פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחה ופצעים על הגוף
    אסתי
    11/05/2011

שלום,
    בתי בת ה-4 סובלת קרוב לשנה מפצעים/פריחה מגרדת המלווה בדם כתוצאה מהגירוד בכל חלקי הגוף . התייעצתי עם מס' מומחים , הבחנה ראשונה הייתה כי כנראה זה כתוצאה מעקיצה של חרק(עברה ביופסיה). הבחנה שנייה הייתה כי זה אוטיפיק דרמטיטיס וטופלה ע"י מס' רב של משחות ואנטיביוטיקות ואין שום שיפור . האם יכול להיות שזה כתוצאה מקרדיט אבק? (הבעיה החלה פחות או יותר כאשר קניתי לה מזרן חדש) במקרה וכן לזה יש טיפול? אני פשוט לא יודעת מה עושים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריחה ופצעים על הגוף

הוספת תגובה

• פריחה ופצעים על הגוף - תגובה

ד``ר בן רנר
    11/05/2011

שלום
    פני למומחה נוסף.לי נראה שמדובר באטופיק דרמטיטיס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסט עורי לתינוק שטרם נחשף לסויה
    ליאור
    10/05/2011

שלום,
    האם ניתן לגלות אלרגיה לסויה בתבחין עור לתינוק (4 חודשים) שמעולם לא שתה משקה סויה? האם יכולה להיות תגובה בטסט או שחייבים שקודם יחשף למזון סויה?
    התינוק (אח לילד אלרגי לחלב) הראה סימני רגישות לחלב לאחר שטעם סימילאק ולכן אנו מתכוונים לעשות לו בדיקה עורית לחלב, וחשבנו שעל הדרך נבדוק כבר עוד אלרגנים שמעולם לא נחשף אליהם (כמו סויה, ביצים וכו).
    מה דעתכם?

הוספת תגובה

• טסט עורי לתינוק שטרם נחשף לסויה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    10/05/2011

שלום רב,
    אפשר באותה בדיקה לבדוק רגישות גם לסויה ולביצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לנוצות אווז
    דנה
    10/05/2011

שלום רב.
    בני בן השנה ושמונה חודשים ישן כארבעה חודשים עם כרית נוצות אווז.
    בחודשים האחרונים הוא ישן ממש לא טוב.עם פה פתוח,נוחר,משתעל שיעול טורדני רק בלילה עד כדי הקאה לפנות בוקר.במהלך היום הוא מאוד מאוד מנוזל,נזלת שלא עוברת כבר כמה חודשים.הוא מתעורר עשרות פעמים במהלך הלילה עם שיעול מעצבן ,בוכה מאוד וכאילו מתקשה לנשום.היום עלתה לי מחשבה שאולי הוא אלרגי לפלומת אווז.מהם הסימפטומים לאלרגיה שכזו?
    הוא ישן מאוד לא טוב,לא רגוע,הנשימה שלו כבדה,השיעול טורדני,והנזלת מאוד מפריעה לו.
    אשמח לשמוע את חוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לנוצות אווז

הוספת תגובה

• אלרגיה לנוצות אווז - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    10/05/2011

שלום רב,
    הכל ביחד זה נשמע כמו אלרגיה לנוצות או קרדית אבק בית שמצטברת בכריות ומיטות.
    ממליץ לפנות לאלרגולוג ולבדוק במקום האם מדובר באלרגיה לנוצות ואז להחליף כרית, או שזאת אלרגיה לקרדית אבק בית ואז לבצע פעילות נגד קרדית אבק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה וצלילה
    תמר
    10/05/2011

האם מי שלוקח כדורים נגד אלרגיה יכול לצלול.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה וצלילה

הוספת תגובה

• אלרגיה וצלילה - תגובה

ד``ר בן רנר
    10/05/2011

שלום
    מי שלוקח תרופות אל לו לצלול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחצי עם נפיחות
    אלינור
    10/05/2011

שלום רב,
    יש לי תינוק בן שנה וחצי לפני ארבעה חודשים עשו לו ניתוח פוליפים וכפתורים. כעבור שבוע מיום הניתוח יצאו לו פצעים נוראיים בגוף וזה אובחן כג'אנוטי קרוסטי סינדרום. שלושה חודשים עברו ובמהלך זמן זה הוא אושפז טופל בעקבות לזיהומים שגרמו לו הגרודים. במשך זמן לא מבוטל הוא לקח אנטיביוטיקות מכל מיני סוגים גם כחלק מטיפול מונע.
    הפצעים עדיין לא חלפו לגמרי.
    לפני שבוע הגעתי לגן וראיתי בהאוזן שלו נפוחה בצורה לא רגילה וגדולה בהרבה מהרגיל. הגננות לא ידעו מה זה.
    רופא אף אוזן גרון אמר שזה בצקת והוא לא שולל שזאת עקיצה.
    לפני שלושה ימים הגעתי לגן והוא היה בסדר כעבור עשר דק' בערך המצח שלו התנפח ויצא החוצה העניים קצת נסגרו כתוצאה מהנפיחות בלחי גם כן התנפח ונראה כאילו יש נק של עקיצה.
    האגודל שלו התנפחה בצורה יוצאת דופן ועל כרית האצבע יש כמו שלפוחית פנימית לבנה.
    יש אפשרות שזאת עקיצה או אלרגיה או שאני בכלל לא בפורום הנכון?
    אני אובדת עצות.
    אשמח לתשובה
    חג שמח ותודה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחצי עם נפיחות - תגובה

ד``ר בן רנר
    10/05/2011

שלום
    ג'נוטי קרוסטי היא מחלה שלפוחתית עונתית שפירה חולפת בתינוקות .התאור שאת מוסרת לא מסתדר לי עם האבחנה . לא סביר שיש לתינוק שתי מחלות!!! אפשר להעקץ ולפתח תפרחת אבל את מדברת על פצעים.קחי אותו לבדיקה נוספת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה
    ירדנה
    09/05/2011

מותר לשלב משאף ונטולין בשילוב אם טלפסט 120 ?
    או צריך לחכות פרק זמן ?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה

הוספת תגובה

• אלרגיה - תגובה

ד``ר בן רנר
    10/05/2011

שלום
    אין מניעה לשלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמומיות שנעלמה והפכה לנפיחות בכפות
    אמה
    09/05/2011

דר בוקר טוב,
    לפני כארבע ימים הופיעה פריחה בכל הרגליים ובידיים (ללא הכפות).
    ניתן ע"י רופא משפחה loratadine. (ללא זריקה תחילת הריון) אדמומיות עברה לאחר יומיים.
    אך כאשר האדמומיות החלה לרדת התחילה נפיחות בכפות ידיים וברגליים עם גרד נוראי (כנראה מהנפיחות). ממש קושי ללכת. ההחמרה היא בסוף היום ובבוקר "כפות רגליי שרק"
    האם זו אלרגיה? האם מדובר בחמרה ? האם זה חלק מתהליך הריפוי?
    תודה!!

הוספת תגובה

• אדמומיות שנעלמה והפכה לנפיחות בכפות - תגובה

ד``ר בן רנר
    09/05/2011

שלום אמה
    המשיכי בלורטדין.זה חלק מהאלרגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש ניכר באף
    מירי
    08/05/2011

שלום.אני סובלת מגודש ניכר באף מזה חצי שנה. לא הועילו תרופות אנטי היסטמיניות שנטלתי (טלפסט ולורסטין) וספריי אבמיס. סיטי מערות אף הראה כי יש לי סטייה של המחיצה באף שמאלה.
    להלן סיכום תשובת יועץ-רופא אלרגיה- דיבור נאזאלי בולט,כניסת אוויר לאף מופחתת במידה רבה מאוד מימין, אפסית משמאל. סטיית המחיצה לשמאל. רירית תפוחה במידה קלה אך חיוורת מאוד עם הפרשה מימית, דו צדדית. לוע - ללא pnd.
    תבחיני עור לאירואלרגנים+בשיטת ה-prick: כולם שליליים, ביקורת היסטמין חיובית.
    בשיטה האינטרא דרמלית (רגישה יותר)- לקרדית אבק הבית גם הם שליליים.

אני מתעטשת יותר מהרגיל, יש נזלת לעיתים ירוקה ורוב הזמן שקופה.בבדיקות דם הייתה אאוזנופיליה קלה שחזרה לנורמה בבדיקה חוזרת כעבור מס' ימים.
    האם כדאי לקבל טיפול גם ללא ידיעה מובהקת אם אכן קיים טריגר כלשהי ומבלי שהטסטים העלו ממצא? האם יתכן כי אני אלרגית למשהו אך הטסטים לא היו רגישים מספיק?
    אני מתקשה לנשום, ישנה עם 3 כריות, מעולם לא עישנתי.
    אנילחלוטין מיואשת.
    האם יש סיכוי שהאף כ"כ גדוש בגלל שיש לי ריפלוקס מן הקיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    גודש ניכר באף

הוספת תגובה

• גודש ניכר באף - תגובה

ד``ר בן רנר
    09/05/2011

שלום מירי
    התלונות שלך אינן אלרגיות ויש לפנות לאאג!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ינבוט חור
    חני
    07/05/2011

שלום רב, אני בת 35 ו-3 שנים אני בקיבוץ בערבה. לפני שנה בעת פריחת הינבוט( הנמצא כאן בשפע) החלו גירודים עזים באף והתעטשויות. השנה האף לא מגרד אך האוזניים כן, החיך והאף סתום כל הזמן וגם הגרון- קושי בבליעה.אך הנורא מכל הוא העיניים -- עם הרגשה תמידית של חול בעיניים שמלווה כמובן באודם ובגירוד מזעזע.. ומראה של ג'לטין מסביב לאישון. אני משתמשמת בליבוסטין שלא כל כך עוזר: 1. האם יש משהו יותר מועיל? 2. האם זה יחמיר עם כל שנה שעוברת/ עם הגיל??

לקביעת תור
    סגירה
    ינבוט חור

הוספת תגובה

• ינבוט חור - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/05/2011

שלום רב, מומלץ לקחת גם כדורים נגד אלרגיה מסוג אנטיהיסטמינים וגם ספרי לאף נגד אלרגיה. ברוב המקרים ניתן להשטלת על תופעות האלרגיות בעזרת טיפול תרופתי משולב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה על רקע אלרגי
    אור
    06/05/2011

בחודשים האחרונים אני בטיפול אצל רופא לאלרגיה ואסטמה. לפי כל הטסטים שהוא ביצע, נראה שהאסטמה היא על רקע אלרגי (בבדיקות נראה שאני אלרגית לאבק, פריחה, בע"ח וכל מה שנבדק).
    כרג אני מטופלת מידי יום ב-2 כדורי טלפסט 180 + משאף פלקסוטייד שאני שואפת ישירות לאף (עם מחבר של משאף אף). ועדיין, אני עם המון ליחה וקצת קשיי נשימה.
    עפ"י המלצת הרופא, מומלץ לי בחום להתחיל טיפול של זריקות למשך 3 שנים כדי להתגבר על האלרגיה.
    במידה ואחליט לבחור בזריקות, מטעמי עלות הטיפול ולוגיסטיקה, הייתי מעדיפה להתחיל את הטיפול דרך הקופה.
    האם אפקטיביות הטיפול מושפעת מהרופא שמכין ומזריק? או שמדובר בטיפול שלא דורש מיומנות ייחודית? כמובן שהרופא שלי טוען שהוא עושה את הטיפול בצורה "הכי הכי" ולא יודע מה אחרים "רוקחים"...ושדרך הקופה "מתקמצנים" על החומרים. האם יש בזה משהו? או שהנושא של הרופא שקוף בהיבט התוצאה?
    מה אחוזי ההצלחה של הטיפול?
    האם יש בעיה להתחיל את הטיפול ולהכנס במהלכו להריון? או שכדאי לחכות?
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה על רקע אלרגי

