קושי בלעשות גבולות לעצמה ולאחרים...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בלעשות גבולות לעצמה ולאחרים...
    רונן
    16/11/2010

אחותי בת 44,מאוד אימפולסיבית,אם היא צריכה לעשות משהו אז זה חייב להיות במיידי וללא דיחוי וכמו-כן היא לא מסוגלת לסרב לכל דבר שמבקשים ממנה {חוץ ממין} אין לה גבולות בנתינה עד שהיא מגיעה להתשה מוחלטת..בעבר היא אובחנה עם סכיזופרניה פרנואידית אבל אני מכיר אותה מאז ומתמיד ולי זה נראה כמו הפרעת ADHD שלא אובחנה ולא טופלה מפני שאין לה קטעים של הזנחה עצמית קשה או קולות שהיא שומעת וכאלו דברים...הבעיה היא שהיא לא מוכנה ללכת לטיפול וממש משגעת את כל המשפחה שלה{הילדים שלה}...חוסר היכולת שלה לדחות סיפוקים והלחץ התמידי שהיא נתונה בו וכמובן ביזבוז כסף לא שליטה...היא עובדת כמו חמור במשק בית וכל מה שהיא מרויחה היא מבזבזת באותו רגע עד שלא נותר לה כסף לשלם את המשכנתא והיא מסתבכת בלי סוף....איך אני בתור אחיה יכול לעזור לה כשהיא לא מוכנה לשמוע לשום עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קושי בלעשות גבולות לעצמה ולאחרים... - תגובה

ד``ר עדי אדר
    17/11/2010

שלום לך!

אתה לא יכול לעזור לה...

אחותך בן אדם בוגר והיא רשאית להחליט אם היא מוכנה לקבל טיפול כזה או אחר. ברור שניתן לנסות ולשכנע אותה אך כל עוד היא מוגדרת כאחראית למעשיה לא ניתן לכפות עליה טיפול כלשהו.

ועוד הערה - אם היא מאובחנת כסזיגופרנית קשה לי להניח כי רופא יאבחן אותה כהפרעת קשב כאשר חלק מההגדרה של האבחנה דורש העדר מחלות נפש מהסוג הזה (היכולות בהחלט לחקות תסמינים של הפרעת הקש).. במקרים כאלה גם הטיפול התרופתי הוא מסובך וצריך להעשות בזהירות ובהשגחה רפואית.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו