מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביותלימור07/01/2011
שלום, אני בת 23 נשואה+3. בעלי אובחן בילדותו בהפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות. אני יודעת שהפרעות אלה הן גנטיות ואני מתחילה לראות תסמינים אצל 2 מהילדים שלי. הבכור בן 5, האמצעי בן 3.5. אצל שניהם אני מזהה הפרעת קשב אבל אצל האמצעי אני מזהה גם היפראקטיביות ואני אפרט את התנהגותו: בבית-הוא לא יושב לשניה לראות טלוויזיה, כל הזמן מטייל. הוא אוהב פאזלים אך כשנותנים לו אחד(גם אחד שהוא יודע להרכיב) הוא מפסיק באמצע וחוזר לטייל. כשנותנים לו לאכול הוא לא אוכל לבד וכשמאכילים אותו גם אז הוא משוטט חוזר בין ביס לביס, רואה טלוויזיה או משחק וזה יכול לקחת גם שעה. בגן- לדברי הגננת, הוא לא יושב לעשות עבודות יצירה, הוא לא יושב בריכוז, הוא לא יושב להקשיב לסיפור. גם שם הוא לא מפסיק לטייל ולהתרוצץ ולזוז. אין לו כמעט חברים שם, לעיתים הוא מרביץ, גם לגננת. הוא לא קשוב להוראות פשוטות שנותנים לו כמו "תאסוף את הצעצועים שלך" או "שים את הנעליים שלך במקום". כשמענישים אותו (ומסבירים לו על מה מענישים) אני שואלת אותו למה שמתי אותו בעונש הוא לא יודע לענות. הוא פשוט חי בעולם משלו, בבועה משלו, חסר תקשורת גם איתנו וגם בגן. זה מתסכל, שום דבר לא הולך חלק, תמיד יש מריבות, צעקות, עונשים ואפילו זה לא עוזר.
הגדול הרבה יותר רגוע, לפעמים יש התקפי אנרגטיות-לא משהו חריג אבל גם אצלו אני מזהה הפרעת קשב.הוא נמצא בחוג ג'ודו מגיל 4 ושם העוזר של המאמן הפנה את תשומת ליבי לעניין. הוא כל הזמן מתבלבל במה שאומרים לו כמו למשל "צעדי רדיפה ברגל ימין, חזרה ברגל שמאל" הוא עושה הפוך. אם יש איזה תרגיל מורכב הוא מתבלבל בסדר של מה בא אחרי מה. אני שמה לב שבשיחה איתו הרבה פעמים כשהוא מתחיל להגיד משהו נקטע לו חוט המחשבה, הוא שוכח מה רצה להגיד ומתחיל לגמגם.
אני ממש מצטערת על אורך המכתב אבל אני משתגעת לא יודעת מה לעשות, ואני יודעת שבגלל שהם קטנים אי אפשר לאבחן אותם עדיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות - תגובה
ד``ר עדי אדר09/01/2011שלום לך!
ניתן לאבחון ילדים גם בגיל צעיר ובמיוחד אם קיימות הפרעות תפקודיות כולל משפחתיות עקב כך.
יש מכונים להתפתחות הילד ולאחרונההוקמו לאחרונה יחידות לגיל הרך שתפקידן לאבחן, לטפל וליעץ למשפחות לילדים עם בעיות מהסוג שתארת.
במקרים לו רצוי מואד יעוץ משפחתי עם פסיכולוגית שמתמחה בתחום זה על מנת לסייע לכם בההתמודדות עם הקשיים שתארת לעייל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?