זקוקה לריטלין כדי לזכור לקחת ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לריטלין כדי לזכור לקחת ריטלין
    ענת
    09/03/2010

אלמלא זה היה עצוב, זה היה באמת מצחיק, אני יודעת ועדיין אלה החיים שלי.

אובחנתי כסובלת מ-ADD לפני כשנתיים בשנות ה-30 לחיי. אני אמורה לקחת ריטלין 40 מ"ג, 3 פעמים ביום בשל משקלי.
    כשלמדתי ולקחתי ריטלין גיליתי עולם שלם שלא הכרתי של יכולת ריכוז והקשבה מצד אחד ותחושה גופנית לא הכי נעימה מצד שני (מעין רעידות קטנות בגוף - נאמר כמו התחושה אחרי שתיית 5 כוסות קפה).
    העניין הוא כזה: כיום אינני לומדת ומחפשת עבודה, אבל בגלל התחושה הלא נעימה, אני אומרת לעצמי שאני אקח את התרופה מאוחר יותר (למשל אחרי האוכל), אבל אף פעם לא מגיעה לזה כי אני פשוט שוכחת!
    כשלמדתי היתה לי מעין נקודה קבועה בה הייתי לוקחת את הכדורים (לפני הכניסה לאוניברסיטה).
    עכשיו כשאני צריכה לחפש עבודה מתישהו משעות היום, אני נזכרת שלא לקחתי רק מאוחר בלילה כשאני מגלה שלא חיפשתי דבר באותו היום.
    זה נורא מתסכל כי אני כבר "לא מחפשת עבודה" מזה חודשים כשכל לילה אני מבטיחה לעצמי שמחר יהיה היום בו אני שוב אקח את התרופה, רק כדי לגלות למחרת ששוב לא עשיתי זאת.
    אני יודעת שזה חלק מתסמיני התסמונת, אבל אני לא מצליחה להתמודד איתה. אני זקוקה לריטלין כדי לקחת ריטלין, אם אפשר לתאר זאת כך.

השאלה היא האם יש דרך להתגבר על כך?! מה עושים? איך לזכור לקחת את הריטלין לפני שאני לוקחת אותו כש-2 מהתסמינים הרציניים ביותר אצלי הם דחיינות כרונית ושיכחה?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לזכור לקחת ריטלין

ד``ר אריה בקלו
    09/03/2010

שלום,
    יש לי 2 פתרונות להציע לך.
    האחד הוא מאמנות אישית לקבלת פתרונות לבעיית השכחה והדחיינות, כולל טיימרים והתראות אלקטרוניות למינהן.
    השני, מעבר לטיפול בקונצרטה שאותו נוטלים רק אחת ליום בבוקר ושלום על ישראל.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העצות, אני אנסה אותם.

ענת
    10/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו