בעיות קשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות קשב
    דנה
    30/11/2007

שלום
    הבן שלי בן 5.5 הגננת טוענת שיש לו בעיות קשבורכוז
    שנעשתה יש לו ירידה בשמיעה בשתי האוזניים וזאת למרות שעבר לפני שנתיים ניתוח כפתורים.
    בבית כאשר אני עובדת איתו הוא עובד יפה ומסוגל להיות מרוכז במהלך העבודה (40 דקות)
    גם כאשר הוא מצייר או צובע הוא עובד בדיקנות לאורך זמן.הוא שומע ספורים ארוכים בקשב רב.
    השאלה אם להסתמך על המידע של הגננת ולקחת אותו לטפול או אבחון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב

הוספת תגובה

• בעיות קשב בגיל 5.5 ש'

ד``ר עדי אדר
    01/12/2007

שלום לך!
    כמובן שקשה לציין על פי התאור במסגרת אם אכן קיימים תסמינים של הפרעת קשב וריכוז.
    ברמת העיקרון אני בהחלט חושב שצריך להתיחס ברצינות להתרשמות של גננת. במקרים כאלו יש מקום לבצע אבחון במידה וקיימת הפרעה תפקודית משמעותית של הילד במיוחד אם יש גילויי אלימות או אימפולסיביות. כמו כן האם יש תסמיני הפרעת קשב אשר מפריעים למוכנות של הילד לקראת העלייה לכיתה א'.
    יש מקום לבצע אבחון בגיל מוקדם אך אם ההפרעה לא משמעותית ניתן בהחלט להמתין להתחלת הלימודים בכיתה א', לבחון איך הילד משתלב ואיך והא מתמודד עם כיתה א' ואז יש בהחלט זמן ומקום לבצע אבחון. לא תמיד יש צורך למהר ולבצע אבחון בגיל צעיר.
    ההמלצה שלי במצבים אלו היא להתיעץ עם הגננת ועם הפסיכולוגית של הגן ובהתאם להחליט לגבי אבחון.
    ברצוני גם להתיחס לתפקוד של הילד בבית. זה בהחלט נתון מעודד אם הוא מסוגל לעבוד איתך ברציפות כ- 40 דקות. מאידך יש לקחת בחשבון כי ילד מסוגל לתפקד טוב במצבים של "אחד לאחד" ואין בכך להעיד על תפקודו במסגרת הגן, שעת ריכוז וכו'.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו