תופעות לוואי מוזרות של ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי מוזרות של ריטלין
    שון
    12/01/2011

שלום
    גילו אצלי הפרעת קשב וריכוז בגיל 16 המליצו לי להשתמש בריטלין 20 מ''ג SR בשימוש יום יומי אך אימי לא רצתה בגלל כל הסכנות וכו'..
    החלטנו שאני יקח ריטלין לפני שאני לומד למבחן וגם בזמן המבחן
    בכיתה י' הייתי לוקח 10 מ''ג רק במבחנים .(שימוש לא קבוע)
    בכיתה י''א עברתי ל 20 מ''ג SR ואז לאט לאט התחלתי להרגיש תופעות ארוכות טווח למרות שאומרים שלא ידוע על תופעות כאלה
    למשל ,אני חושב שבגלל הריטלין התחלתי להזיע יותר ז''א גם כשאני לא לוקח ריטלין וגם כשלא חם אני מזיע בצורה רבה ..
    דבר נוסף,כל פעם שאני לוקח את הריטלין יש לי קור עז בכפות הרגליים והידיים למרות שאני לובש גרביים בכפות הרגליים ונועל נעליים.
    ואפילו פעם אחת קרה שהיו לי הזיות קוליות ז''א שלקחתי פעם אחת את הריטלין SR 20 מ''ג וכאב לי מאוד הראש והתחלתי לשמוע מלא קולות מהירים של אנשים שצועקים ,קולות לא ברורים ,זה קרה פעם אחת.
    וחוץ מיזה אני מרגיש שרמת הקשב והריכוז שלי החמירה ז''א שעכשיו אני בכיתה י''ב והרבה יותר קשה לי מכיתה י''א מבחינת הקשב המטלות בבית וכ'..

אם אפשר חוות דעת לכל מה שרשמתי תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות לוואי מוזרות של ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    14/01/2011

שלום לך!

לא מוכרות לי תופעות ארוכות טווח מהסוג שתארת. בזמן נטילת התרופה תתכנה תופעות של תחושת חום או קור.
    לגבי הזיות קוליות כביכול - על פי התאור שלך והכובדה שמדובר מקרה אחד קשה להבין במה מדובר ולעתים גם כאבי הראש גורמים לתופעה של קושי לשמוע קולות - פונופוביה.
    העובדה שרמת הקשב שלך ירדה משך הזמן לא מהווה כמובן תופעת לוואי אלא התפתחות אינדיבידואלית של הפרעת הקשב אצלך.

ברור כי בכל המתואר לעייל צריך לשבת בצורה מסודרת עם רופאמטפל ולטכס עצה לגבי נחיצות הטיפול, תכשיר אפשרי וכו'.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו