ריטלין - מרשמים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין - מרשמים
    משה
    05/07/2010

אני נמצא בשלהי התואר שלי , 3מבחנים ו- 2 סמינריונים נשארו , לאחר דרך חתחתים לא פשוטה לאחר מכן אסיים את התואר הראשון .אני לא מצליח להביא את עצמי לשבת וללמוד גם שיש לי מעט זמן משהו פתאום נראה חשוב יותר (או שהוא באמת חשוב יותר) והלמידה שלי נמרחת.
    אני חייב לסיים את התואר הזה , השאלה היא מי יכול לרשום לי ריטלין - מקריאה ומחקר בנושא אני מבין שזה רק פסיכיאטר או נוירולוג , האם הם פשוט יכולים לרשום את זה או שהם מחייבים לעבור אבחון קודם?
    האם גם רופא משפחה יכול ע"ס הנסיבות הללו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין - מרשמים

הוספת תגובה

• ריטלין - מרשמים

ד``ר עדי אדר
    06/07/2010

שלום לך!

דין מתן ריטלין לא כדין מתן אקמול.
    ריטלין היא תרופה בפיקוח ואכן רק נוירולוג או פסכיאטר צריכים לבצע אבחון, ובמידת הצורך הם רשאים לרשום לך תרופה זו.

יש להדגיש כי לריטלין יש גם תופעות לוואי ולא כל מי שנוטל את התרופה אכן נהנה ומפיק תועלת מהשפעתה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון או ללא

משה
    06/07/2010

תודה לך.

האם המרשם ניתן רק לאחר אבחון שהוא ממש תהליך בפני עצמו עם שאלונים וכו' (כמו אבחון דידקטי)?
    או שזהו משהו קצר יותר ולא מחייב קביעת תור בנפרד?

פשוט מהטעם שתקופת המבחנים היא ממש כרגע, אם מתן המרשם כרוך בקביעת תור בנפרד וצורך לחכות ימים - שבועות , חוששתני שהדבר כבר לא יהיה יעיל עבורי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון או כן.....

ד``ר עדי אדר
    06/07/2010

שלום לך!

אני לא יכול להתחייב איך כל רופא מבצע אבחון אבל "מתן מרשם" מצריך אבחון מסודר ומעמיק. הרי לא בכל מצב יש צורך בטיפול תרופתי, יתכן ויש סיבות אחרות כגון דיכאון וחרדה המתנהגים ומחקים הפרעת קשב ולכן מתן מרשם הוא לא ענין טכני אלא מצריך אבחון.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו