מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- על סף ייאושדניאל10/07/2010
בתקופה האחרונה ניסיתי את כל סוגי הריטלין (רגיל, SR, קונצרטה...)
לאף אחת מהם לא הייתה תוצאה טובה עליי....
לכן, חשבתי, האם ייתכן שאין לי הפרעות קשב וריכוז?
אמנם עברתי אבחון (טובה), ואבחון אצל פסיכיאטר ונוירולוגים, אבל מה באמת יכול לקבוע שיש לי בעיות קשב וריכוז??? הרי הכל בסופו של דבר מבוסס על ההרגשות שלי בזמן מטלות כמו לימודים.
לכן, רציתי להתעניין, האם ייתכן שבעיות קשב וריכוז אינן ADHD\ ADD, אלא מסוג אחר? כלומר... ראיתי שיש גם בעיות של וויסות חושי, או LVLD (משהו כזה), שלפעמים קשה לאבחן בין שניהם, ולכן לפעמים לאדם שאין לו הפרעות קשב וריכוז, אלא הפרעה כלשהי אחרת, מאבחנים קשב וריכוז... ואז, ישנה רק המרה בתופעות....
שמעתי שלעיתים נותנים גם תרופות מסוג SSRI, אבל... אלו תרופות פסיכיאטריות......
כמובן שלא ניסיתי את סטרטרה או אדרל, כי הן יקרות מאד.
אם כן, איך באמת אוכל לדעת אם יש לי הפרעת קשב וריכוז? עם הזמן אני מנסה שוב ושוב לראות את השפעת הריטלין, ושום דבר לא עוזר......
הנקודה העיקרית שלי- איך באמת אוכל לדעת בוודאות שיש ךי הפרעות קשב וריכוז?
עד כה אני לא מוצאת פתרון, ואני רק נכנסת לייאוש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר תגובה לטיפול תרופתי
ד``ר עדי אדר11/07/2010שלום לך!
התגובה הטיפולית תכשירי הריטלין השונים היא כ85% כלומר קיימים מספר לא מבוטל של מטופלים אשר לא מגיבים לטיפול בתכשירי ריטלין.
העובדה שאין תגובה לא שוללת את האבחנה ויתכן ותהיה תגובה לתכשירי םאחרים.
אין דרך מוחלטת ומדוייקת לחלוטין לקבוע אבחנה! למעשה שום הפרעה "נפשית" לא ניתן לאבחון אותה באופן מוחלט אך לגבי הפרעת קשב קיימים קריטריונים שאנחנו מסתמכים עליהם כמובן בהנחה שמי שמדווח על התסמינים השונים הוא אמין ולא מנסה לרמות או למסור מידע כוזב מסיבותיו הוא.
מומלץ לך לחזור לרופא המטפל לשקול המשך דרכי טיפול.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)