מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן5 ושמונה חודשים התחיל רטליןשרון09/08/2010
בני בן 5 ושמונה חודשים אחרי איבחונים רבים (כולל פסכיאטר) הומלץ לתת לו רטלין 10 מ"ג (חצי כדור) בעקבות הפרעות קשב וריכוז , חוסר שקט גדול והיפראקטיביות (מציק לכולם מרביץ מקלל משגע את כולם)ה תחלנו לתת לו לא מזמן את התרופה ולא כל יום (נתנו כשהיה בגן בימים האחרונים ובקייטנה)אבל הוא לא מגיב כל כך טוב אומנם הוא פחות אימפולסיבי אבל ניכר חוסר שקט פנימי ,לפעמים מופנמות - אי רצון לשחק עם אחרים בכי אפילו אפשר להגיד -מעיין פחד .
אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות בלי רטלין הילד משגע את הבית ואת עצמו עם רטלין גם מאוד קשה לו התייעצנו עם הפסכיאטר והוא המליץ להוסיף חצי טיפה של תרופה בשם neuleptil 4% אבל אחרי שקראתי את תופעות הלוואי נבהלתי כל כך.
אני חייבת פתרון דחוף למצב כי כל הבית סובל ובמיוחד הוא
אשמח לתשובה דחופה מה עוד אפשר לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5
ד``ר אריה בקלו09/08/2010שלום,
קשה לי להתיחס לבעיה עקב מיעוט הפרטים.
אני משאר שמדובר בבעיה שהיא יותר מהפרעת קשב וריכוז ולכן גם הטיפול יכול להיות מורכב יותר.
אני חושב שכדאי לכם להיות בקשר עם רופא אחד, במקרה זה הפסיכיאטר המטפל,אשר יכול לעקוב אחר הילד ולנווט את הטיפול.
אינני חושב שאת צריכה להבהל כל כך מתופעות הלוואי של הנאולפטיל. התרופה מוכרת ונמצאת בשימוש רפואי. המינון שהומלץ לכם הוא ממש מינימלי.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בנאולפטיל
ד``ר עדי אדר11/08/2010שלום לך!
אני מבין את החששות שלך ואכן לעתים יש תופעות לוואי לנאולפטיל.
מאידך גם למצב הנוכחי כפי שאתה מתאר יש תופעות לואי . לכן על מנת לשמור על הילד ועל מנת לנסות ולהימנע מסיבוכים הכרוכים בהתנהגותו האלימה כיום בהחלט יש מקום לנסות טיפולים תרופתיים כולל נאולפטיל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?