מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איפיון ילדיעל29/08/2007
שלום צלילה,
בהמשך לשיחתנו אתמול לא הצלחתי להתגבר על הסקרנות...
שמו של האחיין שלי גיא בן סירה והוא נולד ב - 8.11.2004
הסיבה שאני מאוד סקרנית, היא שיש לו חוש מוסיקלי מצויין, כמו גם יצירתיות לרקוד לשמע מוסיקה. חוץ מזה הוא מאוד מתקדם מבחינת אוריינות (אם אפשר לקרוא לזה כך).
גיא ילד מאוד סקרן היום וצמא למידע. אני וגם אמא שלי חושבות שצריך להמשיך ולפתח בו את זה ואולי אפילו לרשום אותו לחוג האזנה למוסיקה שמתאים לגילו. האם זהו באמת נכון או שהוא ילד שצריך ללכת בכיוון המוטורי (הוא כבר מבצע גלגול שלם קדימה כמו שצריך).
אשמח לתשובה מתי שתתפני לכך.
תודה רבה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
צלילה שפיר29/08/2007יעל שלום
יום הלידה ומספר הגורל של גיא נותנים את הצירוף 7:8, גם נתונים אחרים המסתמכים על השם המלא, נותנים את אותו הצירוף.
מה זה אומר עליו? שהוא חושב באופן מאד בוגר, כבר מגיל צעיר. מהר מאד תגלו שהוא זקוק לגירויים רוחניים, וגם זקוק לחיזוקים על עומק חשיבתו.
הרגשות מופנמים בדרך כלל, ולכן מוסיקה יכולה בהחלט לעזור לו להביע אותם. בעניין זה אני מציעה לכם להיות קשובים אליו, לבדוק איפה טוב לו, ואיפה לא נעים לו.
השם הפרטי נותן 5, מה שיעניק לו מזל, וקלילות מסוימת. שם זה הוא הטוב ביותר שהיו יכולים לתת.
מבחינה רוחנית, אכן יש לו את מישור ההשראה, כלומר שהספרות 369 לא מופיעות בתאריך הלידה שלו, ועל כך אפשר לומר את המשפטים הבאים:
חוסר 3,6,9 – השראה
גאונות השראתית, יכולת לקבל רעיונות ע"י השראה. מדובר באומנים, כותבים, מדענים שיכולים להעשיר את העולם ברעיונותיהם. לפעמים אדם כזה יעדיף להיות מרוחק משאר העולם כדי שמוחו יהיה רגוע ויקבל השראה.
עלול להיות חוסר שקט פנימי, כי המידע שהאדם מקבל יכול להיות חיובי או שלילי. לכן יש צורך ללמוד להתאזן כבר בילדות , להיות מגובש מבפנים, ובעל שלווה פנימית.
מוסיקה שמתאימה לו יכולה בהחלט לעזור. גם הצד הפיזי חזק, כך שמוסיקה וריקוד עשויים להיות טובים לו כבר מגיל צעיר. אבל אנא, בענייני חוגים שווה לנסות, ויחד עם זה להיות מאד קשוב איפה טוב לו, ואיפה לא.
כמובן שחלק גדול מהמידע שפרשתי כאן, צפוי להתגלות רק בעוד לא מעט שנים.
אם תרצו, אפשר להרחיב את היריעה, ולתת לכם עצות מדויקות יותר לגבי אופן גידולו המיטבי.
לשם כך יהיה עליכם לפנות אלי באופן אישי
צלילה טל' 685 643 3 052 15 17 639 04 מייל [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יעל29/08/2007שלום צלילה,
וואו! המון תודה על התשובה המפורטת.
אכן החשיבה של גיא נראית לנו לפעמים כבוגרת לגילו, ואכן לא מעט פעמים אנחנו צריכים להזכיר לעצמנו שהוא אפילו עוד לא בן 3.
כמובן שהכל ייעשה תוך הקשבה מלאה לרצונותיו! הוא לא מוצרט וגם לא אוהד נהרין הבאים ואף אחד לא מצפה ממנו לכלום. כל ההתקדמות המדהימה שלו נעשית רק תוך הובלה שלו והצימאון שלו למידע. את הגלגול קדימה, למשל, הוא התחיל אצלי בחדר על המיטה (אולי גם בגן אין לי מושג) ופשוט חזר על זה שוב ושוב עד שיום אחד הוא הצליח לבד! לא עזרתי לו או הנחיתי אותו אפילו פעם אחת.
כשהוא רוקד איתי לצלילי הדיסק שהוא אוהב לשמוע זה נראה שהוא פורח מאושר. וכמובן שגם אותי זה ממלא בשמחה כי איך אפשר שלא להדבק ממנו?
מה הכוונה לגירויים רוחניים?
שוב תודה רבה ואני עוד אהיה איתך בקשר לדבי פגישת ייעוץ אישית.
ערב טוב,
יעל בן סירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם גירויים רוחניים?
צלילה שפיר29/08/2007מהם גירויים רוחניים?
הכוונה היא שרצוי שהמוח יהיה עסוק, רצוי לשאול אותו שאלות שהוא יהיה צריך לחשוב על התשובות, לחפש תשובות לשאלות שאינן פשוטות, לגרות את המחשבה, ושוב הכל במידה, לפי הקצב שלו, ברוח טובה ועם הרבה אהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
יעל30/08/2007צלילה,
תודה רבה לך על התשובות.
הילד הזה מעסיק את המוח שלו ללא הרף כרגע - הוא בשלב שאלת ה"למה" הנצחית... ובהחלט אוהב להעסיק את המוח שלו. כרגע הוא גם נתפס לעשיית פאזלים.
תודה על העצות. אני אקח אותן לתשומת לבי וכמובן שהכל בסבלנות, בעקיפין ועם המון המון המון אהבה.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)