מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין 10 מ"גbb03/01/2011
שלום,
ביצעתי מבחן טובה בלבד ללא אבחון מלא. אני שוקלת 49 ואת חלקו השני של הבחינה עשיתי עם 17 מ"ג ריטלין רגיל וניכר שיפור משמעותי לאחר השימוש בריטלין. רופאת המשפחה רשמה לי 10 מ"ג פעמיים ביום והדבר אינו משפיע עליי כלל.
האם זה אומר שלא הייתה לי בכלל הפרעת קשב ושהריטלין השפיע בשל המינון הגבוה שלו? כי עכשיו עם ה10 מ"ג אני לא מרגישה כלום.
האם להפסיק ליטול את התרופה? למרות שזה 10 מ"ג?
השאלה היא האם הריטלין משפיע על כל האשנים אפילו אםא ין להם בעיית קשב, כי אני עשיתי רק מבחן טובה וזה הראה שיפור- האם זה בהכרח אומר שיש הפרעת קשב? כי עובדה שעם 10 מ"ג אין שיפור אז זה אומר שריטלין לא עוזר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
bb03/01/2011הרופאה רשמה לי בתיק הרפואי שיש לי add למרות שהיה רשום במפורש בסיכום הטובה שעשיתי רק מבחן טובה ולא אבחון כולל ושמבחן הטובה לא מייצג. השאלה שלי האם היא יכולה להסיר את זה מהתיק שלי? הרי היא לא יכולה להסיק שיש לי add רק על סמך טובה.
זה מפריע לי שהיא רשמה לי הפרעה שאין לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - תגובה
ד``ר עדי אדר05/01/2011שלום לך!
לא ברור לי מה בוצע , מה נרשם ועל סמך מה ולא נראה לי מכובד שאני אתן יעוץ כאשר אין לי את מלוא הנתונים.
אני מסכים שברמת העיקרון מבחן טובה לא מספיק לאבחון. מאידך ברור שאם אין אבחנה לא ניתן לתת טיפול תרופתי.
איני יכול לקבוע על סמך התאור שלך איך הרופאה קבעה את האבחנה ובעיקרון איננו נוהגים לבקר או למתוח ביקורת על רופאים במסגרת הפורום.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין 10 מ"ג - תגובה
ד``ר עדי אדר05/01/2011
שלום לך
בעיקרון איננו ממליצים על טיפול תרופתי פרטני במסגרת הפורום אלא זהו תפקידו של הרופא המטפל.
אבחון הפרעת קשב מחייב אבחון מלא כולל שלילת גורמי רקע אחרים (כגון מצבים רגשיים שונים).
לעצם השאלה - ציינת השפעה במחן טובה במינון מסויים וכיום אין תגובה אבל למינון הרבה יותר נמוך - זה בהחלט אפשרי.
לא כל אדם מגיב לריטלין - בד"כ התגובה בולטת יותר אצל אנשים עם הפרעת קשב.
בקיצור - נא לחזור ליעוץ לרופא כולל השלמת אבחון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?