מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות קשבדנה30/11/2007
שלום
הבן שלי בן 5.5 הגננת טוענת שיש לו בעיות קשבורכוז
שנעשתה יש לו ירידה בשמיעה בשתי האוזניים וזאת למרות שעבר לפני שנתיים ניתוח כפתורים.
בבית כאשר אני עובדת איתו הוא עובד יפה ומסוגל להיות מרוכז במהלך העבודה (40 דקות)
גם כאשר הוא מצייר או צובע הוא עובד בדיקנות לאורך זמן.הוא שומע ספורים ארוכים בקשב רב.
השאלה אם להסתמך על המידע של הגננת ולקחת אותו לטפול או אבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קשב בגיל 5.5 ש'
ד``ר עדי אדר01/12/2007שלום לך!
כמובן שקשה לציין על פי התאור במסגרת אם אכן קיימים תסמינים של הפרעת קשב וריכוז.
ברמת העיקרון אני בהחלט חושב שצריך להתיחס ברצינות להתרשמות של גננת. במקרים כאלו יש מקום לבצע אבחון במידה וקיימת הפרעה תפקודית משמעותית של הילד במיוחד אם יש גילויי אלימות או אימפולסיביות. כמו כן האם יש תסמיני הפרעת קשב אשר מפריעים למוכנות של הילד לקראת העלייה לכיתה א'.
יש מקום לבצע אבחון בגיל מוקדם אך אם ההפרעה לא משמעותית ניתן בהחלט להמתין להתחלת הלימודים בכיתה א', לבחון איך הילד משתלב ואיך והא מתמודד עם כיתה א' ואז יש בהחלט זמן ומקום לבצע אבחון. לא תמיד יש צורך למהר ולבצע אבחון בגיל צעיר.
ההמלצה שלי במצבים אלו היא להתיעץ עם הגננת ועם הפסיכולוגית של הגן ובהתאם להחליט לגבי אבחון.
ברצוני גם להתיחס לתפקוד של הילד בבית. זה בהחלט נתון מעודד אם הוא מסוגל לעבוד איתך ברציפות כ- 40 דקות. מאידך יש לקחת בחשבון כי ילד מסוגל לתפקד טוב במצבים של "אחד לאחד" ואין בכך להעיד על תפקודו במסגרת הגן, שעת ריכוז וכו'.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?