על סף ייאוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על סף ייאוש
    דניאל
    10/07/2010

בתקופה האחרונה ניסיתי את כל סוגי הריטלין (רגיל, SR, קונצרטה...)
    לאף אחת מהם לא הייתה תוצאה טובה עליי....
    לכן, חשבתי, האם ייתכן שאין לי הפרעות קשב וריכוז?
    אמנם עברתי אבחון (טובה), ואבחון אצל פסיכיאטר ונוירולוגים, אבל מה באמת יכול לקבוע שיש לי בעיות קשב וריכוז??? הרי הכל בסופו של דבר מבוסס על ההרגשות שלי בזמן מטלות כמו לימודים.

לכן, רציתי להתעניין, האם ייתכן שבעיות קשב וריכוז אינן ADHD\ ADD, אלא מסוג אחר? כלומר... ראיתי שיש גם בעיות של וויסות חושי, או LVLD (משהו כזה), שלפעמים קשה לאבחן בין שניהם, ולכן לפעמים לאדם שאין לו הפרעות קשב וריכוז, אלא הפרעה כלשהי אחרת, מאבחנים קשב וריכוז... ואז, ישנה רק המרה בתופעות....
    שמעתי שלעיתים נותנים גם תרופות מסוג SSRI, אבל... אלו תרופות פסיכיאטריות......

כמובן שלא ניסיתי את סטרטרה או אדרל, כי הן יקרות מאד.
    אם כן, איך באמת אוכל לדעת אם יש לי הפרעת קשב וריכוז? עם הזמן אני מנסה שוב ושוב לראות את השפעת הריטלין, ושום דבר לא עוזר......
    הנקודה העיקרית שלי- איך באמת אוכל לדעת בוודאות שיש ךי הפרעות קשב וריכוז?
    עד כה אני לא מוצאת פתרון, ואני רק נכנסת לייאוש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על סף ייאוש

הוספת תגובה

• העדר תגובה לטיפול תרופתי

ד``ר עדי אדר
    11/07/2010

שלום לך!

התגובה הטיפולית תכשירי הריטלין השונים היא כ85% כלומר קיימים מספר לא מבוטל של מטופלים אשר לא מגיבים לטיפול בתכשירי ריטלין.
    העובדה שאין תגובה לא שוללת את האבחנה ויתכן ותהיה תגובה לתכשירי םאחרים.

אין דרך מוחלטת ומדוייקת לחלוטין לקבוע אבחנה! למעשה שום הפרעה "נפשית" לא ניתן לאבחון אותה באופן מוחלט אך לגבי הפרעת קשב קיימים קריטריונים שאנחנו מסתמכים עליהם כמובן בהנחה שמי שמדווח על התסמינים השונים הוא אמין ולא מנסה לרמות או למסור מידע כוזב מסיבותיו הוא.

מומלץ לך לחזור לרופא המטפל לשקול המשך דרכי טיפול.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו