מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחלבבת-חן20/07/2011
שלום, אני אמא לתינוק בן 5.5 חודשים. מניקה הנקה מלאה. בשבועיים האחרונים נתתי 4 פעמים מטרנה במקום ההנקה. כשעתיים לאחר הפעם הרביעית הופיעה פריחה בכל גופו, נפיחות וגושים קטנים באזור הפנים והאזניים, גרד, והקיא פעמיים את הכל. ניגשנו לבית החולים, שם לא קרה כלום והתסמינים עברו לאחר שעתיים מהופעתם. ניגשנו למומחה אלרגיה לילדים ד"ר נוימן שביצע טסטים בידו של התינוק לסויה, בוטנים, שומשום, חלב, ביצים ודגים. היתה תגובה מזערית לחלב וכלל לא ליתר הדברים. הוא המליץ על נוטרמיגן או תחליף צמחי.
כשהגעתי עם זה לרופא הילדים לקבל מרשם לנוטרמיגן הוא טען שרוצה לראות את התגובה של אלון במרפאה וביקש להגיע עם בקבוק מטרנה. הגענו, נתנו לו את הבקבוק והוא סירב לשתות ממנו. ניסינו במשך יותר משעה. מעט מאוד נכנס ואת היתר ירק ועשה פרצופים. יש לציין שהיה רעב מאוד ובקבוק מים שתה בכיף..(לפני המקרה היה מסיים בקבוק של 180 מ"ל בדקה וחצי). לא הופיעה תגובה אלרגית כלשהי. הרופא ממשיך לבקש ממני לנסות ולתת לו שוב תחליף חלב רגיל ואומר שזו לא אלרגיה לחלב כי היו אמורים להופיע שוב תסמינים.
מה עליי לעשות? לנסות שוב חלב? יש הסבר למה אלון ירק הכל וסירב לשתות? זו כן או לא אלרגיה? יכולה להיות אלרגיה ללא תגובה לאחר שתיית כמות מועטה מאוד??
סליחה על אורך ההתייעצות, פשוט פירטתי את מהלך העניינים עד עכשיו.
לתגובתך אודה,
בת-חן פן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי21/07/2011שלום רב, יתכן מאוד שאלון אלרגי לחלב פרה.
להתעקש אתו לא יעזור.
במקרה של ספק וחילוקי דעות בין שני רופאים יש לפנות לאלרגולוג נוסף לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה.יפית20/07/2011
היי ד"ר,
לפני כשבועיים התעוררתי עם גירודים בכל הגוף, לא הבנתי מה זה אך מיד רצתי לרופא. הוא הציע זריקת קורטיזון ובמקביל כדור בשם אריוס. חזרתי לביתי וניסיתי להתאפק עם הזריקה. לקחתי את האריוס אך במקום שהגירודים יפסקו החלו בכל מיני מקומות בגוף פריחות ואיתם גריודים כאשר כל כמה דק' זה עובר למקום אחר. האריוס לא עזר. והלחטתי לקחת את הזריקה. גם היא לא עזרה. הגעתי לרופא עור אחר והוא נתן לי טלפסט + זלרג'י. טלפסט אחד בבוקר ואחד בערב וזירלג'י אחד בערב ואמר לי לנסות לא לגרד ולא לגרות את העור ועשיתי כדבריו. לוקחת כבר שבוע ולצערי זה לא עבר לגמרי מדי פעם ביום יש לי סימנים אדומים בגוף בייחוד כאשר העור מתחכך במשהו, אבל יש שיפור. הביעה היא שהכדורים האלה לא ברור איזה מהם גורמים לי לתחושות מוזרות ביותר. חלומות רעים, טשטוש, עצבנות, רעב, ואפילו דיכאון. אני כבר פוחדת ללכת לישון בעקבות החלומות הבלתי נסבלים. מה עושים??? האם אי אפשר לגלות ממה האלרגיה וזהו? הרופא אמר שאם הכדורים האלה לא יעזרו אז אאלץ לקחת סטרואידים, פרדניזון.. (שזה גם כדור מעצבן ולא הכי בריא בעולם.. לקחתי אותו לפני שנה בעקבות בעיה לא ידועה באוזן) בקיצור, הכל בגלל שאני אלרגית למשהו שאין לי מושג מהו. אנא הצל אותי כי אין לי דרך לצאת מהתסבוכת הזאת. בבקשה!!!!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה. - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי21/07/2011שלום רב,
יתכן וזילרגי שאת לוקחת בערב, גורם לך לסיוטים. יש לשקול להפסיקו או להחליפו.
ביתר שאלות מומלץ לפנות לאלרגולוג לבדיקה ישירה וביצוע תבחיני עור לזיהוי אלרגן או גורם אחר והתאמת הטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעקיצות יתושיםשושנה19/07/2011
שלום,
ביתי בת שנה ו-3 חודשים מאז שנולדה היא מאוד רגישה לעקיצות יתושים.
כל עקיצה הופכת במהרה לשלפוחית אדומה שמפרישה מים ומסביב האזור נפוח ומוקף בכתם אדום עז ומסביבו אדמומיות לאחר כמה ימים השלפוחית מתייבשת והופכת לפצע מכוער שמשאיר צלקת. היא לא מגרדת, אבל כן שמה לב לקיומם של השלפוחיות ולפעמים נוגעת אבל לא מקלפת או מגרדת. אנחנו שמים סנו-די חשמלי אבל הבעיה הגדולה היא מחוץ לבית, איך ניתן להקל עליה לאחר העקיצה והאם ניתן להוריד את הרגישות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לעקיצות יתושים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי21/07/2011שלום רב,
במקרה כזה, עם פריחה שלפוחתית שמשאירה צלקת ולא כל כך מגרדת לא הייתי מסתפק באבחנה של רגישות לעקיצות. ממליץ לפנות לרופא עור ואלרגולוג לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לשומשוםילנה19/07/2011
שלום רב,
מגיל 5.5 חודשים עד 7 חודשים בן שלי היה אוכל כפית טחינה עם פירות.בגיל 7 חודשים חלה עם הקאות שלשול חום חוסר תאבון במשך חודש לא אכל טחינה היום הוספתי לו לראשונה לאחר חודש כפית טחינה לאחר חצי שעה הוא הקיא הכל והרגשתי שהייתה לו בחילה לא היה מוכן לקחת מוצץ או לשתות מים.
האם יכול להיות שהוא אלרגי לשומשום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לשומשום - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי20/07/2011הקאה אחרי אכילת שומשום יכולה להיות רק במקרה ויכולה להיות סימן של אלרגיה.
אלרגיה לשומשום זה דבר שכיח.
ניתן לאשר או לשלול אותה בבדיקה אצל אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלרגיה לפניציליןladyG19/07/2011
שלום,
אני גרה בחו"ל. לפני שנה היתה לי תגובה אלרגית, כנראה, לתרופה עם פניצילין.
קיבלתי הפניה לעשות בדיקה, אבל זה לוקח המון זמן כאן בחו"ל.
רציתי לקבוע תור בארץ, אבל רופאת המשפחה טוענת שאין טעם בבדיקה כזו-
אם היתה תגובה אלרגית בחשד לפניצילין, אז מבחינתה אני אלרגית לזה ואם היא
תשלח אותי לבדיקה כזו אז היא אפילו מסכנת (!) אותי, לדבריה.
מה המדיניות? האם באמת לא עורכים בדיקות אלרגיה לפניצילין???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלרגיה לפניצילין - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי20/07/2011שלום רב,
בדיקת אלרגיה לפניצילין עושים במקרים מובחרים, בד"כ כאשר חייבים לתת תרופה ממשפחת פניצילין ואין לה תחליף אנטיביוטיקה שלא ממשפחת פניצילין.
זה לא נכון שלא עושים בדיקה הזאת. עושים ולעתים קרובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באריוס לטווח ארוךגוני17/07/2011
שלום,
ביתי בת 4 וסובלת מזה כחודשיים מנחירות קשות ולעיתים הפסקות נשימה בלילה עקב שקד שלישי ושקדים מוגדלים.בעבר סבלה מדלקות עיניים אלרגיות .מומחה אא"ג המליץ על שימוש באריוס למשך חודש ואכן כך פעלנו ולמרבה שימחתנו הסירופ עזר פלאים,הנפיחות בשקדים ירדה והפסקות הנשימה בשינה והנחירות הפסיקו.רופא האא"ג אמר לנו להפסיק את השימוש באריוס ומיד מספר ימים לאחר הפסקת השימוש חזרו התופעות.שאלתי היא:מדוע להפסיק את השימוש בסירופ אם הוא כ"כ עוזר? האם יש סכנה בשימוש ממושך באריוס? נראה לנו שהתופעה הוחמרה רק עם תחילת הקיץ ובחורף לא הורגשה כ"כ.האם יש אפשרות להשתמש באריוס בתקופות שסובלת מתופעות אלרגיות(בתקווה שבעוד כמה שנים תסתדר הפרופורציה בין השקדים לקנה הנשימה)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באריוס לטווח ארוך - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי18/07/2011שלום רב,
מותר לקחת אריוס גם שנה שלמה ללא תופעות לוואי,
יש לזכור שזה טיפול נגד אלרגיה, לכן מומלץ לפנות לאלרגולוג ולברר למה הילדה אלרגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לקטוןמירי17/07/2011
שלום
אני רגישה לקטון ו אשמח קבל רשימה של מוצריםשאין בהם קטון כמו כן רוצה לדעת האם יש קטון גם במוצרי מזון ? מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לקטון - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי18/07/2011שלום רב,
צריך לחפש קטון ברשימת מרכיבים בשם METHYLISOTHIAZOLINONE.
הכי פשוט, לעבור לשימוש בתוצרת ניוואה או שוורצקופ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה או רגישות פתאומית לעגבניהליטל16/07/2011
שלום רב,
בתי בת שנה וארבעה חודשים, סובלת מאלרגיה לחלבון חלב (התבטאה בכתמים אדומים בכל הגוף, פריחת נקודות מפושטת, הקאות, גירוד - טופלה בפניסטיל, כרגע קיבלנו פניסטיל ומזרק למקרה חירום).
בפעמים האחרונות בזמן האוכל, לרוב כשאכלה עגבניה (או אולי רק כשאכלה עגבניה), מופיעים כתמים אדומים באיזור בגוף בו נוגעת בזמן האוכל. היא משפשפת את העורף, או את החזה, ואז מופיע כתם, שמסתיים ממש בקו הבגד.יש לציין שהיא אוכלת עגבניה כבר לפחות חצי שנה, כל יום, ואין תופעות נוספות. האם יש סיבה לדאגה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה או רגישות פתאומית לעגבניה -
ד``ר ולרי טפליצקי16/07/2011שלום רב אלרגיה לעגבניה זה נדיר. מומלץ לפנות לאלגולוג לביצוע טסט. אפשר גם להפסיק לתת עגבניה למשך זמן מה למשל שבוע,לראות שפריחה חולפת ולתת עגבניה שוב ולראת לפריחה חוזרת. וזה במקרה שמדובר בפריחה בלבד ולא מדובר בתופעות אלרגיות מסוכנות. יתכן ויש לילדה פריחה ללא קשר לעגבניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריחה נעלמת דקות ספורות אחרי האוכל
ליטל16/07/2011הפריחה נעלמת דקות ספורות אחרי האוכל, וזה משהו ששכחתי לציין. האם יש למידע זה השפעה על תשובתך.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לכרום ולמלחי כרוםמירי13/07/2011
בבדיקת טסט נמצא שאני בין היתר אלרגית לכרום ולמלחי כרום
אשמח לקבל מידע הקשור גם לאיך להמנע מחשיפה ואיפה נמצא הכרום
בברכה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לכרום ולמלחי כרום - תגובה
ד``ר בן רנר14/07/2011שלום .הכרום הוא יסוד מתכתי .נמצא בסגסוגות מתכת ציפויי מתכת ובעיקר בצבעים.נמצא גם במלט (רטוב) ועוד קראי ברשת על היסוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 13 ואלרגיה לקרדית הבית.אליעזר12/07/2011
שלום רב,
ביתי בת 13 שנה. לפני כחצי שנה נתגלתה בבדיקת דם אלרגיה לקרדית הבית .
מזה כ 6 חודשים טיפול באריוס+אבמיס. לפני כחודשיים לערך, האריוס היה מחזיק מעמד כ 16 שעות בלבד. אם נתנו את הכדור בשעה 21 בלילה, בשעה 14 בצהריים למחרת התחילה הטפטפת מהאף, והתעטשויות. ללא חום וללא תופעות נוספות.
הבעיה היא שאיכות החיים של הילדה התעוותה לחלוטין: צמודה לטישו, שיעול יבש ונזלת בזמני הארוחות המשפחתיות.
האמת, זה נמאס גם לנו כהורים והרופא מעביר אותנו "טירונות" בין רינולאסט+ פניסטיל טיפות ושהשיעול לוחץ אז מוסיף ויטוסין או טרבולין.
כאן המקום לציין, שעשינו גם שינויים מיבניים בחדרה של הילדה: הוצאנו את כל הספרים והמחברות כולל המכתבה וכו'. המצעים שלה מורתחים. פעמיים בשבוע, ומיובשים בשמש ישירה. החדר מאוורר.
א. יש לכם המלצה לטיפול תרופתי יעיל יותר?
ב. השלמת בדיקות נוספות?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 13 ואלרגיה לקרדית הבית. - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי13/07/2011שלום רב,
כדאי לפנות ליעוץ של אלרגולוג ולפנות ליעוץ חוזר אם היתם קודם.
ניתן להתאים טיפול תרופתי קבוע או משתנה, אבל קשה לעשות זאת על דפי האינטרנט,
יש לשקול בחיוב קבלת טיפול חיסוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש ממליצה לנסות לשלב טיפול הומאופט
goldenlight9013/07/2011ואיפול טיפול במגע, זה ממש מועיל, וככה את גם לא מעמיסה על הגוף שלה רעלים. גם ככה לגוף שלה יש חולשה מסויימת, בנוסף יש את הקוריזליה אולי זה יעזור.
זה לא שאני נגד טיפול קונבנציונאלי, בהחלט חושבת שיש לשלב בין השניים.
בריאות והצלחה:)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה קצת מספרים....שפי10/07/2011
שלום רב,
יתכן שהודעתי קצת שונה מההודעות הרגילות בפורום זה....
לתכנית עסקית שאני עושה,אני זקוקה להערכת שוק- כלומר הערכות מספריות לגבי מספר האנשים בארץ האלרגים לאבק כאשר הפילוח בין ילדים לבוגרים יעזור לי מאוד.
האם המידע הזה מצוי בידכם? אם לא,היכן יכולה לקבל אותו?
תודה מראש על זמנכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה קצת מספרים.... - תגובה
ד``ר בן רנר10/07/2011את יכולה לפנות לאיגוד הישראלי לאלרגיה .כנסי לאתר דרך גוגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטופיק דרמטיטיס
ליטל11/07/2011תודה על התשובה המהירה, אתה טוען כי שימוש נכון וקצר גם סטרואידים מאוד בטוחים מהו השימוש הנכון?הרי ברגע שמשתמשים בסטרואידים בסופו של דבר לאחר שבוע הבעיה תחזור לי שוב אז לא נראה לי הפיתרון היעיל.
היום כמו שרשמתי לך הייתי אצל אלרגולוג שעשה לי עוד בדיקות וטען כי אני אלרגית רק לקרדית האבק ולנוצות. לא נראה לי שיש לי אלרגיה נוספת כי שמפו אני חופפת באלפוסיל מאחר והראש שלי מלא בפצעים ואני מתגרדת,בושם הפסקתי להתבשם ואני לא משתמשת במשחות סטואידיות אז מה עושים??אם אתה אומר שיש פתרון אני מוכנה לבוא אליך למרפאה מירושלים העיקר שיהיה פתרון ויחלוף לי מה אתה מציע לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיסליטל10/07/2011
אני במשך 3 שנים סובלת מאטופיק דרמטיטיס כאשר בבדיקות לאלרגיה נמצא שאני אלרגית לאבק ולנוצות כל הגוף שלי יבש והינני מתגרדת ומופיעים לי פצעים מוגלתיים,ובאזור העיניים אני מתנפחת כל התרופות שנתנו לי לא עזרו לי,עד שגיליתי את משחת CLEAR CREAM שהצילה אותי והיום נאסר השימוש בה ע"י משרד הבריאות מאחר ונמצאו בה שרידים של קורטיזונים. השנה יחסית התפרץ לי לא כמו בשנים קודמות, העיניים מתנפחות והיובש שלא חולף ורק מחמיר עם כל המשחות שאני שמה, אינני יודעת מה לעשות לא מצאתי את הרופא שיעזור לי,אני נואשת ומתחננת שאולי תהיה לכם איזה פתרון בשבילי או הכוונה בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס - תגובה
ד``ר בן רנר10/07/2011שלום
האיסור לתרופה לא נובע מהמצאות קורטיזון אלא מהעובדה שתרופות אלו חיבות רישום ספציפי שכנראה לא היה ליבואן. בחרי במרפאה אלרגית בהתאם למקום מגוריך.בפתח האתר תמצאי את הכתובת שלי ושל שותפי לפורום
בהצלחה
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטופיק דרמטיטיס
ליטל10/07/2011תודה על התייחסותך, אני מודעת שהתרופה היא לא אסורה השאלה שלי האם יש משהו שיכול להפחית לי ולהעלים את התופעה ממנה אני סובלת,מהתנפחות בעיניים גם בעפעפיים העליונות ותחתונות ,ומהפצעים המוגלתיים שהתווספו לי בגוף ומהיובש הנוראי. בנוסף אף היום הייתי שוב במרפאת אלרגיה והד"ר עשה לי בדיקות נוספות והדבר היחיד שאני אלרגית אליהם זה אבק ונוצות,בנוסך שוב הייתי אצל רופא העור שלי שבמקום האלידל נתן יומובט רק בגלל שהמצב שלי חמור בשביל להרגיע קצת,אני במצב נואש האם יש לך להמליץ לי על משהו שיעזור לי או על טיפול מסויים או רופא מסויים במקום לקחת סטרואידים. בבקשה עזור לי אני במצב נואששש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטופיק דרמטיטיס - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי11/07/2011שלום רב, ד"ר ורנר צודק, בשימוש נכון וקצר גם סטרואידים הם מאוד בטוחים.
