מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות קשב וריכוזשירה16/11/2010
שלום,
אני בת 21, מזה תקופה ארוכה שאני סובלת מבעיות קשב וריכוז.
בתקופת בי"ס תמיד הייתי מרחפת בשיעורים, בשלב מסויים נשלחתי למבחן טובה והייתי אצל ניורולוג והוחלט שאקבל ריטלין.
מאז שאני זוכרת את עצמי כל פעם כשאני קוראת אני פשוט נרדמת... העיניים שלי לא מצליחות להחזיק את עצמן. (לעיתים גם בטלווזיה). רק במחשב אני מסוגלת לשבת המון.
האם זה נורמלי?
בנוסף אני מקבלת בחילות כאשר אני ממש מנסה להתרכז או כאשר אני מבצעת פעולות מתמטיות וכד'. האם זה סביר? אני לא יודעת כיצד להתמודד עם זה.
לפני כמה חודשים רציתי לעבור את מבחן הפסיכומטרי אז הלכתי שוב לבדיקה ונאמר לי כי אני צריכה להגדיל את המינון של הריטלין, המצב הולך ונהיה גרוע יותר?
אני ממש מיואשת, אני רוצה להתחיל ללמוד בסמסטר אביב ולא יודעת כיצד להתמודד עם הקושי.
בתודה,
שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אריה בקלו16/11/2010שלום,
מאחר ואת מאובחנת כ ADHD הרי שכל שנותר לעשות הוא התאמה טיפולית.
המינון וסוג הטיפול נקבע ע"פ הגיל, משקל, צרכי המטופל וכו' ולכן רק טבעי הוא שיהיו שינויים במהלך השנים.
בחילה כתוצאה ממאמץ לימודי או מחשבתי אחר אינו אופיני להפרעת קשב ולכן אני ממליץ לבדוק בכיוונים אחרים כגון ראיה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
שירה16/11/2010לפני כחודש עשיתי בדיקת ראיה לשמחתי אני רואה6/6.
אתה יכול להמליץ לי על איזשהו סוג טיפול מלבד ריטלין? \* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
ד``ר אריה בקלו17/11/2010איננו נותנים המלצות טיפוליות דרך הפורום.
זאת צריך לעשות הרופא המטפל.
ברצוני להדגיש שתרופות אלטרנטיביות אינן תחליף לריטלין או נגזרותיו.
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראי...
הילה18/11/2010אבל חשוב להגיד שאני לוקחת אומגה 3 סופהרב איזה תקופה וזה כן משפר את המצב נקודות בהן הייתי חלשה בלימודים מתחילים להשתפר עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?