פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה
    ליאור מת"א
    15/08/2007

שלום לך דוקטור.

שמי ליאור ואני השיניים שלי בד"כ במצב מצויין, עברתי מספר טיפולים ליישור שיניים כגון רסן, טבעות וכרגע אני עם פלטה, אבל איני חושבת שהפלטה היא זו שגורמת לבעייה שלי;

התחיל לי הצע קטן מעל הניב הימני [מהכיוון שלי] והוא התפתח לנפיחות די גדולה שמאוד כואבת לי, אני חוששת שזה דלקת אך איני יודעת מה לעשות לגבי זה ואיך לטפל בזה. זה מאוד מפחיד ואני מקווה שתוכלי לעזור לי, אני לא רוצה שיהרסו לי השיניים אחרי כל כך הרבה שנים של טיפולים לסדר אותן.

תודה, ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• בעיה ופתרונה

ד״ר יעקב הורביץ
    15/08/2007

שלום ליאור,
    אל תהססי! אחרי שהשקעת כל כך הרבה מאמץ ביישור השיניים, השקיעי מאמץ פעוט נוסף ופני לבדיקה אצל מומחה לחניכיים כדי שיאבחן את הנפיחות הכואבת ויעזור לך להבריא.
    תוכלי להיעזר ברשימת המומחים לחניכיים באתר:
    www.perio.org.il

רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    נעה
    13/08/2007

שתי שאלות לי אליך:
    1) אני סובלת מנסיגת חניכים. ננאמר לי להשתמש בחוט דנטלי ערב ערב ובמשחה לשיניים רגישות כדוגמת סנסודיין או אלמקס. האם זה מספיק ומה עוד ניתן לעשות נגד נסיגת חניכיים ( אני בסך הכל בת 28 ). האם מומלץ ללכת למומחה חניכיים להתייעצות?
    2) יש לי שן קדמית אחת בלסת העליונה שאינה ישרה כמו שאר השיניים. מה ניתן לעשות כדי לסדר/ליישר אותה יחד עם כולן? ( בעברי הייתי עם גשר על השיניים ואינני מעוניינת לחזור על זה שוב, מה גם שמדובר בסידור של שן אחת בלבד )

תודה על התייחסותך
    נעה

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• שתי שאלות

ד״ר יעקב הורביץ
    13/08/2007

נעה שלום רב,
    1. אם את סובלת מנסיגת חניכיים מומלץ ללכת למומחה לחניכיים להתייעצות. השימוש במברשת שיניים וחוט דנטלי חשוב כדי לנקות את השיניים אבל אינו מספק פתרון לנסיגת חניכיים. אם נסיגת החניכיים מלווה אצלך ברגישות של שרשי השיניים יכולה משחה לשיניים רגישות לעזור במעט להפחתת הרגישות.
    2. אם השן הקדמית שינתה את מקומה במהלך השנים יתכן וזהו סימן למחלת חניכיים. בכל אופן, יישור של השיניים מבוצע בטיפול אורתודונטי (גשר על השיניים). אם את מעוניינת לסדר את השן ולא ליישר אותה, אפשר להשחיז אותה ולהרכיב עליה כתר שצורתו מתאימה יותר לצורת השיניים השכנות. מאוד מומלץ לשקול היטב את האפשרויות לפני שמבצעים השחזה של השן. כדאי שתתייעצי גם עם המומחה לחניכיים כדי לדעת איזו אפשרות הכי מתאימה לטיפול אצלך, הסובלת מנסיגת חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים
    מינה
    08/08/2007

שלום, אני בת 25 ועוברת טיפול אורטודנטי מזה כשנה. במשך תקופה זו נסיגת בחניכיים שלי החריפה ועברה לכמה שיניים נוספות למרות שאני מקפידה על הגיינת הפה יותר מתמיד.

האם זה נובע מהטיפול האורטודנטי עצמו והאם הנסיגה יכולה לפגוע בתוצאות עתידיות כמו חזרה של השיניים למצב הקודם (לפני הישור)?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים

הוספת תגובה

• יישור שיניים ומחלות חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    09/08/2007

שלום מינה,
    מומלץ שתפני ללא דיחוי לבדיקת חניכיים אצל מומחה לחניכיים. טיפול אורתודונטי הנעשה כאשר קיימת מחלת חניכיים פעילה עלול להחמיר מאוד את הרס העצם התומכת בשיניים ולהביא לנסיגת חניכיים מואצת שאין ממנה דרך חזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אנטי דלקתי
    מיכל
    07/08/2007

שלום רב,

בעקבות נסיגת חניכיים אני עוברת כרגע טיפול ניקוי חניכיים עמוק ( הקצעת שורשים,קורטיוז' כפי שכינו את הטיפול). מומחה החניכיים אמר לי בייעוץ שאני צריכה לעבור גם טיפול אנטי דלקתי שעלותו 1200 ש"ח. האם הטיפול הזה הכרחי ? כי לתחושתי הוא לא.

תודה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אנטי דלקתי

הוספת תגובה

• טיפול אנטי דלקתי

ד״ר יעקב הורביץ
    09/08/2007

מיכל שלום רב,
    לא הסברת מה מהות הטיפול האנטי דלקתי שהוצע לך. האם המדובר בנטילת תרופות, שימוש בתכשירים מקומיים בחניכיים או משהו אחר? על כל פנים, הטיפול הראשוני אשר ניתן אצל מומחה החניכיים צריך לכלול הדרכה לניקוי שיניים ביתי וכן ניקוי שיניים מקצועי, כלומר, סילוק אבנית והקצעת שורשים.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת אצבע
    ג'ו
    05/08/2007

הבן שלי בן 3 ועדיין מוצץ אצבע. חות מזה הוא גם אוהב להכניס כל מיני חפצים לפה ולשפשף אותם בחניכיים ולנשוך אותםאו להחזיק אותם בין השיניים (לא בין העליונות לתחתונות, אלא כאילו לתלות אותם על התחתונות). מה שהוא עושה יכול לןפגוע בו ולעשות לו מחלות עכשיו או בעיות חמורות בעתיד?

לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    06/08/2007

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=66 id=link]אורתודונטיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיניים
    חלי
    01/08/2007

לרוב המבוגרים במשפחה שלי נשרו השיניים ויש להם תותבות. זה בגלל נסיגת חניכיים או שיכולות להיות לזה עוד סיבות? זה משהו גנטי שיקרה גם לי?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיניים

הוספת תגובה

• נשירת שיניים

ד״ר יעקב הורביץ
    02/08/2007

חלי שלום רב,
    שיני האנשים הבוגרים, במיוחד אחרי גיל 35, אינן "נושרות" כך סתם. השיניים בדרך כלל מחוברות היטב אל הלסתות. כך הן למעשה מתפתחות ואין שום תהליך טבעי של נשירת השיניים למעט שיני החלב.
    כאשר יש מחלת חניכיים, התהליך הדלקתי גורם בין השאר לספיגת העצם התומכת בשיניים ולאובדן החיבור בין השן לבין העצם. תהליך ספיגת העצם הזה, אם לא שמים לו קץ, מביא לבסוף לניידות גדולה של השיניים עד כדי כך שגם כוח חלש עוקר אותן ממקומן. כ-20% מן האוכלוסיה סובל ממחלת חניכיים אשר עלולה להיות חמורה מאוד ולגרום לאבדן של כל השיניים. הנטיה למחלה היא אכן, כמו שחשבת, גנטית. אבל המחלה אינה מחלה גנטית המופיעה בכל מקרה. דלקת החניכיים נגרמת על ידי החיידקים וסילוק החיידקים מביא לריפוי החניכיים. קרוב לודאי שהדורות הקודמים לך לא התברכו בהרגלים טובים, לא זכו להדרכה נאותה ולטיפול מניעתי ולכן איבדו את שיניהם. אם תנהגי כמוהם ותזניחי את שינייך, הן תיזנחנה אותך בסופו של דבר! כדאי ואפשר לקבל טיפול במחלת החניכיים וגם טיפול מונע. כדאי שתפני למומחה לחניכיים לצורך אבחון וקביעת הטיפול לריפוי ולמניעה המתאים ביותר בעבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם מהחניכיים
    גלית ע.
    31/07/2007

שלום רב,

למרות שאני מקפידה לצחצח, להשתמש פעם ביום בקיסם דנטלי ושטוף את הפה לפני השינה עם מי פה מיוחדים, הדלקת לא עוברת לי ויש לי דימום מפעם לפעם (דימוםן קל, יש לציין). איך ניתן להיפטר מהדימום/דלקת?

