מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונצרטה במינון נמוך מדי?ערן15/03/2010
שלום,
אני בן 29, שוקל 105 ק"ג. אובחנתי ADD בגיל 21 אבל העדפתי להמנע מצריכת רטלין/קונצרטה ואף השלמתי תואר ראשון בלי טיפול תרופתי.
לפני כשבוע התחלתי להשתמש בקונצרטה 36 מ"ג בהמלצת נוירולוג מכיוון שחוסר הריכוז מפריע לי מאוד בעבודה (אני עובד 10-11 שעות ביום וקורא המון) ובלימודים למבחנים בתואר השני.
ביום הראשון לשימוש הרגשתי שהשיפור בריכוז קיים אך אינו מספק. מעבר לזה היתה ירידה בתאבון.
ביום השני עשיתי שטות ועל דעת עצמי לקחתי שני כדורים יחד. זה גרם לי לעצבנות שנמשכה שעה קלה ולאחר מכן התחלפה בתחושת היפראקטיביות, קשב נהדר וריכוז גבוה בלמידה. מבחינת התאבון - אותו דבר כמו עם כדור אחד.
דיווחתי לרופאת המשפחה על המקרה, ננזפתי כראוי :-)
אני ממשיך לקחת כדור אחד בכל בוקר וההשפעה היא כמו ביום הראשון, מה גם שההשפעה נמשכת בערך 6 שעות, מלבד הירידה בתאבון שמורגשת בערך 10-12 שעות. לא מדובר בצום, פשוט אין לי צורך לנשנש בין הארוחות ואני מסתפק במנות קטנות יותר בארוחות עצמן.
אני יודע שפורום זה לא תחליף לבדיקה ואין לי שום כוונה לעשות שינוי בצריכת התרופה.
אני רק מעוניין לדעת:
א) האם לוקח לגוף זמן להתרגל לתרופה וצפויות תוצאות טובות יותר בהמשך השימוש?
ב) האם כדאי להפגש עם הנוירולוג שנית כדי לדון במינון? האם תחת נסיבות אלו נהוג להעלות את המינון ל-54 מ"ג? או אולי לקחת כדור 36 מ"ג בבוקר ומספר שעות לאחר מכן לקחת כדור נוסף לחיזוק?
הנוירולוג המדובר הוא רופא מצויין ואני בוטח בו, אני רק רוצה לדעת אם כדאי למהר ולקבוע פגישה נוספת, ומה כדאי לשאול.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות ששכחתי להוסיף
ערן15/03/20101) תופעה נוספת שהרגשתי מאז תחילת השימוש בקונצרטה היא שאני מעשן יותר.
בד"כ אני מעשן שתי סיגריות ביום ובימים האחרונים אני מעשן 7-8 סיגריות ביום.
אני לא חושב שזה קשור ללחץ העבודה או הבחינות, ולא יודע אם ניתן לייחס את זה לשימוש בתרופה.
2) האם השפעת התרופה אמורה להיות יציבה במהלך כל טווח ההשפעה? או שזה נורמלי שההשפעה דועכת ולאחר מכן מורגשת עליה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון קונצרטה
ד``ר אריה בקלו30/03/2010שלום,
המינון שאתה נוטל הוא כנראה נמוך מידי.
את העלאת המינון יש לעשות בהדרגה,במרווחי זמן נכונים ובעיקר תחת פיקוח הרופא המטפל!
השפעת הקונצרטה אמורה להיות אחידה לאורך שעות הפעילות, למעט אולי בקצוות.
לריטלין יש בעקרון השפעה מרסנת על הצורך בשימוש בחומרים ממכרים. העובדה שאצלך זה הפוך נעוצה כנראה בסיבות אחרות. יתכן ואתה מפצה את עצמך על החסך באכילה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ערן02/04/2010תודה רבה על תשובתך.
לעניין העישון כפיצוי על הירידה באכילה, זה בהחלט חומר טוב למחשבה.
שוב, תודה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה מאוד לתשובה... תודה!
ערן17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?