מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי לכדורי ריטליןשלומית08/08/2010
אורנה שלום
אותם תופעות שאת מציינת לגבי הריטלין , ישנן אותם תופעות לבני שהוא בן 8, ניסנו קונצרטה ואת כל סוגי הריטלין, וכל התרופות הנ"ל רק פגעו יותר בבני וגרמו לו לטיקים חמורים ולסיוטים בלילה שלא היו קיימים לפני לקיחת הכדורים. מאחר ובבית ספר לוחצים בגלל שהוא אובחן עם בעיית קשב וריכוז והיפראקטיביות, התשובה שקיבלתי מהרופאים וגם מהפסיכאטר הייתה אותה תשובה, שיתכן שאין קשר לכדור. ברצוני לעדכנך הכל בגלל הכדור, יש ילדים שהכדורים פשוט מאוד לא מתאימים להם, ולכן הפסקנו את הכדורים. אני מעדיפה את הילד בריא בנפשו כי עם הכדורים האלו הילד שלי פשוט משתגע, אני מנסה עתה בחופשת הקיץ כל מיני טיפולים הומפאתיים ומקווה שיעזור. היום הגעתי למושב גמזו ליד שוהם לאדם בשם אליהו מלמד שיש לו תרופה מצמחים לבעיות קשב וריכוז וכן רכשתי כדורי אומגה 3 גליל, שאפשר לקרוא עליהם באינטרנט, שאני נותנת לו כל בוקר 3 כדורים מקווה מאוד שזה יעזור, לגבי התרופה שרכשתי היום הוא הבטיח שתוך 5 ימים אראה שיפור. באם כן אשמח לעדכן אותך. לדעתי עלייך להפסיק עם הכדורים אם הם פוגעים בילדה, כאמא תפעלי לפי הרגשות שלך. בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית
אורנה09/08/2010בדיוק היום הייתי אצל המאבחן של הילדה על מנת להתייעץ לגבי דרך לבצע גמילה מהריטלין בצורה בטוחה ולתדהמתי הוא הציע להעלות את המינון, מה שבוודאות היה מרע את מצבה ולא היה מוכן כל כך לשמוע על הפסקת הריטלין אף על פי מצבה של הילדה. תודה על התמיכה שלך, אפסיק לה את הריטלין ואתן לה קצת חופש. נראה לי כבר שכאילו בכח מחפשים להפוך את הילדה לחולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחברי הפורום
ד``ר אריה בקלו09/08/2010שלום לחברי הפורום,
ישנם אנשים המתנגדים אידיאולוגית לטיפולים תרופתיים וזו זכותם.
אחרים, גם מתנגדים וגם רואים לעצמם חובה קדושה לצרף לדעתם את הציבור הרחב.
בראש המחנה הזה נמצאים אנשי כת (הכנסייה) הסיינטולוגית שבמסווה שונה כותבים גם בפורום זה.לאחרונה זה נעשה ב"כאילו" התכתבות בין הורים מודאגים, שגם שואלים וגם עונים מה שמתאים להם.
ועכשיו לעובדות:
תרופת הריטלין קיימת בשימוש למעלה מ 60 שנה.
מדובר בתרופה בטוחה, יעילה בלמעלה מ % 85 מהמטופלים, לא ממכרת ובעיקר תורמת לשיפור איכות חייהם של הלוקים בהפרעת קשב וריכוז. התרופה משפיעה על תחומי הלימודים,משפחה וחברה.
תופאות הלוואי של התרופה הן ברובן קלות וחולפות.
יש מיעוט נדיר של תופעות קשות יותר המצריכות הפסקת הטיפול והן חולפות עם הפסקת הטיפול.
מעקב רפואי נכון מונע תופעות מיותרות.
בברכה
דר' אריה בקלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחברי הפורום!
ד``ר עדי אדר09/08/2010שלום לכם!
גם אני מצטרף ומסכים לכל מילה שנכתבה על ידי דר' בקלו.
זהו פורום יעוץ רפואי. כמובן שאף אחד לא חייב לקבל את עצתנו אבל הודעות שהן בעלות אופי פוגע ומעליב ימחקו על מנת להמשיך ולשמור על תרבות הדיון.
אני מוכרח לציין שחלק מההודעות שנכתבו בזמן האחרון נראות שתולות על ידי קבוצה של כותבים סיינטולוגיים.
בכל מקרה לאורנה ולכותבים אחרים - אתם מקבלים תשובות מקצועיות רפואיות. אתם לא חייבים לקבל את ההמלצות או את ההסברים אבל נא לא להמשיך ולפתח דיון בנושא.
אתם בהחלט רשאים לנסות שיטות טיפוליות אחרות ויש לכך את הפורומים המתאימים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?