התייעצות לגבי כאב חזה בצד ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי כאב חזה בצד ימין
    אורי
    09/05/2017

שלום רב,
    לפני כשלושה חודשים החל לי כאב חלש באיזור החזה, הכאב מתחזק מעט כאשר אני מתכופף ומרים את הצוואר.
    לאחר חודש התחלתי להשתעל (אינני יודע אם יש קשר) וכעת לאחר חודשיים עדיין יש לי כאב שלא גבר אך לא פחת ושיעול.
    הייתי אצל רופאת המשפחה בבירורים, ניסיתי לקחת ברקסין, ללכת לאורתופד (במידה וזו בעיה בשריר) והבעיה לא נפתרה.
    כרגע הרופאה רוצה שאעשה CT חזה. אני פחות מתלהב מהרעיון בגלל הקרינה הרבה. כשהצעתי MRI הרופאה אמרה שאולי אחרי הCT אוכל, דבר שנשמע לי מוזר מפני שהבדיקה ללא קרינה.
    רציתי לדעת האם אתה חושב שכדאי לעבור את הCT או שבאמת עדיף MRI? או שלחלופין עדיף לי ללכת להתייעצות אצל מומחה ריאות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בבית החזה

פרופ` אלון בן נון
    09/05/2017

אורי שלום
    בלי קשר לענייני הקרינה CT של בית החזה הינה הבדיקה הטובה ביותר שיש לנו לבירור כאב מסוג זה.
    בבית החזה MRI מוגבל יחסית מסיבות פיזיקליות עקב האויר ותגובתו הירודה לשדה המגנטי שעליו מתבססת הבדיקה.
    לאור זאת אם באמת מדובר בכאב מטריד ואתה רוצה לברר אותו עליך לעשות מה שהציעה רופאת המשפחה שלך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו