בעיות קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות קשב וריכוז
    רבקה
    04/06/2010

שלום רב !
    בני בן שלוש , ילד פעיל חברתית , חייכן , חברותי .
    מבחינה קוגנטיבית הינו תואם לגילו ואף יותר, הינו ילד נבון וסקרן .
    השבוע פנתה אליי הגננת בהמלצה לפנות לאבחון בעיות קשב וריכוז \ ייתכן בעיות רגשיות.
    היא מתארת כי בגן אינו קשוב לדברי הצוות , נגרר בקלות אחריי ילדים אחרים אשר מפריעים במהלך ריכוז , או פעילות בגן .
    אינו מוכן לקבל את מרות הגננת, דעתו מוסחת בקלות, ולעתים קשה לו לחלוק צעצועים עם ילדים אחרים.
    עוד טוענת הגננת כי הוא תמיד אוהב לבלוט (להצחיק, להיות ראשון בכל פעילות).ואינו מוכן לקבל את העובדה שאומרים לו לא.. אוהב המון תשומת לב ולהיות תמיד במרכז.
    אני חייבת לציין כי התנהגותו בבית שונה לחלוטין , הוא יכול לצפות בטלויזה לזמן ממושך, לצייר, להרכיב פאזל בשלמותו וכ'ו .
    כן קשה לו לקבל כשאומרים לו לא , אבל לאחר התעקשות ועקביות מצנו כהורים (לאחר פעמיים שלוש) הוא מבין שלא יקבל ואז הוא נרגע .. אני חייבת לציין שגם כאשר אנו אומרים לו לא הוא לא מתפרץ בזעם , הוא פשוט מנסה פעם או פעמיים ושם בעניין מסתיים.
    באופי הוא דיי עקשן , וכמובן תמיד רוצה להיות במרכז העניינים .בבית הגבולות שלו הם דיי ברורים .אך רוב הבעיות הינן בגן .האם לפי המלצת הגננת יש מקום לפנות לייעוץ לבעיות קשב וריכוז ? האם בגיל שלוש ניתן לאבחן בעיות קשב וריכוז בצורה מהימנה? האם הסממנים שתארתי להלן הינם אכן אופיינים לבעיות קשב וריכוז ? האם סביבת הגן היא שגורמת לו להתנהג שונה כפי שמתארת הגננת.?? אשמח לתשובה ..בעיקר האם כדאי כבר בגיל שלוש לפנות לאבחון ..ואשמח לקבל גם הצעות לאן כדאי לי לפנות בשלב זה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז

ד``ר אריה בקלו
    05/06/2010

שלום,
    הבעיות שאת מעלה קשורות בחלקן לתחום הקשב והריכוז אך גם לבעיית התנהגות/גבולות/קבלת מרות.
    בהחלט תתכן שונות בין הבית והגן כמו גם בין גננת לגננת.
    אני לא חושב שיש טעם להפנותו כעת לאבחון קשב וריכוז אך יש מקום להערכה התפתחותית /התנהגותית במסגרת קופת החולים שלכם.

ברכה
    ד'ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו