פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך לתשובתך בענין אלרגיה לקלבולניק
    דניאלה
    25/07/2011

ד"ר שלום,
    בהמשך לתשובתך בעניין אלרגיה לקלבולניק שנמצא באוגמנטין גם לאחר המקרה של האלרגיה לאוגמנטין (פריחה ובצקת בגרון) לקחתי מוקסיפן והכל בסדר כמו כן כל חיי לקחתי מוקסיפן ולא הופיעו סמני אלרגיה רק בפעם הבודדת שלקחתי אוגמנטין הופיעו סימני אלרגיה.
    אני יכולה להסיק מכך שאני אלרגית רק לאוגמנטין בגלל הקלבוניק ולא למוקסיפן לא?

אודה על תשובתך,
    דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך בענין אלרגיה לקלבולניק - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    27/07/2011

כן, ככל הנראה זאת המסקנה המתבקשת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיות לכלבים ופצעים מסביב לפה
    ריקי
    24/07/2011

שלום רב, לביתי בת ה-4 יש פריחה מסביב לפה ובאיזור העיניים שלעיתים בשלבי ריפוי ולעיתים מאוד אדומה מעל חצי שנה. פנינו להמון רופאי עור (טענו שזה כתוצאה מרטיבות למרות שאין לה כל רטיבות באיזורים הללו (לא מוצץ, לא בקבוק....)
    לבסוף פנינו לאלרולוג שביצע בדיקת דם בלבד וטען שהיא אלרגית לכלבים על כן הפצעים.
    אנחנו מקפידים שלא תתקרב לכלבים, מנקים את הידייים לאחר שהייה בגינה ועדיין הילדה פורחת מסביב לפה ובאיזור העיניים לסירוגין.
    אנחנו אובדי עצות, מה לעשות, למי לפנות.
    האם האלרגייה הזו מסוכנת?

הוספת תגובה

• אלרגיות לכלבים ופצעים מסביב לפה - תגובה

ד``ר בן רנר
    26/07/2011

שלום
    אין קשר בן הממצא של רגישות לכלב לממצא מסביב לפה.זה כמו הקשר בן הירח ושביתת הרופאים
    האבחנה של דלקת עור מרטיבות היגיונית וסבירה למרות שאת שוללת מגע עם האזור .בכל זאצ אציע לפנות לאלרגולוג אחר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר ולרי טפליצקי
    לירן
    24/07/2011

ערב טוב,
    אני חייל, משרת כבר שנתיים וחצי, ועברתי הרבה מקומות בצבא במהלך שירותי עד כה.
    בתחילת 2011 כאשר הגעתי למקום חדש התעוררה אצלי רגישות חדשה בגוף שלא הייתי מודע לה כל חיי, מה שגרם כנראה לצריבות חזקות בעיניים ואודם בלתי נסבל, כאשר כל בוקר אני קם ונלחם כדי לפקוח את העיניים במשך מס' דקות.
    טופלתי על ידך לפני מספר חודשים, ולאחר מספר טסטים שעשיתי, איבחנת אצלי כנראה אלרגיה לכרדית האבק.
    הבעיה לא עברה עדיין, ולאחר שלקחתי עשרות תרופות - טיפות, משחות, ספריי וכד' - עדיין קיימת אצלי האלרגיה הזאת, למרות שהספקתי לעבור מספר מקומות נוספים בארץ (לא אציין מקומות ספציפיים כאן, אבל רק אגיד אזור הנגב, גוש עציון ורמת הגולן), וכל פעם מחדש הבעיה הזאת התחילה ותקפה בי במשך זמן ארוך מאוד..ואם להיות יותר ספציפי בזמן, מדובר מחודש ינואר עד כה.
    זה לא עוזב אותי, נשארו לי עוד מספר חודשים לשחרור ואני עדיין לא יודע מה הפיתרון, ולפני כמה ימים מישהו שאל אותי אם יש לי מתחים נפשיים, וזה ממש לא באופי שלי, לכן הרצתי חיפוש בגוגל והגעתי לפורום הזה. קראתי פה קצת וראיתי שיש אזכור למתח נפשי שאולי עלול להוביל לאלרגיה.
    השאלה שלי היא, האם הגיוני שהאלרגיה שאני מזכיר פה נגרמת באמת על ידי מתחים נפשיים? אם כן מה עליי לעשות? ומה הפיתרון לזה? כי באמת שום תרופה לא עזרה לי עד עכשיו, ולמרות כל הימי מנוחה בבית, זה עדיין גולש אליי גם הביתה ואני לא יודע מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר ולרי טפליצקי

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר ולרי טפליצקי - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    27/07/2011

שלום רב,
    לפעמים אלרגיה בעיניים קשה לטיפול,
    חשוב מאוד טיפול סביבתי. יש לשאוב מזרן וכרית עם שואב אבק,
    יש לשקול ברצינות טיפול נגד אלרגיה על ידי חיסון.
    לגבי קשר למתח נפשי ההסבר הוא בכך שבן אדם מתוח מרגיש כל חולי באופן יותר משמעותי, יותר פוגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות ליוד?
    ליאור
    24/07/2011

שלום רב,
    עברתי בדיקת CT עם הזרקת יוד בפעם השנייה בחיי. בפעם הראשונה לא הייתה כל תגובה. בפעם השנייה, לאחר כ- 5 ימים הופיעה נפיחות בשפתיים, כולל צריבה חזקה, שריפה ויובש קיצוני. לא נעקצתי, לא אכלתי משהו חדש וכו'. לאחר שבוע של סימפטומים חזקים הגעתי לרופא עור שלאחר תחקיר אמר שיש לי בצקת בשפתיים ושהוא "חושד ב- CT שעשיתי"... האם ייתכן שתגובה אלרגית תופיע 5 ימים לאחר מתן החומר?
    אגב - התחלתי טיפול מקומי באלוקום והמצב אכן השתפר.
    תודה רבה,
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות ליוד?

הוספת תגובה

• רגישות ליוד? - תגובה

ד``ר בן רנר
    26/07/2011

שלום
    תגובה מאוחרת עלולה להופיע אך איננה מסוכנת .אין אפשרות לבצע ברור לרגישות אלא להתרשם בבדיקה הבאה אם תהיה .מנגנון הפעולה של חומרי הניגוד אינם אלרגים קלאסים ועקב כך לא ניתנים לבדיקה בבדיקות השגרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך!

ליאור
    27/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרק אפיפן
    רונית
    23/07/2011

אובחנתי לפני חצי שנה עם אלרגיות רבות, בין השאר גם אלרגיות לכמה סוגי מזון ובינהם בוטנים שבעבר היו גורם משמעותי להתקפי אלרגיה.
    הייתי במעקב במרפאת אלרגיה וכעת אני מטופלת יום יום בכדורים נגד אלרגיה.
    לאור המקרה המצער שקרה עם הבחורה הצעירה, אני תוהה האם אין צורך שאקבל גם כן מזרק אפיפן שיהיה עימי למקרה הצורך?
    האם עלי לבקש זאת מרופא הארלגיה שאיבחן אותי או שניתן לפנות לרופא משפחה?

לקביעת תור
    סגירה
    מזרק אפיפן

הוספת תגובה

• מזרק אפיפן - תגובה

ד``ר בן רנר
    26/07/2011

שלום
    לא משנה ממי תבקשי תמיד טוב להחזיק אפיפן כעזרה ראשונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על אלרגיה
    יערה
    23/07/2011

בעקבות המקרה עם האלרגיה לאגוזים, התעוררו אצלי כמה שאלות:

1. איך יודעים שמישהו אלרגי לאגוזים למשל? הבנתי שחשיפה ראשונה לא עושה שום דבר, ובחשיפה שנייה יש כבר את האלרגיה - זה נשמע לי כאילו אין מתי לאבחן - אחרי שילד אוכל אגוזים אני לא אדע אם הוא אלרגי או לא כי זו חשיפה שנייה, מצד שני בחשיפה השנייה הוא כבר עלול למות לי. אז איך יודעים אם ילד הוא אלרגי לאגוזים? (מקווים שבחשיפה השנייה תהיה תגובה מתונה של הגוף?)

2. האם מישהו שאובחן כאלרגי למשהו - לאגוזים, לבוטנים וכו' - חייב לשאת איתו מזרק אפיפן? הרי אני מכירה המון ילדים אלרגים בגן של הילד שלי שלא נושאים עימם מזרק? האם יש דרגות של אלרגיה ומדרגה מסוימת צריכים לשאת מזרק? איך אפשר לחזות דרגה שכזו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות על אלרגיה

הוספת תגובה

• יש לי TYPO

יערה
    23/07/2011

במקום הראשון שרשמתי "חשיפה שנייה" התכוונתי חשיפה ראשונה - הפעם הראשונה שהילד אכל אגוזים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על אלרגיה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/07/2011

אפשר לחזות דרגת הקושי של תגובה אלרגית על פי תגובה אלרגית קודמת. אם תגובה היתה קשה, מומלץ לשאת מזרק אפיפן כדי להיות מוכנים לתגובה קשה חוזרת. אם התגובה היתה קלה, אין צורך כנרא לשאת מזרק כזה.
    ניתן לבצע תבחיני עור למזון (קיים תבחין זמין אצל אלרגולוגים) ולאבחן רגישויות אלרגיות מראש, למרות שחלק מהאלרגולוגים יגידו שזה לא מקובל.
    גם כאשר יודעים על האלרגיה למאכל מסויים, אגוזים למשל, כמו במקרה המדובר, לא תמיד ניתן למנוע תגובה אלרגית קשה.
    אבל ברוב המקרים כן ניתן למנוע ולהימנע וזה מה שקורה ביום יום אצל רוב האנשים האלרגיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנים אדומות ונפוחות
    ורד
    23/07/2011

שלום רב,
    לקחתי 10 ימים מוקסיפן תוך כדי לקיחת הכדור התחילה תחושת בערה בפנים, הפנים התחילו להתנפח. הפנים אדומות ונפוחות שבועיים אחריי שהפסקתי עם המוקסיפן.אני לוקחת היסטזין וזה לא עוזר. האם זה מהכדור? איך פותרים את הבעית הנפיחות והאודם בפנים?

תןדה

לקביעת תור
    סגירה
    פנים אדומות ונפוחות

הוספת תגובה

• פנים אדומות ונפוחות - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/07/2011

הימשכות פריחה שבועיים אחרי הפסקת מוקסיפן מעידה על חוסר קשר למוקסיפן,
    במקרה והיסטזין לא עוזר יש לקחת תרופות נוספות. לפנות לרופא אלרגולוג לבדיקה והתאמת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לניקל
    חיים
    22/07/2011

לאחרונה עשיתי בדיקה טסטים ואמרו לי שיש לי אלרגיה לניקל.
    ברצוני לדעת אילו מאכלים מכילים ניקל??

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לניקל

הוספת תגובה

• אלרגיה לניקל - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/07/2011

ניקל זאת מתכת מהאדמה, נמצאת באין ספור סוגי מאכלים, רשימות קיימות באינטרנט,
    אבל אין צורך להימנע משום דבר, אין עדות זה שזה משפיע על בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חיים
    23/07/2011

תודה רבה על התשובה !!! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    דני
    22/07/2011

שלום, ב 17/07 ביצעתי הסרה בלייזר של קונדילומה בפין, כבר כמה ימים שיש לי מין בצקת מוזרה ליד האיזור שבו קיבלתי את הזריקה, הבצקת היא גדולה ולא כואבת, חזרתי חזרה לבית החולים יום למחרת שבו ביצעו לי את הלייזר ונאמר לי כי זה כנראה מהזרקת הלידוקאין וזה אמור לעבור, ואם זה לא עובר אז ללכת לרופא עור

עברו שלושה ימים וזה לא עובר ואני בלחץ נוראי, האם זה מסוכן?
    האם זאת תופעה ידועה שיש בצקות בעקבות חומר ההרדמה?
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    22/07/2011

שלום רב, לא זה לא שכיח שבצקת לאחר זריקת הרדמה תשער כל כך הרבה זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה
    דניאלה
    22/07/2011

