מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שם לתינוקתילדתי לא מזמן25/02/2011
שלום
התינוקת שלי נולדה ב-10.02.2011
אנו רוצים לקרוא לה נועה שושנה
ומתלבטים האם כדאי נעה עם ו או בלי ו
שם המשפחה: הורנונג
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם לתינוקת - תגובה
חנה עטיה25/02/2011שלום רב,
השם שבשימוש הוא הקובע ולכן אני מתיחסת לנועה הורנונג.
ילדתך הגיעה לעולם עם יעוד מספר 7 - יעודה להיות חכמה ומעמיקה, מעדיפה איכות על כמות, נבדלת, בעלת עומק רגשות, אינדיבידואליסטית, בוגרת וכו'.
השם נעה - לא מומלץ - הרבה מספרים קארמטים, סגירות רגשית ונוקשות בתוכה.
השם נועה - יוצר מפה כביכול הרמונית אך:
נוצרת מפה סופר אינדיבידואליסטית, מפה גברית לבת, כנראה היא תאהב ללמוד וגם תוכל להעביר את הידע הלאה. היא תצטרך את המרחב הפרטי שלה ולעשות מה בראש שלה. יש לאפשר לה זאת.
בהצלחה חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!
ילדתי לא מזמן27/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...
מיכל03/12/2012שלום רב,
בעבר התייעצתי איתכם לגבי בחירת שם לתינוקת שלי.
בחרתי את השם נועה הורנונג. כתבת לי כך:
ילדתך הגיעה לעולם עם יעוד מספר 7 - יעודה להיות חכמה ומעמיקה, מעדיפה איכות על כמות, נבדלת, בעלת עומק רגשות, אינדיבידואליסטית, בוגרת וכו'.
השם נועה - יוצר מפה כביכול הרמונית אך:
נוצרת מפה סופר אינדיבידואליסטית, מפה גברית לבת, כנראה היא תאהב ללמוד וגם תוכל להעביר את הידע הלאה. היא תצטרך את המרחב הפרטי שלה ולעשות מה בראש שלה. יש לאפשר לה זאת.
בהצלחה חנה
ואכן, עכשיו הילדה המתוקה שלי בת שנה ותשעה חודשים, חכמה ורגישה... כל בוקר היא בוכה לפני הכניסה לגן כי קשה לה להיפרד ממני...
ועכשיו לשאלה שלי: מה התכוונת בכך שכתבת שהיא תהיה אינדיבידואליסטית ונבדלת? האם יהיו לה חברות? האם יהיה לה ביטחון עצמי? האם היא תהיה מאושרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
מיכל03/12/2012וכשכתבת שהיא תוכל להעביר את הידע הלאה, התכוונת שיתאים לה להיות מורה? או גם כל מקצוע אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
חנה עטיה03/12/2012למיכל שלום,
אנסה לכתוב לך בקצרה:
הקשר יום לידה - יעוד (תאריך הלידה המלא) - זה הפנים של האדם, זה התת מודע, זה הגורל. אצל ילדתך המספרים שם הרמוניים, אך הם מספרים יותר אינדיבידואליסטים (1-7)
מספרים לא זוגיים, גבריים, אוהבים ללמוד. מספר 1 יותר מוחצן ומספר 7 נחשב למופנם, חכם, איכותי, בוגר, רציני, מעדיף איכות על כמות. יש כאן צרוף של שליטה רגשית.
כך היא הגיעה לעולם.
היום היא ילדה ועדין לא מבינה את מפתה, רק בגיל 7-8 הילד מתחבר לשמו הפרטי ומתחיל לנסות למלא את ציפיות השם (כי אלה ציפיות האם ממנו).
יש לה צרוף של 7-9 יעוד מול יכולות. זה צרוף של רוחניות, בגרות, לימודים, חוכמה רבה, אינדיבידואליזם וכו'. אלה מספרים של יועצי על בבגרותם ולכן אמרתי שתוכל להעביר ידע הלאה.
והכי חשוב - מספרי 7 ביעוד הם סגורים ומופנמים עם עומק רגשות, שליטה רגשית ותחושה שלא מבינים את עומק הרגשות שלהם. יתכנו גם חרדות ופחדי נטישה. לכן חשוב מאוד לשוחח איתה על רגשות, לתת לה את הזמן להתרגל למקום חדש, לא להיחפז, ללכת בקצב שלה, יותר לאט, שלא תחווה חס וחלילה שנוטשים אותה.
האם היא תהיה מאושרת - הרבה אהבה והבנה שלכם לאיכות שלה, לאפשר לה להיות מי שהיא. היא תהיה בוגרת ורצינית ולכן יש לצחוק איתה, לאפשר לה להיות ילדה וילדית, זה יאפשר לה להיות מאושרת.
מקוה שעזרתי ולו במעט.
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
מיכל04/12/2012תודה רבה חנה
אכן עזרת
מהי עצתך לגבי התחום החברתי? האם יהיו לה חברות? האם עליי לנסות לעזור לה להיפגש עם ילדות קטנות אחרות? או להניח לה לעשות זאת בקצב שלה ולזמן לעשות את שלו? וכמה אחים כדאי להביא לה? היא בת יחידה בינתיים והגננת אומרת שבגן היא לא בוכה כשלוקחים לה צעצוע, היא לא משתוללת, היא אוהבת להתבונן על ילדים אחרים יותר מאשר לשחק. אני לא צריכה לדאוג בקשר לזה? טוב לה כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה - תגובה
חנה עטיה04/12/2012למיכל שלום,
אני לא יכולה במסגרת הפורום הזה לענות על שאלות מאוד חשובות בגידול ילדתך.
מאוד מציעה להתיעץ עם בעלי מקצוע בתחום גידול ילדים, אם את מרגישה שיש צורך בכך.
הילדה עדין כל כך צעירה - תני לה אהבה וחום, אפשרי לה להיות מי שהיא בעולם, בלי שיפוטיות, בלי דרישות רבות, תזרמי איתה, תהני מגידולה.
ואם את דואגת, יש אנשים רבים שמתמחים בתחום גידול הילדים ותמיד מומלץ להתיעץ.
בהצלחה בגידולה.
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה
מיכל05/12/2012נרגעתי קצת
אני אכן אוהבת אותה מאוד ונהנית מגידולה
אני אזכור את המילים החשובות: אפשרי לה להיות מי שהיא בעולם בלי שיפוטיות
תודה . זה מחזק אותי:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)