מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי גנים לילדים עם בעיית קשביעל07/07/2010
שלום
רציתי לשאול לגבי ביתי בת השנתיים ושלושה חודשים. אני מאמינה שיש לה בעיית קשב ואולי גם ריכוז אבל לדעתי קשב יותר מכל.
מטופלת אצל מרפאה בעיסוק.
אנו עומדים ללכת בשבוע הבא לאבחון.
תסמינים: עוברת מדבר לדבר במהירות.
יכולה להגיד לי אמא בואי נשחק במשהו מסויים ועוד לא הספקתי לפתוח את המשחק ולרצות כבר משהו אחר.
לא אוהבת להתלכלך בחול, בציור עם צבעי ידיים וכו'.
אוכלת ומתלכלכת זה כן אבל לא בציור ולא בחול את זה לא אוהבת.
מדברת די הרבה לא יודעת אם זה קשור.
מהמרפאה בעיסוק אני יודעת שיש בעייה של ויסות חושי ועל כך אנו עושים לה מין תרגילים כאלו ואחרי זה היא נרגעת ויושבת לשחק אבל גם לא תמיד זה מצליח לא תמיד היא נרגעת ומגיעה לרמה של לשבת לשחק.
השאלה שלי אם לפי התסמינים שכתבתי יש לביתי בעיית קשב וריכוז או רק קשב לדעתכם ואני לא תופסת אותכם על המילה רק לדעת מה לדעתכם לפי מה שכתבתי.
ורציתי לשאול אם בסופו של דבר יתברר שיש לילדה בעיית קשב או בעיית קשב וגם ריכוז או רק קשב האם זה מצריך גן מיוחד? או כיתה מיוחדת? או שאפשר שתהיה בכיתה רגילה או בגן רגיל? האם זה קשור? ילדים עם בעיות קשב וריכוז או רק קשב הם בגן מיוחד? או שזה לא קשור והיא תהיה לפי מה שציינתי ושוב לא תופסת אותכם על המילה בגן רגיל?
תודה רבה
אמא מודאגת שלא ישנה בלילה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בגיל שנתיים ורבע?
ד``ר עדי אדר08/07/2010שלום לך!
ראשית אני ממליץ מאוד שתישני בלילה. אימא עייפה וטרודה משדרת אי שקט לילדים שלה....
שנית, לאיפה אצה לך הדרך???? כבר אבחונים? ולילדה בת שנתיים ורבע....
לא מאבחנים הפרעות קשב בגיל כה צעיר, אין צורך בגן מיוחד לילדה עם אינטליגנציה תקינה וללא בעיות התנהגות מיוחדות.
להערכתי את מעט נחפזת, מותר לילדה בגיל כזה להיות פעלתנית, קופצנית וכו'. ניתן לחשוב על אבחון הפרעת קשב בהמשך בגיל 5 -5.5 ש' לערך ולעתים בהחלט מומלץ להמתין עוד קצת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי תודה. אסביר את עצמי...
יעל09/07/2010כתבתי את ההודעה כי לאחר כל התקופה הקשה שעברנו עם הילדה אנו ההורים די מרגישים שיש בעיית קשב אבל אולי זה באמת לא המצב.
אספר לך למה פניתי בכלל בשאלה הזאת.
לקחנו את הקטנה המאמי הזאת לאיבחון בגיל שנה אחרי שעשינו לה בדיקת שמיעה ואמרו לנו ללכת להתפתחות הילד כי הילדה לא מגיבה לרעשים אבל כן שומעת. אמרו שבוודאות היא שומעת.
מפה לשם גילינו שהיא פיתחה שמיעה סלקטיבית כי נתנו לה המון המון אבל המון לראות טלוזיה כמובן בלי מחשבה לעשות רע לבת שלנו פשוט מחוסר ידע.
כך לפחות המאחבן אמר שזאת חלק מהסיבה שהיא לא מגיבה לשמה למשל אחרי תקופה שהפסקנו את הצפייה בטלוזיה העניין הסתדר והיא כן מגיבה לשמה.
הרופא ההתפתחותי אמר שיש לה בעייה של איחור התפתחותי ניכר. הציע לנו לקחת אותה לגן שיקומי.
אנו ההורים החלטנו לקחת אותה לגן רגיל וגם לתת לה ריפוי בעיסוק. והילדה התקדמה פלאים. היום עושה כמעט הכל מבינה הכל מדברת יפה לגילה. אבל המרפאה בעיסוק אומרת שבכל זאת הפער אומנם נדבק אבל לא הכל ובגלל זה היא רוצה שנלך לאיבחון. החלטנו ללכת לרופא פרטי כדי לחסוך את הסחבת של בית החולים. ונלך ביום רבעי הקרוב.
את עניין הקשב אני ובעלי הכנסנו יותר בעלי הכניס לי את זה לראש שכל התסמינים מראים את זה שזאת הבעיה שהיא תזוזתית מידי וכו' מה שציינתי בהודעה הקודמת.
יש לציין שהמרפאה בעיסוק אומרת שיש לילדה בעיה של ויסות חושי ומלמדת אותנו לעזור לה עם דייאטה סנסורית אם ככה כותבים את זה.
בכל מקרה אני מורידה את עניין הקשב ומה שיגיד הרופא המאחבן כך נקבל את זה. המרפאה בעיסוק הסבירה לי היום שחשוב שהיא תלך לאיבחון גם בגיל כזה צעיר כדי לראות עד כמה הפער נסגגר שעוד רופאיראה אותה כי הילדה צריכה להיות במעקב. זה שבחרנו לא לפנות לבית החולים וללכת על פרטי זה לא אומר שלא צריך לאבחן אותה כך אמרה.
זהו הסברתי אם בא לך להציע או להעיר את עיני במשהו אשמח להקשיב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון התפתחותי
ד``ר עדי אדר09/07/2010שלום!
תודה לך על התגובה המפורטת!
בכל מקרה אני חשוב שכדאי להמתין בסבלנות לבדיקה מסודרת שתבחן את המצב ההתפתחותי והקוגניטיבי של הילדה.
ברור כי אין מקום להוסיף רעיונות אבחנתיים ללא ביצוע אבחון התפתחותי מסודר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני שאת הולכת לאבחון...
ניצה מדמון19/07/2010ממליצה לך לבדוק את הזכויות שמגיעות לך, למשל, אגף לקויי למידה מקצה בכל שנה, בין 700 ל-100 מלגות לאבחונים, ללא תשלום, לילדים שיכולים להעזר בכך.
אז כדאי לך לבדוק טוב את הנושא כי זה יכול לחסוך לך הרבה כסף וכאב ראש...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה מבעלת נסיון (רע)
אמא אמפטיה19/08/2010בני בן 3.5, מאובחן דומה לבתך פלוס עיכוב התפתחותי. בשנה שעברה התלבטתי כמוך ובסוף החלטתי לשלוח אותו לגן שפתי (לא דיבר בכלל). הייתרונות: הגננת היתה מסורה ומקצועית, הצוות גדש את הגן והיו מעט מאוד ילדים בגן (וזה לא עולה כסף!) אבל אליה וקוץ בה: הילדים בגן לא היו ממוינים בצורה הומוגנית ואת הטון בגן נתן ילד עם בעיית אלימות קשה וללא כל קשיים שפתיים או תקשורתיים. העניין לא טופל לשביעות רצוני וסיכומו של עניין נאלצתי להוציא את הילד מהגן לפני סוף השנה כי פשוט סירב להכנס לגן (ובצדק). כמו כן, הטיפולים בגן ניתנים פעם בשבוע בשיתוף עם עוד ילד ואינם מקיפים או מספיקים, לדעתי. עוד אגלה לך שברגע שהיה מוגן בבית התחיל פתאום לדבר וההתקדמות שלו השיגה שיאים.
השכבה המנהלת את הקרקס הזה עדיין לא ענתה, אגב, לטענותי ונראה כי אף אחד לא ממש לוקח שם אחריות. בקיצור, לא הייתי ממליצה לך לשלוח לגן כזה ילדה ועוד עם רגישויות בלי לברר היטב מי יהיו שותפיה לגן, כמה, ואת פרטי האבחונים והטיפולים המדוייקים שתקבל. דרשי אחריות והתחייבות לגבי מה שמבטיחים לך. אגב, בגן היתה ילדה אחת בלבד ואני לא מתפלאה..
אם יש לך אפשרות מצאי לה גן קטן עם גננת שמבינה עניין ודאגי לה לטיפולים בנפרד. היא רגישה, תשמרי עליה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?