סדר וארגון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סדר וארגון
    א
    04/06/2011

שלום,
    בני בן 11. תלמיד טוב מאוד עם ירידה קלה, ( כעת הממוצע שלנו 80 - 85 בכיתה ה' ). מבין את הנקרא, קורא רהוט, בעל כתב יד יפהיפה, יכולת ניסוח גבוהה, ללא שגיאות כתיב. טוב בחשבון ובאנגלית. בעל ידע עולם ואוצר מילים עשיר.
    ילד חביב וחברותי, אהוד על ילדי הכיתה, פעיל במועצת התלמידים, חבר בתנועת נוער ופעיל ספורטיבית. ללא בעיות התנהגות, מלבד תלונות לא חריגות על פטפוטים. .
    בעייתו: סדר וארגון. לא מכין ש"ב, לא כותב יומן, מסדר את התיק ולרוב מחסיר פריטים, אין לו מושג על עבודות שניתנו ( כשהמשימה ברורה לו מתיישב, מתרכז ומכין אותה היטב באופן עצמאי! ) ומרבה להתנגד בבית כשאנו מבקשים ממנו להכין ש"ב... בעקבות דרישותינו ההורים, יש שיפור לזמן מה וחוזר חלילה. המחנכת שלו אמרה לנו ביום ההורים ( ברוב טקט כי הוא היה איתי ) שהיא חסרת אונים מולו... אני בטוחה שהוא צריך אבחון, רק אינני יודעת איזה אבחון מתאים בדיוק לפרופיל שתארתי. אשמח לתגובתכם.
    בתודה אמא קצת מודאגת
    א

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סדר וארגון

הוספת תגובה

• סדר וארגון - תגובה

ד``ר עדי אדר
    05/06/2011

שלום לך!

אני ממליץ להתיעץ בנושא עם המחנכת ועם היועצת החינוכית. לפחות על פי התאור שלך לא ברור אם אכן צריך אבחון או מספר שיחות והצבת גבולות בתחומים מסויימים. בסך הכל תפקדו חיובי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

א
    05/06/2011

תודה על תשובתך.
    יש לציין שהמחנכת מעולם לא העלתה את האפשרות של אבחון ועל היועצת אני לא סומכת ( בעקבות מקרים שקרו בעבר ). אני היא זו ששוקלת אבחון, רק כאמור לא ברור לי ממה להתחיל. אני מסכימה איתך שיש לטפל בהצבת הגבולות מול בני, אך עדיין יש לי הרגשה שלא רק בכך העניין, כך שאני חוזרת לשאלתי המקורית למי לפנות על מנת לעזור לבני המתוק?
    ושוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    05/06/2011

שלום לך!

ניתן לשקול במצב כזה לפנות למורה להוראה מתקנת/פסיכולוגית העוסקות בתחום של אסטרטגיות למידה, לצורך שיפור הרגלי עבודה, סדר ארגון וגם יעוץ משפחתי בכל הקשור לתחומים אלו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו