מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן חמשיפעת25/10/2007
שלום רב,
אני אם לילד בן חמש, שכבר שנה שעברה הגננת העירה את תשומת ליבי שהילד לא יושב במפגש, כל דבר הכי קטן מסיח את דעתו. במשחקי יצירה גם אין לו כ"כ סבלנות, אך לצייר לשחק במחשב וטלויזה הוא יכול לשבת שעות. בארוחות בבית הוא יושב על הכסא אך לא ישיבה שקטה.אך עם זאת מאוד מקובל על חבריו בגן וצמיד סביבו חברים. (סוג של מנהיג)ץ לקחתי לתצומת ליבי הופנתי לנורלוג ילדים, הסברתי לו את כל הסיפור והוא אמר לי שהילד קטן אי אפשר לעשות לו אבחון.
השנה התחילה והפעם בגן חדש, וגם הגננת הזו מתלוננת שהילד לא יושב במפגש, מדבר עם אחרים, צועק לפעמים, מדבר לא יפה לגננת, לא תמיד מקבל את החוקים שיש בגן, לפעמים עושה מה שבא לו.
בבית אנו מקפידים מאוד על גבולות וחוקים. אני מאוד רוצה לעזור לו אך לא יודעת איך. כל הזמן אורמים לי שהוא קטן מידי ולא יכול לעבור אבחון. בבקשה תפנו אותי למקום שבו אוכל לאבחן אותו ואם יימצא שכן אני רוצה לעזור לו הרי כל מה שהוא עושה לא עושה בכוונה.לפעמים יש לו התנהגות תוקפנית (גם בבית). ממכון להתפתחות הילד הפנו אותי גם לפיסכולוג, אך הייתי מעדיפה לעשות לו אבחון ולטפל בבעיה (אם ישנה). בבקשה בבקשה תפנו אותי. כל מכון לקשב וריכוז שאני פונה אורמים לי שרק מכיתה א' מטפלים ולא נראה לי כ"כ הגיוני.תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 ש'- האם ניתן לבצע אבחון?
ד``ר עדי אדר26/10/2007שלום לך!
אני חש מתוכן וסגנון כתיבתך כי אתם במצוקה על רקע תפקודו של הילד. אמנם נכון שמרבית המכונים העוסקים בתחום זה מאבחנים מגיל 6 ש' ואילך אך בהחלט ישנם גופים המאבחנים ילדים בגיל צעיר ואלו המכונים להתפתחות הילד המאבחנים עד גיל 6 שנים (אם כי לעתים המדיניות שלהם שונה והם מתמקדים באוכלוסיות יעד אחרות). כיום ישנים במספר בתי חולים יחידות לגיל הרך המנוהלות על ידי פסיכיאטרים לילדים. יחידות כאלו קיימות בירושלים, בתל השומר, בבית חולים סורוקה ועוד והן בהחלט מאבחנות ומטפלות בילדים צעירים.
ברצוני לציין כי מבלי להיכנס לאבחון ספציפי אכן התסמינים המתוארים על ידך בהחלט תומכים באפשרות של הפרעת קשב וריכוז וגם ילדים בגיל 5 ש' זכאים לטיפול כולל טיפול תרופתי במידת הצורך!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?