בנוסף לעתים קרובות לא מצליחים להשתלט על אטפיק דרמטיטיס בגלל נוכחות של אלרגיה נוספת פרט לאבק וזאת אלרגיה במגע לשמפו או בושם או אותם המשחות הסטרואדים. זה הוא סוג אחר של אלרגיה והוא נבדק עם טסט אחר שמתבצע גם אצל אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש קצר בסטירואידים שקר עלוב
גיא11/07/2011לשם מה בכלל לומר אמירה טפשית כזו ?
לשם מה בכלל שימוש קצר שהרי ידוע שההשפעה של הסטירואידים היא ליומיים.
אז מה התועלת לעשות בהם שימוש כדי להשיג רגיעה ליומיים ?
ומה עושים לאחר מכן ?
אין לכם תרופות בשביל היום שלאחר מכן ולכן אני מתבצרים באמירה הטיפשית של שימוש קצר בסטירואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטופיק
גל11/07/2011ישנו טיפול משולב שלחדרי המלח ורופא סיני שרוקח את התרופה ללא סטראואידים!!!
אשמח לעזור
0774208997 גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לסורביטןדפנה10/07/2011
שלום
לאחרונה גילו אצלי אלרגיה לחומר sorbitan sesquilate שאלתי האם הוא שייך למשפחת הסורביטול לגווניו, והאם סורביטול מן הטבע היינו פירות כמו תמר אפרסק שזיף וכו יכולים גם הם לעורר את האלרגיה?
אודה על תשובתכם
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לסורביטן - תגובה
ד``ר בן רנר10/07/2011שלום
מדובר בחומר ריחני (שרף) המצוי בצמחים שונים ומשמש הן בתעשית התמרוקים והן במזון למתן טעם וריח.אין קשר לסוכר שהזכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקרדיט אבק הביתיורם09/07/2011
רציתי לדעת אם מוכרים, יעילים ומומלצים תרסיסים מנטרלי אלרגנים? למשל קיימים מוצרים של truallergy חטיבה מקבוצת תרופארם כמו : ADSM Allrsarch או תרסיס בשם אקארדאסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקרדיט אבק הבית - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי09/07/2011שלום רב, זה מוצרים שמשמשים לניטרול וניקוי של אלרגנים מהסביבה. אני מניח שהם עושים את עבודתם כפי שמבטיחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן חלב אם לילד אלרגי לחלבוני חלבטניה07/07/2011
שלום!
הבן שלי ( עכשיו בן שנתיים וחודשיים) נמצא אלרגי לחלבוני חלב בגיל ארבע חודשים, במתן מטרנה חלבית הוא סבל מפריחה, הקאות וגם תגובה אלרגית למגע עם חלבי. הוא קיבל חלב אם עד גיל 9 חודשים ועברנו לתחליף חלב על בסיס סויה. בבדיקות חוזרות, הוא גם נמצא כאלרגי לחלבוני חלב ( בגיל שנה ושלושה חודשים). לפני כחודשיים נולד לנו בן נוסף הוא ניזון מחלב אם ועדיין יש לי עודפים ( חלב אם שאוב) השאלה שלי: האם מותר לתת את חלב האם לבן שנתיים שהוא אלרגי לחלבוני חלב? האם המזון הזה מועיל גם בגיל שנתיים?
חשוב לציין שהוא מקבל סירופ נגד אלרגיה באופן קבוע אריוס ( כמניעת דלקות אזניים חוזרות)
ושאלה נוספת: מהי הסבירות שגם לבן הקטן תהיה אלרגיה לחלבוני חלב?
תודה מראש על התשובות
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן חלב אם לילד אלרגי לחלבוני חלב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי07/07/2011שלום רב, חלב אם מותר לילד אלרגי לחלב פרה,
יש סיכוי מוגבר שאחיו יפתח אלרגיה לחלב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)