הוספת תגובה

• אסטמה על רקע אלרגי - תגובה

ד``ר בן רנר
    07/05/2011

שלום
    משאף הפליקסוטייד מיועד לשימוש לפה בלבד ! .המינון גבוה מדי והלחץ במיכל התרסיס גדול מדי לאף. במידה והיה מקובל לתת משאף זה לאף החברה היצרנית הייתה מאפשרת זאת מבלי להזדקק ל"פטנטים".
    הטיפול החיסוני נעשה בכל העולם בצורה אחידה(פחות או יותר) .בארץ כל החומרים זהים בכל המרפאות לאלרגיה ורק צורת הנתינה ודרכי ההכנה לטיפול הפרטני ומיומנות הרופא (זה כורח בסיסי תמיד) עלולים להיות שונים ממרפאה למרפאה.אחוזי ההצלחה בסביבות 80%.
    כל רופאי האלרגיה בארץ העובדים במרפאות המקצועיות לאלרגיה קופות החולים ( להוציא את קופת חולים לאומית בנתניה) הם מומחים לאלרגיה ומבצעים את כל הפעולות הנדרשות.
    במידה ותכנסי להיריון בבמהלך הטיפול אין בכך שום רע אלא להיפך.במידה ואת מתכננת היריון בחודשים הקרובים אעדיף להתחיל לאחר הלידה.
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה על רקע אלרגי

אור
    07/05/2011

תודה רבה על ההתייחסות והתשובה המפורטת.
    לגבי הפלקסוטייד - הרופא שלי טוען שלא נכון לקחת את המשאף לפה כי זה מגיע למערכת העיכול ועלול לעשות פטריות בפה. בניגוד לשאיפה ישירות לאף, שמגיעה למערכת הנשימה. ולכן, הואא לוקח את "הראש" של משאף אף (סטרוניז), חותך אותו וזה מתלבש על הפלקסוטייד כך שניתן לשאוף ישירות לאף.
    מאז הטיפול, אכן יש לי דימומים מהאף ונזלת גושית רבה (המינון שאני לוקחת הוא 2 שאיפות בכל נחיר, פעמיים ביום).
    האם זה מינון גבוה?
    האם יש סיכונים בלקיחת המשאף דרך האף (מלבד אי הנוחות שציינתי)?
    ובעצם, לגבי טיפול בזריקות, אני מבינה שאין קשר ישיר בין טיב הטיפול לרופא (בהנחה שמדובר ברופא מתמחה באלרגיות כמובן).
    שוב תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה על רקע אלרגי - תגובה

ד``ר בן רנר
    08/05/2011

שלום אור
    אני חוזר על דברי בקשר למשאף לאף.בצורה חד משמעית אין להשתמש במשאף לפה לאף.הדימום הוא תוצאה ישירה ממינון עודף.השאר הובן נכון.
    לצערי אני לא יכול להוסיף מעבר לכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב לבת שבועיים
    נעמי
    06/05/2011

שלום , ביתי בת 3 היתה אלרגית לחלבון החלב והסויה וניזונה מהנקה. יש לי תינוקת בת 13 יום שמקבלת מטרנה מיום היוולדה. בימים באחרונים נראה שהיא סובלת מכאבי בטן בעיקר בבוקר (שלא כמו שרשום בספרים). בנוסף לפני יומיים היתה לה הקאה חד פעמית. אני אובדת עצות... האם כאבי הבטן נובעים מרגישות לחלב או שזה קוליק? כיצד אדע אני חוששת שאני מזיקה לה. הרופא בדק אותה ואמר שלא יכול לדעת אם מדובר באלרגיה לחלב בשלב זה. קיבלתי נוטרמיגן ליתר ביטחון. האם אני יכולה לתת נוטרמיגן פעם או פכמיים ביום כדי לראות אם יש שינוי וכדי שהילדה תיתרגל לטעם. יש לי טראומה מהבת הגדולה שסירבה לאכול נוטרמיגן בגיל חודשיים לא משנה מה עשינו. האם כאב בטן כסימן יחיד יכול להיות אינדיקציה לאלרגיה לחלב? מה היא הצעתך? תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב לבת שבועיים

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב לבת שבועיים - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/05/2011

שלום רב. מומלץ לעשות תבחין עור לאלרגיה לחלב. סביר להניח שבמקרה של אלרגיה לחלב האי שקט יהיה אחרי כל אכילה ולא רק בבוקר. סימנים נוספים של אלגיה לחלב הם פריחה ונפיחות . בכל מקרה של ספק וסבל ברור ניתן לעבור לנותראמיגן או למזון צמחי שעל בסיס סויה אשר הרבה יותר טעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטופיק דרמטיטיס
    מירי
    06/05/2011

לבני בן 4 יש את התופעה הנ"ל בבדיקת אלרגיה בקופת חולים נמצא שאין לו אלרגיה לכלום התחושה שלי שיש לו כן אלרגיה ואיני יודעת ממה ואיך לאבחן כי התופעה מתפרצת לעיתים בצורה מוגברת ולעיתים התופעה מינורית

לקביעת תור
    סגירה
    אוטופיק דרמטיטיס

הוספת תגובה

• אוטופיק דרמטיטיס - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/05/2011

שלום רב, האם בוצעו תבחיני מטלית לבדיקת אלרגית מגע? זאת בדיקה של אלרגיה לשמפו, סבון,מתכות. אלרגיה במגע גורמת לתופעות דומות לאטופיק דרמטיטיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עושה לילד אמבטיות עם שמן אמול

מירי
    08/05/2011

בלבד כבר תקופה ארוכה וכן לבעלי יש את אותו תופעה אז זה תורשתי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Antinuclear Ab Adults
    מ
    05/05/2011

שלום.
    לאחר תופעות אלרגניות מוזרות שהופיעו פתאום בגיל 29, הופניתי לרופא אלרגיה שחשד כי מדובר בתופעה אוטואימונית.
    בבדיקת דם ערכי Antinuclear Ab Adults הם 1.4,
    מה המשמעות? מה הטיפול? האם זה מעיד כי קיימת בעיה פנימית שאינה קשורה למזון וכו' אשר גורמת לכל התופעות?
    תודה,
    מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    Antinuclear Ab Adults

הוספת תגובה

• ובנוסף

מ
    05/05/2011

כל שאר בדיקות הדם יצאו תקינות, כולל תפקודי כבד וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Antinuclear Ab Adults - תגובה

ד``ר בן רנר
    06/05/2011

שלום
    קיום נוגדנים ברמה נמוכה קיים גם באופן נורמלי.גשי לר' המשפחה להערכה.אין מה לדאוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורתרים סירופ
    הדס
    05/05/2011

לא בטוחה שהשאלה מתאימה לפורום הזה, אך מנסה.
    הבן שלי נעקץ ע"י פרעוש/ים, זה נראה מזעזע, אחרי 40 עקיצות הפסקתי לספור. הוא מאוד מגרד אותם לעיתים גם מתוך שינה (בדר"כ עד זוב דם). מרחתי לו פנסטיל שעזר כמובן חלקית. רציתי לקנות פנסטיל טיפות אך הרוקחת אמרה שזה חייב במרשם רופא והיא המליצה לי על לורתרים סירופ. אמרתי לה שמדובר בעקיצות של פרעוש.
    על הסירופ ראיתי אח"כ שכתוב שהוא מיועד לאלרגיות.
    האם זה מתאים?
    ללא ספק זה הקל על הגירוד, אבל עדיין אני תוהה לגבי זה...
    תודה הדס

לקביעת תור
    סגירה
    לורתרים סירופ

הוספת תגובה

• לורתרים סירופ - תגובה

ד``ר בן רנר
    06/05/2011

שלום.זוהי תרופה אנטיהיסטמינית ומועילה לגרד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול למעלה מחודש
    דליה_ק
    05/05/2011

בתי בת 18. סיימה השבוע טירונות וקורס בצבא. משתעלת הרבה מאד כבר למעלה מחודש. בגלל עומס לא הגיעה לרופא בצבא. לפני 3 שבועות לקחנו אותה למרפאה פרטית הרופא שמע את ראותיה ולא מצא משהו מחשיד. נתן לה אנטיביוטיקה וכדורים נגד שיעול.את האנטיביוטיקה היא לא לקחה כי חשבנו שאין חום ואולי חבל לקחת. גם הכדורים נגד שיעול וגם לורסטיל שנתתי לה כמעט לא עזר. האם שיעול כזה ממושך יכול להיות אלרגיה או אסתמה? מה דעתך? תודה דליה אמא של יעל.

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול למעלה מחודש

הוספת תגובה

• שיעול למעלה מחודש - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    05/05/2011

דליה שלום רב,
    ממליץ לקחת את הבת שלך גם לבדיקת אלרגולוג. אלרגיה לאלרגנים נשאפים זאת סיבה שכיחה מאוד לשיעול ממושך במיוחד באביב. זה שלורסטין לא עזר עדיין לא מאיד נגד אלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה