מבקשת את עזרתכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת את עזרתכם
    יעל שביט
    28/12/2010

אני בת 34, תמיד סבלתי מבעיות קשות של קשב וריכוז ודיסלקציה, אבל מעולם לא הלכתי לאבחן את זה. עכשיו בצעד אמיץ ראשון בחיי, החלטתי ללמוד ובאמת להתמיד בלימודים ולכן אני חייבת לעשות את האבחון, ניסיתי רטלין וזה השפיע בצורה בלתי רגילה, הבדל של שמיים וארץ . ב4 ימים הצלחתי להשלים 80 אחוז מהחומר שנלמד חודשיים וחצי כשלא קלטתי כלום.

אני מתלבטת עכשיו איזה אבחון לעשות. הניורולוג הפנה אותי למישהו ואלה שתי אופציות שקיבלתי ממנו:
    יש אחד שעולה 500 ש"ח שיש בו כל מיני מבחנים ממוחשבים ועשים את זה בלי רטלין ואח"כ עם רטלין, לבדוק את ההשפעה ובודקים עוד כל מיני מצבים שפוגעים בקשב ובריכוז
    ומבחן נוסף שעולה 1500 ש"ח שעושה אבחון מקיף גם של זיכרון ותפקוד ניהולי, כולל פגישה עם פסיכולוג וזה גם כולל בתוכו את הבדיקה הראשונה.

אני מתלבטת איזה מהם לעשות, מצד אחד הראשון הוא מה שאני הכי מחפשת, כי הכי חשוב לי העניין התרופתי, אבל האבחון הזה כנראה לא מספיק בשביל לתת גם הארכת זמן בבחינה.

מצד שני, האבחון השני, לא רק בגלל המחיר, אלא בגלל שהוא בודק תפקוד ניהולי וזיכרון שזה משהו שאני חושבת שהוא דווקא די טוב אצלי וחוששת שזה יכול לפסול אותי בסופו של דבר גם מלקבל רטלין וגם מלקבל תוספת זמן...

בקיצור, אם מישהו יכול לייעץ לי מה כדאי לעשות, אני ממש אודה לכם, אני צריכה להחליט בימים הקרובים.

המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת את עזרתכם

הוספת תגובה

• מבקשת את עזרתכם - תגובה

ד``ר עדי אדר
    29/12/2010

שלום לך!

אבחון של הפרעות קשב הוא אבחון קליני המתבצע על ידי רופאים.

האבחון השני שציינת הוא אבחון פסיכו-דידקטי המתבצע על ידי פסיכולוגים במידה ויש חשד לקשיי למידה ויש לכן לבצע אותו רק במידה וקיים חשד בכיוון זה.
    במסגרת אבחון כזה במידה וקיימים ממצאים מסויימים מומלצות גם התאמות לימודיות כגון הארכת זמן.

חשוב לבצע אבחון כזה, במידת הצורך, במכוןהמוכר לשם כך על ידי הגוף הלימודי שבו את תלמדי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אני
    29/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו