מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התיעצות - ילד בן 7.5שגית20/02/2011
שלום ,
בני בן 7.5 תלמיד מצטיין בבית הספר עם ציונים טובים מאוד וללא כל בעית התנהגות או משמעת (להפך מהתלמידים היותר ביישנים/ממושמעים...)
בבית המצב שונה לגמרי !!! הילד צועק רוב הזמן, גם כשמדבר זה נעשה בקול רם מאוד (זה כאילו הקול הטבעי שלו) לא ממושמע ,נראה כאילו לא מקשיב , לכל דרישה, אוכל, שיעורי בית מקלחת אומר עוד רגע ולא מגיע , שיעורי בית לרוב יסרב לעשות אלא אם כן אשב לידו ואז יעשה בכמה דקות (בעל קליטה מהירה) ,יש לו לעיתים טיקים (מצמוצי עיניים ועווית של הפה), די תזזיתי אם כי מסוגל גם להתרכז במה שמעניין אותו.כועס ומתווכח המון , מציק המון!!!! לאח שלו (זו עיקר הבעייה) ונהנה מזה...
מה עליי לעשות? האם לקחת אותו לאבחון ?אם אין בעייה בבית הספר האם הגיוני לתת לו כדורים להתנהגות שלו בבית ? (במידה וימצא שיש לו הפרעת קשב...)
והאם יכול להיות שזו בכלל בעיה של משמעת/חוסר גבולות בבית? אע"פ שיש לי המון מודעות וקראתי הרבה על הנושא וניסיתי את כל השיטות - חיזוקים חיוביים , אסרטיביות ומוצא אחרון עונשים וכלום כלום לא עוזר. הילד אמר לי באחד הפעמים שכעסתי עליו שזה בטעות והוא לא עושה דווקא.
בתחושה שלי יש לו הפרעת קשב+היפאקטיביות לא יכול להיות שהילד נהנה שכועסים עליו כל הזמן....אבל אני לא מאבחנת , ואיך יכול להיות שבבית הספר לא רואים כלום ? איפה הצעקות הווכחנות ההצקות ?
חשבתי על הדרכת הורים אולם להבנתי קודם אני צריכה לדעת אם יש לו הפרעת קשב או לא...כי יש הדרכות שונות לילדים בעלי לקות קשב.
אז מה כדאי לי לעשות עם ילד כזה מבלבל ? אני יודעת שבדרך כלל מחכים לאיתותים ראשונים מהגננת/מהמורה . פה המצב הפוך.
מה אני צריכה לעשות באופן מיידי כדי להפוך את המצב בבית לנסבל ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד טוב לבדוק
אבנר21/02/2011אם את כאמא מרגישה אינטואטיבית שהילד צריך איבחון.
אני הייתי ממליץ לך לקחת אותו בנוסף לעשות בדיקות דם ולבדוק חוסרים בויטמינים בגוף.
יש הרבה מאוד ילדים עם חוסרים בB12 לדוגמא שאם אין להם את הויטמין הוא משפיע מאוד על מערכת העצבים. כדאי לך לבדוק ובנוסף לקחת אותו לאיבחון.
חוץ מזה בנתיים אני יכול להמליץ לך לתת לו משהו טיבעי שלא יכול להזיק ושאין לו תופעות לוואי זה ויטמין שנקרא מגה-סורב 50 Megasorb B-Complex של סולגאר.
יש בו ערבוב של ויטמינים שמשפיעים על איזון במע' העצבים ויש לו השפעה דומה מאוד לריטלין. צריך לקחת טבליה אחת ביום עם הארוחה (אני יכול להמליץ לך שאני נותן לבני טבליה אחת בבוקר לפני הלימודים).
מאחל כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך הוא לוקח את הויטמין ?
שגית21/02/2011שלום אבנר,
תודה על תגובתך , אקח אותו לעשות בדיקות דם בקרוב. האם עליי לבדוק עוד משהו מלבד B12 (הרופאה שלו בטח לא תבין מה אני רוצה , היא לא ששה לתת בדיקות...)
בכל מקרה הוא לא יצליח לבלוע את הקפסולה. האם ניתן לרסק את זה? האם לפתוח ולפזר?
תקופה ארוכה ניסיתי לתסף אותו באומגה 3 ,אולם כל פעם זה נכשל כעבור שבועיים בערך בשל הטעם ....האם לויטמין הנ"ל יש טעם דומיננטי?
תודה רבה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובת הרופא...תודה
שגית22/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות - ילד בן 7.5 - תגובה
ד``ר אריה בקלו23/02/2011שלום,
כשישנו ספק ,תמיד עדיף לבצע אבחון שיבהיר את התמונה.
אין טעם לדבר על טיפול ( גם לא המלצות עממיות ללא בסיס ....)לפני שיש אבחנה.
רק לאחר שהמצב ברור אפשר לגשת להמלצות טיפוליות !
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?