ריטלין 10 מ"ג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין 10 מ"ג
    bb
    03/01/2011

שלום,
    ביצעתי מבחן טובה בלבד ללא אבחון מלא. אני שוקלת 49 ואת חלקו השני של הבחינה עשיתי עם 17 מ"ג ריטלין רגיל וניכר שיפור משמעותי לאחר השימוש בריטלין. רופאת המשפחה רשמה לי 10 מ"ג פעמיים ביום והדבר אינו משפיע עליי כלל.
    האם זה אומר שלא הייתה לי בכלל הפרעת קשב ושהריטלין השפיע בשל המינון הגבוה שלו? כי עכשיו עם ה10 מ"ג אני לא מרגישה כלום.
    האם להפסיק ליטול את התרופה? למרות שזה 10 מ"ג?
    השאלה היא האם הריטלין משפיע על כל האשנים אפילו אםא ין להם בעיית קשב, כי אני עשיתי רק מבחן טובה וזה הראה שיפור- האם זה בהכרח אומר שיש הפרעת קשב? כי עובדה שעם 10 מ"ג אין שיפור אז זה אומר שריטלין לא עוזר.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין 10 מ"ג

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

bb
    03/01/2011

הרופאה רשמה לי בתיק הרפואי שיש לי add למרות שהיה רשום במפורש בסיכום הטובה שעשיתי רק מבחן טובה ולא אבחון כולל ושמבחן הטובה לא מייצג. השאלה שלי האם היא יכולה להסיר את זה מהתיק שלי? הרי היא לא יכולה להסיק שיש לי add רק על סמך טובה.
    זה מפריע לי שהיא רשמה לי הפרעה שאין לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי - תגובה

ד``ר עדי אדר
    05/01/2011

שלום לך!

לא ברור לי מה בוצע , מה נרשם ועל סמך מה ולא נראה לי מכובד שאני אתן יעוץ כאשר אין לי את מלוא הנתונים.

אני מסכים שברמת העיקרון מבחן טובה לא מספיק לאבחון. מאידך ברור שאם אין אבחנה לא ניתן לתת טיפול תרופתי.

איני יכול לקבוע על סמך התאור שלך איך הרופאה קבעה את האבחנה ובעיקרון איננו נוהגים לבקר או למתוח ביקורת על רופאים במסגרת הפורום.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין 10 מ"ג - תגובה

ד``ר עדי אדר
    05/01/2011

שלום לך

בעיקרון איננו ממליצים על טיפול תרופתי פרטני במסגרת הפורום אלא זהו תפקידו של הרופא המטפל.

אבחון הפרעת קשב מחייב אבחון מלא כולל שלילת גורמי רקע אחרים (כגון מצבים רגשיים שונים).

לעצם השאלה - ציינת השפעה במחן טובה במינון מסויים וכיום אין תגובה אבל למינון הרבה יותר נמוך - זה בהחלט אפשרי.

לא כל אדם מגיב לריטלין - בד"כ התגובה בולטת יותר אצל אנשים עם הפרעת קשב.

בקיצור - נא לחזור ליעוץ לרופא כולל השלמת אבחון.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו