלתי בריטלין היו הרבה יותר קשות מהקונצרטה, גם מבחינת תופעות לוואי אך בעיקר מבחינת השפעה ופירוק הכדור).
תודה מראש,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmuscle twitch וריטלין
ד``ר עדי אדר16/12/2009שלום רונית!
זה באמת מעניין כי למעשה את מטופלת תקופה ארוכה בריטלין (קונרצטה זה סוג של ריטלין מושהה) ורק לאחרונה הופיעו התופעות של מה שמכונה גם פסציקולציות של השרירים.
כמובן שנשאלת השאלה האם אכן יש קשר ישיר לנטילת הקונצרטה, עד כמה התופעה מטרידה והאם היא מתמידה - כלומר ממשיכה בתקופה הקרובה - אלו יהיו השיקולים של הרופא המטפל האם להמשיך בתרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmuscle twitch וריטלין
רונית17/12/2009תודה רבה על היעוץ.
קבעתי תור לנוירולוג כבר ליום רביעי הקרוב. אני מאוד מקווה שהוא יוכל לעזור לי כי לצערי טיפול כלשהו אני אכן אצטרך לפחות עד שאסיים את הלימודים בתחילת פברואר.
בינתיים העיוותים בשריר רק גוברים.
אשמח אם תוכל לענות לי על עוד שאלה אחת:
אח שלי (בן 14) מטופל בקונצרטה 36 מ"ג כבר מגיל 7. מזה תקופה ארוכה (שנה, אולי קצת יותר) הוא סובל ממיגרנות (הוא מציין כאב חד בעין ובהתאם לעין בכל אותו צד של הראש) ורק כאשר הוא מכסה אותה הכאב נרגע מעט.
האם זוהי תופעה שכיחה גם בקרב ילדים ? האם יש צורך בבדיקות מסוימות או בבירור כלשהו ?
(אציין כי, לעומתי, הוא הולך ליעוץ אצל ד"ר ברוריה בן זאב לפחות פעם-פעמיים בשנה).
תודה מראש,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?