מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מודאגתמוטרדת25/03/2011
הבן שלי בן 5 וחצי שנים מטופל אצל קלינאית תיקשורת מגיל 3והוא התקדם די טוב.עתה בשל קושי בארגון סיפור ברצף כלומר הוא יכול לראות רצף של תמונות ולהסביר תמונה בפני עצמה אך כסיפור ברצף לפעמים זה נשמע לקוי. גם כשהוא מסביר הצגה שראה בגן יש הרבה קפיצות מנושא לנושא ואין אירגון של החוויה. לעומת זאת הצלחתי ללמד אותו לקרוא והוא יודע לחבר ולחסר מספרים עד 10 (דבר שמבחינתי כן דורש ריכוז) כמו כן הכתיבה שלו מאוד טובה ומסודרת. שמתי לב כשהוא עם חברים ומשחק במחשב הוא מתלהב ומדבר בקול רם. בגן הגננת אומרת כשהוא מקשיב בריכוז לפעמים זה נראה שהוא מנותק אך כששאלתי אותה האם הוא עונה תשובות לעניין היא אמרה שכן. כשהמורה להתעמלות בגן מפעילה אותם הוא לא עושה את ההוראות שהיא אומרת (ולא בגלל שהוא מפריע אלא בגלל שכנראה הוא לא מבין את ההוראות) הוא לא ילד שמרביץ ולא אגרסיבי להיפך ילד די מתחשב. מה שמדאיג אותי זה שמצד אחד בחשבון וקריאה הוא מצויין (קלט די מהר) אך מצד שני אני חוששת שהוא לא יבין הוראות של המורה כשתקרא סיפור ותשאל שאלות על כך (כי אז יכול להיות שהוא יאלתר תשובות מהגיון ולא מדוייקות מהסיפור) אני צריכה כמה פעמים לחזור על הסיפור כדי שיפנים אותו. כשביקשתי ממנו לחזור על רצף של 5 מספרים הוא הצליח לחזור רק על 4 . האם זה ילד שסובל מקשב וריכוז או שפשוט צריך להמשיך עם הקלינאית שתחדד לו איך בונים סיפור ומסבירים בצורה מובנת.
בברכה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
ד``ר אריה בקלו25/03/2011שלום,
אני חושב שאת מודאגת מעבר לנדרש.
קלינאית תקשורת טובה מזהה לרוב חשדות להפרעת קשב וריכוז.
בירור בעיות התפתחותיות בגיל זה נעשות במסגרת המכונים להתפתחות הילד.
שאלת הקשב יכולה להדחות ללא חשש לכיתה א', במהלכה ניתן יהיה להתרשם אם קיימת בעיה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?