הצטרפנו למועדון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצטרפנו למועדון
    מיכאל
    25/04/2010

שלום לכולם
    שמי מיכאל אני אביו של דן ילד מקסים בן 8 לאחר לבטים רבים לקחנו את דן שבוע שעבר
    לאיבחון אצל פסיכולוגית התפתחותית עם התמחות באיבחון לקויות למידה(עם המון המלצות
    ובעיקר המון ניסיון),בסופו של תהליך בן קרוב לשעתיים שלה יחד סולו עם דן,ולאחר שיחה עימנו וצירוף מיכתבים משתי מורות של דן היא איבחנה חד משמעית הפרעת קשב אך ללא הפרעת ריכוז,
    מכל מה שאני קורא,אז בדרך כלל זה הולך קשב וריכוז יחדיו,והיא בפירוש הדגישה רק הפרעת קשב.
    אז מה זה אומר בכלל וביפרט לגבי דן?לפני שאנו מתחילים את הטיול בין נירולוג,קלינאי תיקשורת ועוד לפי המלצתה? מודה לכם עד מאד מיכאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצטרפנו למועדון

הוספת תגובה

• ברוכים הבאים......

ד``ר עדי אדר
    28/04/2010

שלום לך!

אני לא רוצה לבקר ממצאי אבחון שלא ראיתי אותו ואעיר רק מספר הערות כלליות.

אבחון פסיכולוגי לא יכול לאבחן הפרעות קשב וריכוז - הוא אינו משתמש בשיטות אבחנתיות המקובלות לאבחון זה לא מבצע אבחון פסיכולוגי אשר בוחן תפקודי קשב ולא מסמך על קריטריונים מקובלים לאבחון הפרעת קשב. אבחון כזה יכול רק להעלות חשד לקיומה של הפרעת קשב אך לא לאבחנה באופן חד משמעי.
    מבחינה קלינית לא ניתן להגדיר הפרעת קשב על סמך ירידה בתפקודי קשב באחבון פסיכולוגי - חד וחלק!

איני מבין את ההבדל בין קשב לריכוז - קשב הוא היכולת להקשיב לגורם שמעביר לנו אינפורמציה חשובה. הריכוז זו היכולת לשמר אל הקשב לפרק זמן. שוב הפסכיולוגית כנראה מתיחס לתתי מבחנים שונים כאשר במציאות הקלינית, הרפואית ההתבטאות של ההפרעה שונה.

לכן ההגדרה של פסיכולוגים להפרעת קשב ושל הרופאים לא חופפת ולטעמי במצב של אחד לאחד (שכך מתבצע האבחון הפסיכולוגי) לא ניתן לאבחן בצורה מהימנה הפרעת קשב!

יתכן שאתם קצת מבולבלים.... ולכן האבחון צריך להעשות על ידי גורם רפואי שהוסמך לביצוע אבחון זה
    בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו