מה הבעיה של בני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הבעיה של בני
    מור
    05/11/2007

בני בן ה 10 אינו מסוגל ללמוד לבד כל פעם שהוא מגיע מבית הספר אני שואלת אותו לגביי החומר והוא אומר שהם לא עברו על השאלות... כך זה בכל מקצוע , אני צריכה לשבת איתו וללמד אותו ממש מילה במילה ואח"כ לשאול גם שאלות לגביי הנושא אם אני חורגת ושואלת קצת אחרת הוא אינו מבין ועונה תשובה לא הגיונית כמו כן הוא לא מספיק להעתיק מהלוח וכל יום אנחונו מתקשרים כדי להשלים.. לעומת זאת בחשבון הוא טוב במיוחד עם מדובר בשאלות מילולויות הוא קולט מהר מאוד ,לעומתזאת הוא זוכר מחירים נפלא עושה חישוב בסופר מה משתלם ומה לא.. גם מתעניין וזוכר כל מה שאני מתקשקשת עם חברות ממש כמו איש מבוגר והוא גם מגיב בצורה בוגרת למרות שזה מפריע לי שהוא מקשיב..הבעיה שלי זה המבחנים שאם אני לא אלמד איתו ביחד הוא יוציא 0 בגלל שאני לומדת איתו הציונים טובים אבל עד מתי אשב איתו ? עד י"ב? כשאני נותנת לו משימה ללמוד לבד או לקרוא ואני שואלת שאלות על מה שקרא הוא פשוט עונה תשובות מטופשות... עשיתי לו איבחון טובה וקיבל מעל הממוצע... מה אני עושה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה הבעיה של בני

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

ד''ר לילך שלו-מבורך
    05/11/2007

שלום לך,

לאחר שקראתי את תיאור הקשיים איתם מתמודד בנך התעוררו אצלי מספר שאלות. האם הקריאה שלך בנך תקינה (הן מבחינת הדיוק והן מבחינת השטף)? האם ניכרים קשיים כלשהם בהבנת שפה דבורה? האם הוא משתלב במסגרות השונות מבחינה חברתית? האם בחיי היומיום בנך מתפקד באופן עצמאי (יחסית לבני הגיל שלו)?

אני שואלת את השאלות הללו כדי לנסות להבין האם מדובר בקושי כללי יותר או שמדובר בקושי ספציפי. בכל מקרה, העובדה שהוא עבר את מבחן TOVA באופן תקין עדיין לא שוללת את האפשרות שבנך סובל מקשיי קשב. ייתכן שמדובר בקשיי קשב מסוג שמבחן TOVA אינו מזהה (למשל קושי בהכוונת קשב שיכול להסביר את האיטיות בהעתקה מהלוח או קושי בבקרת קשב שיכול להתיישב עם העובדה שהוא מתקשה להבין מה נדרש ממנו ללא סיוע ותיווך מצידך). חשוב להדגיש שמדובר בהשערות וכדי לבדוק אותן יש צורך בבדיקה מעמיקה של תפקודי קשב המתבצעת במכון איילון.

בברכה ובהצלחה,
    לילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לבני יש בעיה?

מור
    05/11/2007

תודה רבה על התייחסותך... לגביי שאלותייך...בני קורא מצויין שולט בשפה נוספת (רוסית מעולה) למרות שמדבר רק עם הסבתא ברוסית... מבחינה חברתית קשה לו ..לדעתי בגלל שהוא מרגיש שהוא "מבוגר" ומעניין אותו לרוב שיחות וחברה של מבוגרים.. אני מעודדת אותו לקשרים חברתיים אך יש לו חבר או שניים בלבד וזה גם בגלל החברות שלי עם הוריהם... אני מאוד חברמנית וכך גם בתי... והוא כל הזמן רוצה להיות איתנו במקום עם חברים משלו... הוא בחוג שחיה כבר שנה שלישית ועם אף חבר הוא לא בקשר.. הדבר שכל הזמן מפתיע אותי כשאני שואלת אותו לגביי החוג איך היה הוא תמיד מתלהב ומספר כמה הוא מוצלח וכמה חברים יש לו... למרות שבפועל זה לא כך... למי אני פונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות

ד''ר לילך שלו-מבורך
    06/11/2007

על פניו, נשמע שהקושי הוא בתחום החברתי. כמובן שאי אפשר לקבוע זאת באופן מבוסס על סמך תיאור בלבד אך גם העובדה שהוא מתקשה ליצור קשרי חברות וגם הצורך שלו בליווי צמוד בהכנת שיעורי הבית למרות השליטה הטובה שלו בשפה ובמתמטיקה מרמזים שהקושי הוא בתחום החברתי/רגשי.

לאור זאת, את יכולה להתייעץ עם פסיכולוג/פסיכולוגית שיוכלו לערוך בירור מסודר ולהחליט האם דרוש אבחון או להפנות אתכם לגורם מקצועי אחר.

בהצלחה,
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו