מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין והשפעה על הקשב והריכוזרימון11/07/2010
שלום רב
אני קיבלתי מינון של 20 מ"ג ריטלין SR פעמיים ביום.
והאמת ההשפעה לא טובה. מצד אחד אני לא מרגיש אחידות. לפעמים אני יותר מרוכז ולפעמים פחות. לפעמים יש לי גם חוסר סבלנות ועצבנות קלה. לכן אינני יודע אם אמשיך עם זה
השאלה שלי היא כזאת האם עצם העובדה שיש לי בעיות קשב וריכוז ובמרוצת השנים למדתי להסתדר איתם (אני בן 22) האם כשאני אחליט להפסיק לקחת ריטלין. האם אני לא אוכל לתפקד כלל ללא ריטלין? אני לא מדבר על תלות אלא על הבעיות קשב וריכוז כלומר הגוף (המוח) אשר התרגל לתרופה לא יוכל להסתדר כלל ללא התרופה?. אני לא רוצה למצצוא את עצמי עוד כמה שנים חייב לקחת ריטלין בשביל לקרוא ספר כי בלעדיו המוח כלל לא מתרכז
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב עוד כמה שאלות
רימון12/07/2010החלטתי להפסיק לקחת את הריטלין בגלל כמה סיבות בין היתר הוא לא השפיע עלי טוב, התחלתי להראות כמו נרקומן ולהפך קיבלתי רק יותר תזזית במקום רגיעה
החלטתי להפסיק עם התרופות הללו. השאלה שלי היא כזאת האם ישנו מצב (גם אם מאוד נדיר)
שהשתנה לי משהו בראש. שזה שינה לי משהו בתאים ושהמצב לא יכול לחזור לקדמותו או שאין סיכוי לפגיעה קבועה.
תודה מראש דימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב וריכוז במהלך השנים
ד``ר עדי אדר13/07/2010שלום לך!
אין עדות מחקרית שריטלין בשימוש לפרקי זמן ממושכים מחולל שינוי קבוע במוח המשפיע על הפרעת הקשב - כלומר אין מצב של תלות ומאדך היא גם לא מרפאת את המצב. ההשפעה של תכשירי ריטלין הוא לפרק זמן קצר וחולף .
עם זאת יש לקחת בחשבון שחלים במהל ך השנים שינויים בעוצמת הפרעת הקשב, בתסמינים שלה כאשר בהדרגה מתמתנים תסמיני פעילות יתראם כי כי בהחלט עלולים להשאר תסמינים כגון אי שקט פנימי וכן כמובן קשיי מיקוד וריכוז.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?