מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין לא עוזר?יוסי03/06/2010
שלום רב
אני בן 22
אובחנתי כדיסלקט וגם כבעל הפרעות קשב וריכוז
כיצד הההפרעות הללו משפיעות עלי?
אני לא מצליח להתרכז בדברים שאני עושה, אני יכו לקרוא להנאתי או לראות סרט ופשוט להתנתק ולחלום בהקיץ. אני יכול לקרוא אותה פיסקה אלף פעם ולא להבין את המלל יש לציין שאני אדם מאוד אינטלגנטי ומעולם לא סבלתי מבעיות רפואיות אחרות.
נתנו לי ירטלין לתפקוד מושהה של 20 מ"ל ולהן מה שהרגשתי:
חוסר תיאבון מוחלט,הרגשת עקצוץ נעימה בגוף, שמיעה מוגברת (הרגשתי שאני שומע הרבה יותר טוב ושמתי לב לכל צפצוף קטן שהיה גם במרחקים) הצלחתי גם לשבת במקום לאורך שעות מצד שני
לא הצלחתי להתרכז כלל,כל צלצול טלפון כל דיבור קטן היה מנתק אותי לחלוטין מהחומר(מה שקורה לי גם בלי ריטלין אך תחת השפעת ריטלין חשבתי שזה התגבר) כאשר קמתי לשירותים או לקחת משהו מחדר אחר הרגשתי פרצי אקטיביות וחוסר מנוחה כללית
לא הצלחתי להתמקד בחומר ובאופן כללי לא הרגשתי שום שיפור אם לא החמרה.
כמו כן כל התופעות הללו עברו תוך שלוש וחצי שעות מרגע נטילת התרופה (כאשר ממה שהבנתי זה אמור להחזיק שמונה שעות)
שאלותיי הן כך:
הם ישנו מצב שכל ההבחנות שהיו לי שגויות (כולל מבחן טובה) ואין לי בעית קשב וריכוז? אם כן מהיכן נובע חוסר היכולת המוחלט להתרכז?
האם המינון שנתנו לי נמוך מדי? גדול מדי? או שלחילפון ריטלין כלל אינו משפיע עלי(ממה שהבנתי רק לשמונים אחוז ישנה הטבה במצב)
עוד שאלה אחרונה: מה התופעות שאדם בריא ירגיש כאשר יקח ריטלין
עוד כמה פרטים עלי ועל משפחתי:
אבא ואחותי מאובחנים עם בעיות קשב וריכוז
האבא מפחד מריטלין ואינו לוקח
אחותי לוקחת ריטלין לעיתים רחוקות וזה אכן עוזר לה (אך יש לציין שאחותי מאובחנת כבעלת הפרעת קשב וריכוז קלה ודיסגרפיה בעוד שאני מאובחן בעל הפרעת קשב ריכוז חמורה ודיסלקציה קלה)
אני די אבוד כי בהתחלה ניסתי לקחת תרופות הומאפטיה שלא עזרו לי במיוחד וקיוויתי שהריטלין יעזור לי להתרכז
תודה מראש,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו ששכחתי לציין
יוסי03/06/2010משקל הגופי הוא 65 ק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד כמה פרטים קטנים
יוסי04/06/2010שיעזרו לך להבין את מצבי.
כפי שאמרתי אינני מסוגל להתרכז בשום דבר. אני מסוגל לשבת שעות ולקרוא או לראות סרטים (אני אומנם אקרא מעט ואראה מעט כי אצטרך כל הזמן להעביר אחורה ולראות קטעים שפספסתי כי חלמתי)
בנוגע להרצאות אם זה בטכניון ואם זה הרצאות ממוחשבות בשני המקרים למרות שארצה להקשיב ולמרות שאני מבין את החומר יקח לי בדיוק שתי שניות להתנתק מהסביבה.
כאשר אני לומד יש לי בעיה רצינית לקרוא חומר. אני אפעל הרבה יותר טוב אם אני אפתור תרגילים כלומר אני מתנתק הרבה פחות כאשר אני פותר ולא כאשר אני מנסה להפנים את החומר.
אני שם לב שהריכוז שלי עובד יותר טוב בשעות לילה מאוחרת או כשאני עייף מאוד (כגון לאחר לילה לבן) או כשאני חולה.
אני אימפולסיבי ואולי היפאקטיבי(אני תמיד מנדנד ברגליים) אך אני מסוגל לשבת שעות בהרצאות וחוץ מהנדנוד רגליים אינני אראה לא רגוע.
אדם חברותי אך יחסית מופנם. מעולם לא סבלתי מחוסר בחברים או חברות. המופנמות מגיעה מזה שאני מטבעי לא בוטח באנשים ומעדיף לשמור דברים לעצמי ואם כבר מספר אז בעיקר חצאי אמיתות.
סבלתי רק פעם אחת מדכאון חריף בגיל 17 שעבר מעצמו ויחסית מהר. אין לי שום בעיה רפואית.
אני פשוט רוצה להתחיל להתרכז וכבר לא אכפת לי באילו אמצעים.
יש לי מוח על הכתפיים ואם אני אצליח לתעל את הריכוז שלי אני אוכל להגיע רחוק
בתודה מראש
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין לא עוזר ?
ד``ר אריה בקלו05/06/2010
שלום,
ננסה לעשות סדר.
ריטלין כן עוזר לרוב הנזקקים לו.
ישנם מקרים שבהם הריטלין לא מגיב כמצופה. במקרים אלו יש לחזור לרופא המטפל שצריך להתאים מינונים או לשנות סוג תרופה.
תופעות הלוואי של הריטלין ידועות, ברובן אינן חמורות ונוטות לחלוף בתוך כשבועיים.
חלק מהתופעות שתיארת לא מוכרות לי ואינני בטוח שהן קשורות לריטלין.
חזור להתיעצות עם הרופא המטפל.
בברכה
דר' איה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?