הסבר תוצאות ביופסיה מגוש בריאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסבר תוצאות ביופסיה מגוש בריאה
    יעל
    29/10/2017

שלום.עברתי בדירת ביופסיה תחת סיטי מגוש בריאה.ברקע לובקטומי ובגלל nsclc ולימפומה פוליקולרית טופלה ועברה. רציתי שתאמר לי מה הכוונה שרשום.דוח פתולוג.תאור מיקרוסקופי גלילי רקמה מתאי ענק מרובי גרעינים עם תהליך גרונולומטוטי המייצריםגרנולומות אפיתליאדיות ללא נמק לא זוהו אמיקרואורגניזים בצביעותל ללא גורם זיהומי. ובדוח ציתולוגיה רשום:בניקור גוש ריאה מימין נראו תאים קולומנרים חלקם עם שינויים תגובתיים, מקרופגים עם פיגמנט וגרעינים חשופים רבים.לא נראו תאים ממאירים. אני הבנתי שאין תאי סרטן וזה שימח אותי מאוד. אבל מה זה כל השאר שכתוב יש איזה דלקת? לפני שנתיים קיבלתי הקרנות באזור. האם זה דבר שמצריך טיפול אנטיביוטי? אין לי הרבה סבלנות עוד 3 שבועות התור לרופא. אשמח אם תסביר לי קצת. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יעל

פרופ` אלון בן נון
    30/10/2017

יעל שלום
    לצערי לא יכול לסייע הרבה כי על מנת לענות טוב לשאלה חשובה כזו צריך לדעת פרטים מדוייקים על צורת הנגע שנדגם, על מיקום המחט בעת הדגימה, האם נשלחו דגימות לתרבית, האם הממצא בתוך שדה הקרינה.
    על פניו נראה סביר כי זה נגע דלקתי יתכן כתוצאה מהקרינה אבל בהחלט לא יכול להיות בטוח בכך ולכן נראה כי אין ברירה אלא להמתין לרופא שיודע את כל הנתונים המדוייקים ולקבל תשובה יסודית ונכונה.
    בהלחה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו