מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי מוזרות של ריטליןשון12/01/2011
שלום
גילו אצלי הפרעת קשב וריכוז בגיל 16 המליצו לי להשתמש בריטלין 20 מ''ג SR בשימוש יום יומי אך אימי לא רצתה בגלל כל הסכנות וכו'..
החלטנו שאני יקח ריטלין לפני שאני לומד למבחן וגם בזמן המבחן
בכיתה י' הייתי לוקח 10 מ''ג רק במבחנים .(שימוש לא קבוע)
בכיתה י''א עברתי ל 20 מ''ג SR ואז לאט לאט התחלתי להרגיש תופעות ארוכות טווח למרות שאומרים שלא ידוע על תופעות כאלה
למשל ,אני חושב שבגלל הריטלין התחלתי להזיע יותר ז''א גם כשאני לא לוקח ריטלין וגם כשלא חם אני מזיע בצורה רבה ..
דבר נוסף,כל פעם שאני לוקח את הריטלין יש לי קור עז בכפות הרגליים והידיים למרות שאני לובש גרביים בכפות הרגליים ונועל נעליים.
ואפילו פעם אחת קרה שהיו לי הזיות קוליות ז''א שלקחתי פעם אחת את הריטלין SR 20 מ''ג וכאב לי מאוד הראש והתחלתי לשמוע מלא קולות מהירים של אנשים שצועקים ,קולות לא ברורים ,זה קרה פעם אחת.
וחוץ מיזה אני מרגיש שרמת הקשב והריכוז שלי החמירה ז''א שעכשיו אני בכיתה י''ב והרבה יותר קשה לי מכיתה י''א מבחינת הקשב המטלות בבית וכ'..
אם אפשר חוות דעת לכל מה שרשמתי תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי מוזרות של ריטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר14/01/2011שלום לך!
לא מוכרות לי תופעות ארוכות טווח מהסוג שתארת. בזמן נטילת התרופה תתכנה תופעות של תחושת חום או קור.
לגבי הזיות קוליות כביכול - על פי התאור שלך והכובדה שמדובר מקרה אחד קשה להבין במה מדובר ולעתים גם כאבי הראש גורמים לתופעה של קושי לשמוע קולות - פונופוביה.
העובדה שרמת הקשב שלך ירדה משך הזמן לא מהווה כמובן תופעת לוואי אלא התפתחות אינדיבידואלית של הפרעת הקשב אצלך.
ברור כי בכל המתואר לעייל צריך לשבת בצורה מסודרת עם רופאמטפל ולטכס עצה לגבי נחיצות הטיפול, תכשיר אפשרי וכו'.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?