לקביעת תור
    סגירה
    דם מהחניכיים

הוספת תגובה

• דימום מהחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    01/08/2007

שלום גלית,
    דימום מהחניכיים מעיד על מצב דלקתי בחניכיים. במקרים של דלקת קלה מאוד ניתן להיפטר מהדימום/דלקת על ידי הברשה נכונה של השיניים בתוספת שמוש בחוט דנטלי או בקיסמי שיניים דנטליים. במקרים בינוניים בחומרתם יש להוסיף טיפול אצל השיננית ובמקרים המתקדמים דרוש טיפול אצל מומחה לחניכיים. גשי להיבדק אצל רופא השיניים שלך או אצל מומחה לחניכיים. רשימת המומחים לחניכיים נמצאת באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה:
    www.perio.org.il

רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בצבע
    בני
    30/07/2007

החניכיים שלי נהיו מאוד אדומות אבל שום דבר לא כואב לי. אני צריך ללכת לרופא או שאפשר פשוט לקנות איזה מי פה רפואים וזה יהיה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בצבע

הוספת תגובה

• שינוי בצבע החניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    30/07/2007

שלום בני,
    צבע החניכיים התקין הוא בדרך כלל ורוד בהיר. במצב שהנך מתאר מומלץ מאוד שתפנה לרופא חניכיים לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים, נסיגת חניכיים
    שמוליק
    28/07/2007

שלום, אני בן 30. בחניכיים התחתונות שלי לאחרונה, בפרט באיזור ספציפי של השיניים הקידמיות בהן - ישנו דמם תקופה של כמה חודשים. אני מצחצח שיניים 4 פעמים ביום, אין לי ולו חור אחד בשן, כך שזה בא לי בהפתעה....

הלכתי לניקוי שיניים אצל הרופא, והוא הסכים שיש דימום רב אך לא רואה סיבה מיוחדת לכך, נתן לי המלצה למשחת שיניים מסוימת ומי פה. השתמשתי בהם, ובאמת כמה ימים לאחר הניקוי לא היה בכלל דימום. עם זאת, לאחרונה הדימום חזר וביתר שאת, וכשהסתכלתי מקרוב, אפשר להבחין באיזו נסיגת חניכיים מתחת לאחת השיניים בהן חל הדימום. מה יכולה להיות הסיבה? מה לעשות?
    ובכלל, האם נסיגה בחניכיים זה משהו פרמננטי או שזה יכול לחזור לעצמו?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דימומים, נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• דימומים מהחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    28/07/2007

שלום שמוליק,
    מחלת החניכיים אינה מתפתחת בהפתעה. בדומה למחלות כרוניות איטיות רבות גם מחלת חניכיים מתפתחת לאט. למידע נוסף על המחלה ולמציאת רופא חניכיים תוכל לגלוש לאתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה, www.perio.org.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפטות
    לימור
    28/07/2007

שלום רב ,
    רציתי לדעת האם קיים קשר בין טיפול שיניים שעברתי ביום שלישי האחרון (כתרים )לבין אפטות שיצאו לי ביום חמישי בבוקר ולכן גרגרתי מים עם מלח שכנראה החמיר לי את הכאב והמצב כי היום אני מרגישה כאב חזק בלסת התחתונה אולי דלקת אני זקוקה לתשובה דחופה

לקביעת תור
    סגירה
    אפטות

הוספת תגובה

• אפטות ב'

ד״ר יעקב הורביץ
    30/07/2007

שלום לימור,

אפטות עלולות להופיע אחרי טראומה לריריות הפה, לרבות טיפול שיניים, אצל הרגישים להן. כדאי לקרוא גם את התשובה לשלומית מתאריך 19.7.2007.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מברשת שיניים
    ליאן
    25/07/2007

באיזו מברשת שיניים כדאי להשתמש בשביל לשמור על החניכיים? אני מנסה לקנות גם את החניכיים בזמן הצחצוח, אבל לפעמים אני מרגישה שאני פוצעת אותן, מצד שני נראה לי שמברשת רכה לא טובה כמו מברשת קשה, במה לבחור?

לקביעת תור
    סגירה
    מברשת שיניים

הוספת תגובה

• באיזו מברשת שיניים להשתמש

ד״ר יעקב הורביץ
    25/07/2007

שלום ליאן,
    מברשת השיניים הטובה ביותר לשיניים ולחניכיים היא מברשת רכה בעלת 3 שורות זיפים העשויים מניילון אשר קצותיהם משוייפים ומעוגלים כדי שלא יפצעו את החניכיים ולא יפגעו בחומר השן. המבחר הקיים בשוק המתאים לתיאור הנ"ל הוא גדול מאוד. בכל מקרה של שאלה תוכלי להוועץ ברופא השיניים שלך ובמקרה הצורך ברופא חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי פה
    אביב
    23/07/2007

שלום רב.
    אומרים שמי הפה היעילים ביותר לשימוש אמורים להכיל אוקסיג'ן ואבץ אבל כיצד אני יודעת אלו מי פה מכילים זאת? רוב מי הפה הקיימים בשוק מכילים אלכוהול, מה שלא מומלץ מכיוון שאלכוהול מייבש .
    אז היכן קונים מי פה עם אבץ ואוקסיג'ן?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מי פה

הוספת תגובה

• מי פה

ד״ר יעקב הורביץ
    23/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון אורתודונטלי או פריודונטלי ?

אשר
    27/07/2007

לד"ר שלום,
    יש לי ספיגת עצם חמורה בשן 34 שכמעט לא נשאר מסביבה עצם , אך השן עדיין לא זזה(שן ויטלית). פניתי לפריודונט מומחה והוא טען כי לא ניתן לבצע שם השתלה לאחר עקירה משום שאין מספיק עצם. הוא דחה גם את הרעיון של השתלת עצם באותו מקום משום שאין שם "קירות ווקליים" המאפשרים לשפוך שם עצם. בקיצור הוא לא הציע לי פתרון אפשרי. לכן, פניתי למומחה אחר בתחום האורתודנטיה בתקווה למצוא שם אולי רעיון לפתרון . האורתודונט המומחה הציע לבצע בשן 34 "משיכה אורתודונטית" בתקווה שהמשיכה,באמצעות גשר,תגרום לתהליך של בניית עצם סביב השן- ואז בתהליך של כחצי שנה גוזרים כל פעם את השן המשוכה ורק אולי לאחר היווצרות העצם ניתן יהיה לעקור את השן ולבצע במקום השתלה . מאחר והטיפול הזה דרש ממני הוצאה עצומה עם לא הרבה סיכויי הצלחה ירדתי מזה . אם המשיכה לא תצליח (אני לא מכיר מקרה כזה)אני מאבד את השן וכסף רב ירד לטמיון.
    פניתי לרופא נוסף- לכירורג לשמוע בעצתו והוא אמר לי כי הפתרון שמציע האורתודונט נשמע לו הזוי ולא הגיוני וכי הפתרון לדעתו מצוי רק בתחום של הפריודונט ולא של האורתודונט. לאור התיאור שהזכרתי עד כה אני חש חוסר אונים מול חוסר האחידות בתשובותיהם של הרופאים.
    השאלה :
    האם המקרה שתיארתי לעיל דורש פתרון בתחום של האורתודונט או בתחומו של הפריודונט? האם הינך מכיר מקרה כזה או דומה שנמצא לו פתרון הולם ומוצלח? האם ישנו טיפול פריודונטלי לבניית עצם סביב שן ויטלית קיימת גם במקרה שאין קירות ווקליים ? כמובן שאני מחפש תחילה פתרון שמאפשר לי לשמור על השן הקיימת .אודה לך אם תואיל לחזור אל האימייל הפרטי שלי בתשובה מפורטת עד כמה שהינך יכול. זהו נושא כאוב שמעיק עלי כבר הרבה מאוד זמן ולכם אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
    אשמח לקבל שמות של רופאים מומחים שיכולים לסייע בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורתודונטיה או פריודונטיה?

ד״ר יעקב הורביץ
    28/07/2007

הפתרון האורתודונטי מתאים מאוד בחלק מן המקרים הדומים למקרה שתיארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי פה

ד״ר יעקב הורביץ
    02/08/2007

שלום רב,
    הדברים החשובים ביותר לשמירת בריאות החניכיים הם הברשת השיניים והשימוש בחוט דנטלי או קיסמי שיניים דנטלייים. מי פה עשויים לתרום תרומה נוספת לבריאות החניכיים אך ודאי שאינם תחליף. לא ידוע בספרות המקצועית הפריודונטלית על כך שמי הפה היעילים ביותר לשימוש מכילים אוקסיג'ן ואבץ. ובאשר לשאלתך- גשי לבית המרקחת המועדף עליך ובררי אצל הרוקח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוגלה?
    עופר
    22/07/2007

יש לי הפרשה בחניכיים התחתונות בצבע לבן, זה נראה לי קצת כמו מוגלה אבל אני לא בטוח כי אני לא רואה פצע וגם נראה לי מוזר מוגלה בחניכיים. עשיתי שטיפות פה עם מי מלח ועם קורסודיל וזה עדיין נשאר. מה זה יכול להיות ולמי צריך לפנות לטיפול

לקביעת תור
    סגירה
    מוגלה?

הוספת תגובה

• הפרשת מוגלה

ד״ר יעקב הורביץ
    22/07/2007

הפרשת המוגלה יכולה להיות סימן לדלקת בחניכיים. עליך לפנות למומחה למחלות חניכיים כדי להיבדק ולקבל את הטיפול המתאים.את רשימת המומחים לחניכיים תוכל למצוא באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה:
    www.perio.org.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפטות
    שלומית
    19/07/2007

יש לי כל הזמן אפטות באיזור החניכיים
    זה ממש כואב ומציק

מה כדאי לעשות כנגד אפטות? האם זאת תופעה אלרגית?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אפטות

הוספת תגובה

• אפטות

ד״ר יעקב הורביץ
    19/07/2007

הגורם לאפטות איננו ברור לגמרי. כנראה שמדובר בהפעלת מערכת החיסון מפני שאפשר לראות תאי דלקת באפטות. יתכן ומדובר גם באבנורמליות בתקשורת הבין תאית אשר גורמת לכך ונוצרים פגמים ברציפות שכבת האפיתל המצפה את הרקמות.
    גורמים רבים נמצאו קשורים להופעת האפטות, ביניהם: טראומה, דחק נפשי, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול כמו מחלת צליאק, ווסת, אלרגיה, בעיקר למזון, חשיפה לרעלנים במזון ובמים ועוד.
    אפשר להשתמש במשחות אלחוש להפחתת הכאבים. אם זה לא מספיק, כדאי שתפני לרופא השיניים שלך או למומחה לרפואת הפה לקבלת אבחון מפורט יותר וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגיל בלשון
    מאי
    17/07/2007

היי,
    אני בת 17 ועשיתי עגיל הלשון לפני כמעט שנתיים מאז כמה אנשים אמרו לי שזה מזיק ויכול לעשות נסיגת חניכיים ודוקא הרופאת שינים שלי אמרה שזה לא נכון. אז פירסינג כזה יכול לעשות נסיגה בחניכיים או לא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עגיל בלשון

הוספת תגובה

• עגיל בלשון

ד״ר יעקב הורביץ
    17/07/2007

שלום מאי,
    פירסינג בלשון יכול לגרום לנסיגת חניכיים, במיוחד באזור השיניים הקדמיות התחתונות. ממדי הנסיגה תלויים במבנה החניכיים האישי שלך, בהרגלי ניקוי השיניים שלך ובתנועות הלשוניות, אשר עלולות להביא לחיכוך חוזר ונשנה של הגוף המתכתי כנגד השיניים והחניכיים וכך לגרום לנסיגת החניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה