רטלין + אלכוהול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רטלין + אלכוהול
    אורן
    22/11/2007

שלום לכולם... התחלתי לקחת רטלין פעם ביום לפני יומיים ע"פ הוראה מפסיכיאטר ורציתי לשאול אם ניתן לשתות אלכוהול בתקופה של השימוש ברטלין... אני גם יודע שהרטלין הזה שאני לוקח פועל במשך 8 שעות אז האם מותר לקחת אחרי 8 שעות שעובר הזמן שהוא פועל?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רטלין + אלכוהול

הוספת תגובה

• ריטלין ואלכוהול- לא רצוי!

ד``ר עדי אדר
    24/11/2007

שלום לך!

עקרונית לא מומלץ השילוב של אלכוהול ונטילת ריטלין! עם זאת מכיוון שלעתים זוהי גזירה שהציבור לא מסוגל לעמוד בה הרי שניתן לשקול שתיית אלכוהול לאחר חלוף השפעת התרופה דהיינו בערב.
    יש לבחון באופן אינדיבידואלי מה השילוב הזה עושה. כלומר אילו תופעת לוואי מופיעות כאשר עקרונית אלכוהול יכול להגביר תופעות לוואי של ריטלין.
    במחקר שבוצע לאחרונה נמצאה עלייה בלחץ דם בנוטלי ריטלין אשר לגמו אלכוהול.
    לסיכום- מומלץ לא לשתות אלכוהול בשעות השפעה של ריטלין ואף הייתי ממליץ להמנע במידת האפשר משתיית אלכוהול באותו יום בו מטופלים בריטלין. עם זאת הסכנה לתופעות לוואי פוחת בשעות הלילה המאוחרות לאחר שרמת הריטלין יורדת בדם לרמות נמוכות (בהנחה שהתרופה נלקחה בשעות הבוקר).

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו