מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיוורון חניכייםרייצ'ל15/07/2007
החניכיים שלי חוורות מאוד, לא יודעת כמה זמן זה ככה, שמתי לב לזה לפני כמה ימים אבל יכול הליות שזה היה גם לפני כן. זה אומר משהו על מצב הבריאות שלי או על בעיות שיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוורון חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ15/07/2007חניכיים חיוורות זה בסדר!
כל טוב ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהחניכייםניצן11/07/2007
שלום ד"ר,
יש לי דימום מהחניכיים כשאני מצחצחת שיניים, למרות שאני לא מצחצחת חזק, מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ12/07/2007שלום ניצן,
דימום מהחניכיים בזמן צחצוח שיניים מצביע על מצב דלקתי בחניכיים. כדאי להיבדק אצל מומחה לחניכיים לצורך איבחון והמלצה לטיפול. ברוב המקרים הקלים יספיק טיפול הכולל ניקוי שיניים והדרכה אישית איך לצחצח את השיניים. רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםשלכת08/07/2007
אני פוחדת מנסיגת חניכיים. אומנם אני צעירה (בת 32) אבל עדיין, איזה דברים אפשר לעשות כבר עכשיו כדי למנוע נסיגה בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת נסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ09/07/2007שלושה דברים כדאי לעשות:
ראשית, להיבדק אצל מומחה לחניכיים לצורך אבחון.
שנית, לנקות את השיניים ביסודיות ועדינות פעמיים ביום ושלישית, לקבל טיפול תחזוקתי- אצל השננית. אלו הסובלים ממחלות חניכיים צריכים טיפול תחזוקה 4 פעמים בשנה ושאר האוכלוסיה- פעמיים בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון אורתודונטלי או פריודונטלי ?
אשר26/07/2007לד"ר שלום,
יש לי ספיגת עצם חמורה בשן 34 שכמעט לא נשאר מסביבה עצם , אך השן עדיין לא זזה(שן ויטלית). פניתי לפריודונט מומחה והוא טען כי לא ניתן לבצע שם השתלה לאחר עקירה משום שאין מספיק עצם. הוא דחה גם את הרעיון של השתלת עצם באותו מקום משום שאין שם "קירות ווקליים" המאפשרים לשפוך שם עצם. בקיצור הוא לא הציע לי פתרון אפשרי. לכן, פניתי למומחה אחר בתחום האורתודנטיה בתקווה למצוא שם אולי רעיון לפתרון . האורתודונט המומחה הציע לבצע בשן 34 "משיכה אורתודונטית" בתקווה שהמשיכה,באמצעות גשר,תגרום לתהליך של בניית עצם סביב השן- ואז בתהליך של כחצי שנה גוזרים כל פעם את השן המשוכה ורק אולי לאחר היווצרות העצם ניתן יהיה לעקור את השן ולבצע במקום השתלה . מאחר והטיפול הזה דרש ממני הוצאה עצומה עם לא הרבה סיכויי הצלחה ירדתי מזה . אם המשיכה לא תצליח (אני לא מכיר מקרה כזה)אני מאבד את השן וכסף רב ירד לטמיון.
פניתי לרופא נוסף- לכירורג לשמוע בעצתו והוא אמר לי כי הפתרון שמציע האורתודונט נשמע לו הזוי ולא הגיוני וכי הפתרון לדעתו מצוי רק בתחום של הפריודונט ולא של האורתודונט. לאור התיאור שהזכרתי עד כה אני חש חוסר אונים מול חוסר האחידות בתשובותיהם של הרופאים.
השאלה :
האם המקרה שתיארתי לעיל דורש פתרון בתחום של האורתודונט או בתחומו של הפריודונט? האם הינך מכיר מקרה כזה או דומה שנמצא לו פתרון הולם ומוצלח? האם ישנו טיפול פריודונטלי לבניית עצם סביב שן ויטלית קיימת גם במקרה שאין קירות ווקליים ? כמובן שאני מחפש תחילה פתרון שמאפשר לי לשמור על השן הקיימת .אודה לך אם תואיל לחזור אל האימייל הפרטי שלי בתשובה מפורטת עד כמה שהינך יכול. זהו נושא כאוב שמעיק עלי כבר הרבה מאוד זמן ולכם אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
אשמח לקבל שמות של רופאים מומחים שיכולים לסייע בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריאות חניכייםליאורה05/07/2007
ד.נ.
האם יש יסוד מדעי-מחקרי לטענה שנטילת תוסף Q10 מועילה לבריאות החניכיים? תודה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קואנזים Q10
ד״ר יעקב הורביץ05/07/2007קואנזים Q10 משתתף בתהליכי יצור האנרגיה בתאים, והינו בעל פעולה אנטי אוקסידנטית. בספרות המדעית באנגלית לא נמצאים מחקרים מדעיים אשר מצביעים על כך שקואנזים Q10 יכול להועיל לטיפול במחלות החניכיים או לעזור בשמירה על בריאות החניכיים. מאידך, לא ידוע על תופעות לוואי חמורות בנטילת החומר. לקריאה נוספת באנגלית אפשר לפנות ל http://faculty.washington.edu/ely/coenzq10.html
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)