בוקר טוב פרופסור נכבד, מבקשת לעדכן אותך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוקר טוב פרופסור נכבד, מבקשת לעדכן אותך
    ליאן
    09/12/2021

שלום פרופסור, אני משתדלת לעשות על כל הבדיקות הדרושות, בשבוע הבא יש לי שוב סיטי ריאות שעשיתי לפני חצי שנה. היום התעוררתי בבוקר בבהלה שיצא לי שפריץ של דם עם קצת רוק זה היה מבהיל ברמה שקיבלתי הלם. במהלך היום אין לי דם אלא אם אני ממש בכח מנסה אבל טיפה בקושי אבל כן יש לי טעם מוזר בפה ובוושט של דם. השאלה החדשה שלי שעלה לי לראש עכשיו האם בגסטרוסקופיה האנדוסקופ יכול לפגוע בטעות בכלי דם ולגרום לו לדמם בצורה מסיבית כזאת ולא להתרפא. יש דבר כזה? מחודש יוני זכור לי שהתחיל טיפות דם בכיח בכח שהוצאתי וזה התגבר במיוחד אחרי הגסטרוסקופיה. האם הביופסיה יש דבר כזה שגורם לפצע שלא מגליד? יש לי תור לרופא ב- 28.12 לגסטרו שעשה לי את הגסטרוסקופיה מה לשאול אותו? תודה רבה מקרב לב על הסבלנות והתשובות, תבורך, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליאן

פרופ` אלון בן נון
    10/12/2021

ליאן שלום
    לעיתים רחוקות מאוד יכול להווצר פצע בוושט בגסטרוסקופיה רגילה בה לא בוצעה פעולה ולא נלקחו ביופסיות כך שהסבירות לכך נמוכה מאוד.
    בלי קשר לפעולה, לעיתים יש כלי דם מוגדלים בדופן הוושט שעלולים לדמם לעיתים באופן עצמוני. יהיה צריך לראות את בדיקת ה CT העדכנית ולבחון גם אפשרות כזו. חשוב שתהיה בדיקה עם חומר ניגוד.
    שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו