מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות ריכוז לילד בכיתה א'שרון29/10/2010
בני עלה לכיתה א ילד מקסים חייכן ושמח. לאחרונה אני מקבלת ממחנכת הכיתה תלונות על חוסר ריכוז, "הוא קם ומטייל" "הוא לא מבצע את המשימות הנדרשות" וכדומה כששאלתי אם התופעה קיימת גם אצל מורים מקצועיים היא ענתה "זה לא מעניין אותי כי הם לא באים לחנך". בדקתי אצל המורים המקצועיים וקיבלתי רק שבחים!! ילד פעיל בשיעור, משתתף, ילד חכם, לא קם לטייל אצל אף אחד מהשיעורים, מבצע משימות.
כששאלתי את בני על התנהגותו הוא אמר על השיעורי של המחנכת "משעמם לקרוא אותו סיפור 5 פעמים למה אי אפשר לרשום את התשובות כשאני יודע אותן?"
הוא מתלונן שהמורה משעממת אבל אני לא יכולה להגיד זאת למחנכת!!
אתמול פתחתי את חוברת העבודה והיא רשמה הערות בכל פינה, הוא לא קרא, הוא לא רשם, הוא לא מיספר. 30ילד בכיתה רק לבן שלי יש הערות??!! כששאלתי אותו הוא אמר שהייתי עייף בסוף היום (שעה 13:30) ואני יודע לרשום את התשובות והיא לא נותנת. היא רוצה שנקרא שוב ושוב ושוב ונמספר וזה לא כיף לי (אני לא מצדיקה את התנהגותו אבל נראה לי שהיא מאוד לוחצת. ואני רואה בו ילד חכם שלא צריל לשנן יותר מדי. הוא קורא את החומר הנלמד בבית עוד לפני שהגיע השיעור.
לסיכום, אני מבולבלת מאוד ההתנהגות שלו בבית או אצל המורים לא מעידה עבורי על ילד עם בעיות קשב או ריכוז, והמורה מתעקשת שהיא יודעת לאבחן. וממשיכה ללחוץ עליו אני מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות. אני רוצה לקחת אותו לבדיקה רק כדי להוכיח לה שהוא בסדר! אבל אולי הוא לא... מה עושים? לא רוצה לפגוע בו ולתת לו תחושה שיש לו בעיה.
את כל המבדקים לכיתה א בגן חובה עבר בהצלחה לא הייתה שום בעיה כזו של ריכוז או אי ביצוע משימות. מה לעשות??!!
מרגישה חסרת עונים מקווה מאוד לתשובתך
תודה שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ריכוז לילד בכיתה א' - תגובה
ד``ר עדי אדר29/10/2010שלום לך!
אכן תאור מעניין אשר לכאורה (ואני מדגיש לכאורה כי אינני מאבחן רק על סמך תאור במסגרת הפורום) אינו מתאים להפרעת קשב.
הפרעת קשב אמורה לבוא לידי ביטוי בבית וגם בבית הספר ואצל יותר ממורה אחד. התאור השכיח הוא שהילד צייתן אצל המחנכת ומפריע אצל המורות המקצועיות ולא להפך!
אם הקשים התפקודיים באים לידי ביטוי רק אצל מורה אחת כמובן יש לנסות להבין מה הגורמים לכך. יש לנסות ולבחון האם ניתן לאתגר ולעניין אותו במסגרת אותם שיעורים בצורה שונה .
יש גם לקחת בחשבון כי אין שום סיבה למהר ולבצע אבחון בתחילת כיתה א' אם אין קשיים תפקודיים משמעותיים כגון אלימות או קשיים חברתיים . זוהי תקופת הסתגלות של הילד למסגרת שונה לחלוטין ממה שהוא מורגל כאשר במקרה של הילד שלך יתכן והשעמום הוא בבסיס התנהגותו.
רצוי יחד עם המחנכת והיועצת והילד עצמו לבחון איך ניתן לשפר את תפקודו ואולי לשקול אבחון בהמשך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?