איזה שם עדיף? - דחוף!! הברית בשבת!!

מנהל הפורום

ליאת יוגב
ליאת יוגב
לקביעת תור אצל ליאת יוגב ללא פרסום בפורום

• איזה שם עדיף? - דחוף!! הברית בשבת!!
    אמא
    13/11/2008

הי - תודה מראש על התייחסותכם! דחוף ביותר - חייבת לקבוע שם עד מחר! בשעה טובה ומוצלחת, נולד לי בן, ביום 8/11/08, בשבת בשעה 2 לפנות בוקר (הכוונה ללילה שבין שישי לשבת בבוקר). שמי: אורלי, לבעלי קוראים אהרון (אך מכונה ביום יום, רון) שם המשפחה שלנו כולל 2 שמות: למפך פלג (למפך זה שם המשפחה המקורי של בעלי והוא "עיברת" ל- "פלג". ביום יום אנו משתמשים בעיקר ב- פלג, אך במסמכים רשמיים שם המשפחה למפך פלג. 2 שאלות: 1) אנו מתלבטים בין השמות: אופיר, נועם, שגיא, - מה הכי מתאים? 2) לאבי המנוח קראו עמוס. הוא נפטר ממחלה קשה בגיל 52. אני שוקלת לתת לבני שם אמצעי (שיופיע בעיקר בתעודת הזהות ולא ייקרא כך בפועל) את השם עמוס, על שם אבי המנוח. היו מי שאמרו לי שלא מומלץ לתת שם, גם לא שם אמצעי, על שם אדם שנפטר בנסיבות טרגיות של מחלה, או נפל בצבא חלילה וכו'. האם זה נכון? כלומר האם לא כדאי לי לתת לבני את השם עמוס כשם אמצעי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למען הדיוק - התינוק נולד בשעה 1:57

אמא
    13/11/2008

בהודעתי רשמתי שהתינוק נולד ביום 8/11/08 בשעה 2 לפנות בוקר, בלילה שבין שישי לשבת. למען הדיוק, התינוק נולד בשעה : 1:57 לפנות בוקר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא

ליאת יוגב
    13/11/2008

ראשית אתייחס לבחירת השם הראשון , מתוך הנחה והבנה ששם המשפחה בשימוש היומיומי הינו פלג , (גם אם במסמכים רשום השם למפך) ואם כך , מספר הגורל - צמצום תאריך הלידה של בינכם הינו 2 , מספר המייצג רגישות רבה צורך בשיתוף זוגיות , תמיכה ועידוד , מול זה השם אופיר יוצר מפה שיש בה צדדים יותר פעלתניים , הישרדותיים , יכול בהחלט להתאים , גם כי יש כאן מה שנקרא מצבים של פחד מאיבוד שליטה , כאשר מרבית המפה הינם מספרים יותר רכים מול צד אחר שאומר אבל חייבים להיות חזקים , פרקטיים מעשיים , השם נועם יוצר מפה הרמונית מצד אחד , אך קיימים בה מספרים רכים רגשיים נשיים , ובכל זאת מדובר בבן . יכול לימים להיות בעייתי בנושא של אינטימיות , השם שגיא , מפת רגש מדי , עדיף לא לבחור . באם , השם למפך הוא שם נוסף שכן מתייחסים אליו , צריכים לבחון את כל השמות מחדש ... השם עמוס , יכול להופיע בת.ז כשם שני , אין בעייתיות , גם אם על שם שנפטר בטרם זמנו ... כי בעצם זהו שם שני .. באם קיימים שמות נוספים הציעו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת - אנא בחני שוב את השמות!! דחוף

אמא
    13/11/2008

ליאת, ראשית תודה! אני מעט מבולבלת, כי בפניה אחרת שפניתי בעניין, ענו לי שהשם נועם הכי מתאים, אחריו שגיא ואחריו אופיר ושמות אחרים שכתבתי. תשובתך, סותרת את התשובה הקודמת שקיבלתי, ומעמידה אותי במצב של אי ודאות איזה שם כדאי לבחור. 1. האם מתשובתך עלי להבין שלא לבחור בשם שגיא ? (אנו הכי אוהבים את שגיא ואת אופיר) 2. לעניין שם המשפחה "למפך", למשפחתו של בעלי השם חשוב, והם משתמשים בו, גם ביחס לבני. אנא בחני שוב את השמות, בהנחה שהשם למפך הוא שם "פעיל". תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשפחת פלג

ליאת יוגב
    13/11/2008

אני מזמינה אותך ליצור איתי קשר , אחרי השעה 18 , אנסה לעזור לך , 052-3431920 ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו