תוצאת מבחן "טובה"- אמא מודאגת.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאת מבחן "טובה"- אמא מודאגת.
    חיה
    26/10/2010

בני לומד בכיתה י"א. מרגיש צורך לעיתים לצאת מהכיתה, מתקשה גם בלימודים. ילד חכם, חברותי ביותר, בוגר בנפשו. הנוירולוג הציע שיעבור בדיקת "טובה". התוצאה שקיבלתי כעת הוא:" ציון ADHD של 1.37 +. למרות שציון זה תקין, הבדיקה עדיין אינה תקינה ומצביעה על חשד לקיומה של בעיית קשב וריכוז". כך כתבו לי בתוצאה שקיבלתי. אין לי מושג מה זה אומר: ADHD? . בנוסף כתבו לי: "בחלקה הראשון של הבדיקה, שלא תחת השפעת ריטלין, הן התוצאות הסטטיסיטיות והן התצפית אינן תקינות ומעלות חשד לקיומה של בעיית קשב וריכוז. בחלקה השני של הבדיקה, תחת השפעת 10 מ"ג ריטלין, התוצאות הסטטיסטיות עדיין אינן תקינות אך חל שיפור במדדי הבדיקה.
    מה יש לכם לומר על הנ"ל? אם יקבעו שחייב ריטלין? שמעתי שיש לזה תופעות לוואי קשות והאם חייבים לקחת את זה לכל החיים? הוא בקרוב ילמד נהיגה, האם זה יכול להשפיע? אני מאד מודאגת, אנא תפרטו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בנוסף...

חיה
    26/10/2010

באם יחליטו שהוא זקוק לריטלין. האם אפשר לתת לו תרופה צמחית/הומאופטית שאין לזה תופעות לוואי ו כריטלין ויש לזה אותו ריפוי/אפקט כמו ריטלין?????. הרבה תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין תחליף צמחי לריטלין!

ד``ר עדי אדר
    27/10/2010

שלום לך!

מבחן טובה זו בדיקת עזר לאבחון הפרעות קשב עם שיעור דיוק שנע בין 70-80 אחוז! כלומר זוהי בדיקה לא מדויקת ואי אפשר להסתמך עליה בלעדית על מנת לאבחן הפרעות קשב.

תוצאות הבדיקה לא מונחות לפני אבל הציון שהוא השיג הוא יחסית גבוה, כלומר תקין וסביר להניח כי הבדיקה כשלעצמה לא תומכת באופן מובהק באפשרות קיומה של ההפרעה.

לכן צריך לדעת שבסיכומו של דבר האבחון של ההפרעה הוא בהסתמך על תסמינים תיפקודיים, התנהגותיים ובוודאי שלא רק על הבדיקה הזו.

אין תחליף צמחי או הומאופטי לריטלין!!! - כל מי שטוען כך אין לו הוכחות מדעיות מבוססות ובדרך כלל "מנפנף" בתוצאה של מחקר בודד זה או אחר. ריטלין היא תרופה יעילה מאוד, נבדקה באלפי מחקרים, תופעות הלוואי שלה קלות בדרך כלל (אחרת לא היו משתמשים בתרופה מליוני ילדים).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו