מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הפג'ט והשתלת שינייםישראל09/09/2007
האם סביר להשתיל שיניים בחולי פאג'ט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת פג'ט והשתלת שיניים
ד״ר יעקב הורביץ11/09/2007אין תשובה חד משמעית. לא נמצאו בספרות המדעית דיווחים על השתלות שיניים בחולי פג'ט. המחלה מטופלת לעיתים בביספוספונטים (כמו פוסלן) העלולים להגדיל את הסיכוי לאוסטיאונקרוזיס (נמק בעצם) בלסתות בעקבות ניתוחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםמיכל09/09/2007
אני בת 33 וסובלת מנסיגת חניכיים,
האם יש דרכים טובות לפתרון יעיל של הבעיה או רק ניתוח יעזור.
אני מצחצחת שיניים באופן תדיר ותקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ11/09/2007חניכיים שנסוגו לא יחזרו באופן עצמוני למקומם הקודם. נסיגת החניכיים יכולה להיות, בין השאר, תוצאה של מחלת חניכיים (periodontitis), הברשה תוקפנית, יישור שיניים או שילוב של כמה מן הגורמים. אחרי שמבררים את הגורמים לבעיה ומטפלים בהם, אפשר, בחלק מהמקרים, לבצע השתלת חניכיים כדי לכסות מחדש את השורשים שנחשפו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח?דניאלה06/09/2007
מעונינת לדעת האם קיים ניתוח קוסמטי לחניכיים. הינני בעלת חניכיים גבוהות ואני מעונינת "לקצר" אותן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
ד״ר יעקב הורביץ06/09/2007קיים ניתוח קוסמטי לקיצור החניכיים. במקרים בהם כותרות השיניים קצרות וקטנות אפשר לבצע ניתוח שמטרתו לחשוף חלק נוסף מהכותרות ולקבל חיוך החושף פרופורציות הרמוניות יותר בין ממדי השיניים, החניכיים והשפתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לניתוח קוסמטי בחניכיים יש סיכון
נעה23/09/2007גם אני מעוניינת בניתוח קוסמטי מסוג זה, ורציתי לשאול : האם הניתוח מקובל בארץ?האם הניתוח כרוך בסיכונים? האם הניתוח כולל תפרים בפנים? וכו'. אשמח לקבל תשובה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קוסמטי בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ23/09/2007הסיכונים הכלליים הכרוכים בניתוחי חניכיים נכונים גם לניתוח זה. ניתוח זה אינו מסובך במיוחד ואינו כרוך בסיכוניים מיוחדים. הניתוח אינו מקובל בארץ וגם לא בעולם מפני שמעטים הלקוחות המעוניינים בו. במרבית המקרים הלקוחות רוצים דוקא לכסות שורשי שיניים שנחשפו עקב נסיגת חניכיים. הניתוח כולל תפרים בחניכיים. מסירים את התפרים לאחר שבוע עד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ריח רע מקורו בבעיות חניכייםטל04/09/2007
שלום רב,
יש לי בעיית ריח רע מהפה והרופא אמר לי שיש לי נסיגת חניכיים - האם יש קשר בין הדברים?
תודה, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה
ד״ר יעקב הורביץ05/09/2007שלום טל,
כמעט בכל מקרה בו יש ריח פה מקור הבעייה היא בחניכיים ובלשון. החיידקים הגורמים למחלות חניכיים ומצויים בתוך כיסי החניכיים וגם בשליש האחורי של הלשון יוצרים תרכובות המפיצות ריח רע.
כדאי שתפני למומחה לחניכיים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר שפוצע את החניכייםחלי02/09/2007
שלום,
יש לי גשר על השיניים ורסן בלילה שבגללו יש טבעות עם מתקן כזה שבולט לתוך הפה כדי שאני יוכל להשחיל לשם את הרסן. איפה שאני צריכה לשים את המתקן של הרסן, הבליטות החוצה נתקעות לי כל הזמן בחניכיים ופוצעות אותן, יש לי כבר איזו נקודה רגישה ובולטת מרוב פציעות. מה אפשר לעשות כדי להפסיק להפצע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים ומצב הריריות
ד״ר יעקב הורביץ05/09/2007התייעצי עם האורתודונט שלך. אפשר להדביק על הבליטות שעוה מיוחדת לכיסוי וריכוך, אותה תוכלי לקבל אצל האורתודונט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה..עזרה!~AnaT01/09/2007
שלום!~ מה שלומך!?~ טוב אז ככה יש לי בעיה שמציקה לי מאוד זה שכל הזמן יש לי ריח רע מאוד מהפה..אני מצחצחת שינייים יומיום תמיד תמיד אחרי אוכל אני משתמשת במי פה בהכל אבל תמיד יש לי ריח מפחיד מהפה אפילו שאני חוזרת מאצל רופא שיניים ניקה לי משהו ריח רע עתמיד מה עושים עם זה ?!~?!~?!
תודהה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2007מה עושים? פונים לרופא חניכיים לבדיקה, אבחון וטיפול.
רשימת המומחים לחניכיים נמצאת באתר-
www.perio.org.il
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בחניכייםיוני30/08/2007
שלום. אני חושב שיש לי דלקת בחניכיים כי הן די כואבות לי ורגישות מאוד כשאני שותה משהו קר. אני די פוחד מרופאי שיניים והולך רק אם אני ממש חייב. יש דרך שאני יכול לטפל בזה בעצמי או שאני חייב ללכת לרופא? אם אני חייב ללכת לרופא, תוכל בבקשה להמליץ לי על רופא שיודע לטפל באנשים עם פחד רציני מרופאי שיניים וגם עם התמחות בחניכיים? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2007שלום יוני,
אתה יכול להתחיל בהברשת השיניים בצורה יסודית ונכונה. בכל מקרה כדאי שתפנה לאחד מן המומחים לחניכיים (www.perio.org.il) לפי נוחיותך. הפגישה הראשונה היא פגישה לבדיקה, איסוף נתונים, אבחון והצעת טיפול. החלט לבצע את הטיפול אצל רופא חניכיים בו אתה נותן את אמונך.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחור!!!!מירי28/08/2007
האם יש קשר בן חידוש טיפול שורש להופעת כתמים שחורים בחניכיים מעל השורש. האם זה יעבור ( אני כרגע עם כתר זמני) האם זה אומר שהחידוש לא הצליח?
תודה, מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע חניכיים מעל לשן עם טפול שורש
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2007שלום מירי,
כתמים כהים בחניכיים מעל לשורש יכולים להופיע אחרי טיפול שורש בגלל שהשן מתכהית בחלק מן המקרים ומשתקפת מבעד לחניכיים הדקים. בנוסף, סילוק סתימות אמלגם הכסף לפני ביצוע חידוש טיפולי שורש עלול לגרום לפיזור של הכסף בחניכיים וליצירת כתמים שחורים.
אם צבע החניכיים תקין אפשר לבצע ניתוח השתלת חניכיים כדי לעבות את החניכיים ולהקטין את השתקפות השורש הכהה. אם החניכיים עצמן כהות כתוצאה מהתקבעות של פרורי סתימה ישנים אפשר לשלב שיוף של החניכיים והשתלת חניכיים כדי לסלק או להקטין את המראה הכהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פהרוית26/08/2007
לרופא שלום,
באיזה מי פה עדיף להשתמש, מה פה רגילים או מי פה מיוחדים כמו קורסודיל למשל? יש אפשרות לשלב גם מי פה כאלה וגם כאלה? אני רוצה הגנה טובה גם לשינים וגם לחניכיים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2007שלום רוית,
אין חובה להשתמש במי פה. אולם, אם ברצונך להשתמש בהם, תוכלי לבחור בין תכשירים המכילים פלואוריד ונועדו להגן על השיניים בפני עששת ותכשירים המכילים חומרים אנטיבקטריאלים המסייעים בהפחתת כמות החיידקים בפה.
הכי חשוב להבריש היטב את השיניים ולהשתמש בחוט דנטלי פעמיים ביום. לאחר סיום הניקוי המכאני אפשר להוסיף שטיפה במי פה. המהדרין ישטפו בבוקר בנוזל חיטוי ובערב בנוזל המכיל פלואורידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכייםאיילת22/08/2007
שלום רב,
רציתי לשאול: מה ההגדרה של דלקת חניכיים? והאם יש דרגות מסויימות לדלקות חניכיים ומה הן?? וכמה אחוז מהאכלוסיה הסובל מדלקות חניכיים?
ברצוני לציין שרופא חניכים שראה אותי טען שיש לי נטיה לדלקות חניכיים.
כמו כן, הוא מצא דלקת בשן (טוען שיכול להיות עקב טיפול שורש לקוי ) וכיס עמוק שבסופו תבוא עקירה של השן. האם אני צריכה לחשוש מדלקת חניכים ואיזה טיפול מונע דלקת?
בתודה מראש איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי דלקת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ23/08/2007דלקת חניכיים היא דלקת ברקמות התומכות ואוחזות את השיניים. אפשר ללמוד על מחלות החניכיים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה: www.perio.org.il
לשאלתך, את צריכה לטפל בבעיה שאובחנה אצלך.
הטיפול המונע הטוב ביותר לדלקות חניכיים הוא הברשה עדינה ויסודית פעמיים ביום ושימוש בחוט דנטלי. מטרת הטיפול- לסלק את רובד החיידקים המצטבר בקביעות על השיניים וגורם לדלקת החניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים בהריוןקים22/08/2007
שמעתי שבזמן ההריון יש שינויים בחניכיים ואיזה רצועות מותחות אותן ככה שזה גורם גם לשיניים לזוז. זה נכון או סתם עוד שמועה על הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים והריון
ד״ר יעקב הורביץ23/08/2007שלום קים,
השינויים ההורמונליים החלים בזמן הריון משפיעים גם על החניכיים וגורמים לרגישות יותר גבוהה לחיידקים. לכן כאשר יש דלקת בחניכיים הביטוי שלה סוער יותר בזמן ההריון. לכן חשוב מאוד להקפיד על הגיינת פה טובה, להיבדק אצל רופא השיניים ובמדת הצורך אצל רופא חניכיים ולקבל טיפול תחזוקתי מונע אצל השננית. לא ידוע לי על רצועות המותחות את השיניים בזמן הריון וגורמות לתזוזתן כך שאם חששת מתזוזת שיניים כתוצאה מההריון את יכולה להיות רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בפהסילבנה20/08/2007
במשך כ-10 שנים אני סובלת משינויים בפה הכוללים:
הלשון שלי מתכסה בשכבה לבנה מייד לאחר הצחצוח. כנראה זו הסיבה שיש לי שינויים בטעם.
לגבי השכבה הלבנה על גבי הלשון ביקרתי אצל רופאים רבים במשך כל השנים, כל אחד טען משהו אחר, אולם כל הבדיקות הגופניות שביצעתי היו תקינות ולא העלו דבר (זה לא פטריה בלשון).
בשעת האוכל יש לי טעם מוזר בפה, אני לא חשה את הטעם האמיתי של האוכל. הרבה דברי אוכל שאני קונה, לאחר הטעימה מהם אני חושבת שהם מקולקלים ולכן אני זורקת אותם (יש לציין שאני חשה גם ברגישות גבוהה לריחות).
כן אני חשה יובש בפה.
אודה לכם על תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בפה
ד״ר יעקב הורביץ20/08/2007הפני את שאלתך לפורום אחר. אולי בפורום כירורגית פה ולסת או בפורום רפואת שיניים יוכלו לענות לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפה ובחניכייםנועה19/08/2007
האם לחוסר איזון אינדוקרינולוגי (מטופלת כבר מעל שנה באלקטרוקסין ואחרי ניתוח כריתת פראתרואיד לפני חודשיים) יש השלכה על מצב שיניים וחניכיים ?? לאחרונה אני סובלת מאוד מכאבים באזור עצמות הפנים ודלקת ורגישות בלתי נסבלים בחניכיים . בנוסף - אני חולת צליאק - האם אתה ממליץ על טיפול תרופתי או תוספי מזון לחיזוק ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפה ובחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ20/08/2007לא ידוע על קשר בין תת פעילות בלוטת התריס ו/או טיפול באלטרוקסין לבין מצב השיניים והחניכיים.
לא ידוע על קשר בין מחלת צליאק לבעיות בחניכיים.
בהתייחס לכאבים מהם את סובלת, מומלץ להבריש את השיניים פעמיים ביממה במברשת שיניים רכה ולהשתמש בחוט דנטלי או בקסמי שיניים המותאמים לך. אם זה לא עוזר, כדאי שתפני לבדיקה אצל מומחה לחניכיים.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתינוק בלי שינייםאמא19/08/2007
שלום!
אפשר לקבל הצעות איך לשמור על בריאות הפה של תינוק קטן (בן 3 חודשים) שאין לו עדיין שיניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בלי שיניים
ד״ר יעקב הורביץ20/08/2007שלום לנועה,
הכנסי לפורום רפואת השיניים כדי לקבל רעיונות, עצות והצעות רבות לשאלתך.
בנוסף, כדאי להימנע ממשקאות ממותקים ומטבילת המוצץ בדבש/ריבה וכיו"ב.
עם בקיעת השן הראשונה, התחילי להבריש אותה עם מברשת שיניים מיוחדת לילדים. כבר עם בקיעת השן הראשונה צריך לשמור על נקיונה ועל בריאות החניכיים שסביבה כדי לספק סביבה בריאה להתפתחות שיני החלב ואח"כ השיניים הקבועות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אמא22/08/2007שלום,
כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך. אני רוצה לדעת איך לטפל בפה שלו גם לפני שיש לו שינים, ככה שלא יתפתחו דלקות וכשהשיניים יצמחו הן יצמחו טוב. שמעתי למשל שיש אמהות שמנקות את החניכיים עם פד טבול במי פה רפואיים. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול חניכיים ליילודים
ד״ר יעקב הורביץ23/08/2007שלום אמא,
טיפול המונע הופעת מחלות תמיד טוב יותר מטיפול במחלה שכבר הופיעה.
ההמלצה היא להימנע ממתן משקאות ומאכלים ממותקים כמו מי סוכר, מוצץ טבול בדבש או בריבה, חלב ממותק וכיו"ב, במיוחד לפני השינה. רצוי להרגיל את התינוק לשתות מים טהורים. המים ישטפו את חלל הפה משאריות המזון ויתרמו ליצירת אוירה בריאה מסביב לרקמות הפה. אין שום סיבה להשתמש במי פה רפואיים אצל התינוק מחוסר השיניים. אחרי האוכל אפשר לנגב בעדינות את החניכיים בפד גזה טבול במים. זה מספיק בהחלט. עם בקיעת השן הראשונה רצוי להתחיל להבריש אותה במברשת עדינה לילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםשירלי17/08/2007
שלום רב,
בעלי סובל מנסיגת חניכיים וישלו תמיד כאבים. רופא השיניים המליץ לו לצחצח עם מברשת חשמלית ולשטוף עם מי שטיפה לחניכיים רגישות וזה לא עוזר. האם יש עוד משהו שניתן לעשות או שזהו המצב???
אני מודה על התשובה.
בכבוד, שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ18/08/2007שירלי שלום רב,
מחלת החניכיים היא דלקת אשר בחלק מהמקרים גורמת לנסיגת חניכיים. במרבית המקרים המחלה אינה גורמת לכאבים. גם נסיגת החניכיים לרוב אינה מלווה בכאבים אלא ששורשי השיניים אשר נחשפו לחלל הפה רגישים לקור וחום. חלק גדול מהסובלים מן המחלה לא פונים לטיפול בה כי ההפרעה הנגרמת לא מספיק חמורה כדי להכריח את הסובלים לפנות לטיפול מקצועי. כך מצטברים הנזקים שמחלת החניכיים גורמת ומביאים לאבדן השיניים.
אצל אנשים בעלי קשיים טכניים בשימוש במברשת שיניים רגילה הברשה עם מברשת חשמלית יכולה להיות יעילה יותר בסילוק רובד החיידקים. אבל שימוש לא נכון במברשת החשמלית עלול להחמיר עוד יותר את נסיגת החניכיים.
לשאלתך, אם המברשת החשמלית ומי השטיפה לא עזרו לבעלך צריך לחפש פתרונות שאינם בהכרח מצויים על מדף בית המרקחת.
את המצב של בעלך אפשר לבדוק, ולנסות לפתור את הבעיה שלו וגם לפטור אותו מן הכאבים המטרידים אותו. הציעי לו לפנות למומחה לחניכיים.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)