מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שם לבן ע"ש סבתאנורית03/03/2010
אמי נפטרה באופן פתאומי, בגיל צעיר (מתחת לגיל 60) בזמן שכבר הייתי בהריון, ולאחר שכבר בישרתי לה עליו.
בבטן יש לי בן, שאמור להוולד, ב"ה, עוד מספר חודשים.
המשפחה כל הזמן מציעה לי שמות לבנים שדומים לשם שלה,
אבל האינטואיציה אומרת לי שזה לא נכון לעשות, מהסיבות הבאות:
1. נראה לי (אינטואיטיבית) לא נכון לקרוא בן זכר ע"ש אישה נקבה.
2. מאחר והכל קרה רק לאחר שכבר הייתי בהריון, כשהוא נוצר (ולקח כמה חודשים עד שזה קרה) בכלל זה לא היה במחשבה כזו, וזה נראה לי אינטואיטיבית לא קשור.
3. אני לא מרגישה צורך לשאת על תינוק שרק נולד את הנטל של להוות זכר שאמי, אשה כה מדהימה בעלת משקל רוחני כבד לכולם. מגיעה לו התחלה חדשה, משלו. מרגיש לי לא פייר כלפיו.
4. אני לא צריכה את הבן שלי שישא בנטל בכדי לזכור את אמי כל יום מחדש - אני וכל משפחתי זוכרים אותה כל יום ורגע גם כך.
5. בניגוד לאמור לעיל, אני בהחלט בעד לתת שם שני שהוא מרמז לשמה, כלומר שם שלא נאמר כל הזמן, אך קיים שם - שיתכן ויהיה בזה מן הנחמה למשפחתי.
בנוסף ידוע לי שלא נהוג לקרוא ע"ש מי שנפטר שלא בשיבה טובה (אבל זה פחות שיקול, כי אני מאחלת לכולם מוות מיידי כפי שחוותה, ללא כאבים וסבל - מות צדיקים, מה גם שלו הייתה נפטרת עוד בזמן יצירת התינוק, והיה מתברר כי זו בת, זה כן היה נראה לי טבעי לקרוא על שמה).
מה דעתכם?
האם קיימים סימוכין רשמיים שונים לרגשותי האינטואיטיביים?
כיצד הייתם מציעים לי להסביר למשפחה (שמצדה לא מפסיקה לתת רעיונות לשמות בנים הדומים לשמה) את הרגשתי?
תודה!
נורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נורית
ליאת יוגב04/03/2010נתת את כל ההסברים המאד הגיוניים ,מדוע לא לבחור השם לבנך על שמה של אימך ,
היי שלמה עם שיקולייך והאינטואיציה שלך וכך הציגי זאת לבני המשפחה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)