ד"ר שלום,
    לפני כמה ימים היתה לי דלקת בגרון וקבלתי אוגמנטין לאחר כמה דקות הופיעה פריחה בכל הגוף וכאב איום בבליעה פניתי לבי"ח ושם הסתבר שיש לי בצקת בגרון קבלתי זריקת סטרואידים לוריד והנפיחות בגרון עברה תוך כמה שעות. הרופאה אמרה שהיות ואין לי אלרגיה למוקסיפן כנראה שאני אלרגית ל- clavulanic acid. השאלה שלי היא מה זה clavulanic asid והאם זה נמצא בעוד תרופות חוץ מאוגמנטין?

אודה על תשובתך.

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה

הוספת תגובה

• אלרגיה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    22/07/2011

זה לא כל כך נכון, עדיין אלרגיה לאוגמנטיו זה בד"כ אלרגיה למוקסיפן שבתוכו ולא לקלבולניק אסיד. קלוולניק אסיד נמצא רק באוגמנטין ועולי בעוד סוג אנטיביוטיקה שלא בשימוש יום יומי. כדאי להימנע ממוקסיפן ולהגיע לאלרגולוג ליעוץ ישיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לאבק
    לירז
    22/07/2011

אפרופו המקרה הטראגי של הבחורה שמתה מאלרגיה לאגוזים. האם אלרגיה לאבק יכולה להגיע למצבים חריגים כאלו?
    אני מאבחנת כאלרגית לאבק שמייצרת אצלי ליחה בדרכי הנשימה העליונות, ואני ומטופלת בד"כ בלורטדין ושני משאפים.
    יש תקופות שאינני נוטלת את התרופות כי אני לא מרגישה צורך, האם יש בכך סיכון?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לאבק

הוספת תגובה

• אלרגיה לאבק - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    22/07/2011

אלרגיה לאבק מסוכנת אצל אנשים עם אסתמה אלרגית. האבחון נעשה אצל אלרגולוג על ידי תפקודי ראות .
    נזלת אלרגית בד"כ אינה מסוכנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לאופטלגין בגיל 33
    ניקול
    21/07/2011

איך יכול להיות שכל החיים שלי השתמשתי באופטלגין ופיתאום עכשיו בגיל 33 פיתחתי רגישות לאופטלגין
    ממה זה ניגרם ?
    והאם זה סימן שאני אלרגית לעוד דברים?

רופאת המשפחה שלי לא מתרגשת מזה ביכלל ואמרה טוב אז אני ארשום שאת אלרגית וזהו לפניי זה היא אמרה לי שאוליי אני אנסה חצי כדור , עד שאמרתי לה שאחריי שלקחתי טיפות אופטלגין התחלתי להתגרד בכל הגוף ואפילו התחלתי להרגיש נפיחות בעיניים עד שלקחתי האיסטון וזה עבר

אשמח לכל מידע כי זה מלחיץ אותי קצת

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לאופטלגין בגיל 33

הוספת תגובה

• אלרגיה לאופטלגין - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    21/07/2011

שלום רב, אלרגיה לאופטלגין היא שכיחה, היא מתפתחת אצל אלה שמשתמשים בו.
    מומלץ להמנע מנטילתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בעור
    ורד
    21/07/2011

לקחתי מוקסיפן כמה ימים אחרי שהתחלתי היה לי חום פנימי בפנים, פריחה בזרועות הידיים. סיימתי 10 ימים של מוקסיפן. אני לוקחת זילרג'י כדור לאלרגיה יש לי אדמומית בלחיים וצד שמאל נפוח. וזרועות ידיים עם פריחה ואין שיפור מהכדורים לאלרגיה. אם הבעיה היא מהמוקסיפן זה היה אמור לעבור? אולי יש בעיה אחרת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה בעור

הוספת תגובה

• פריחה בעור - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    21/07/2011

שלום רב, יתכן וזאת תגובה אלרגית מאוחרת למוקסיפן, אך יותר סביר שמדובר בפריחה כתגובה לזיהום ווירלי או חיידקי שבגללו לקחת מוקסיפן (כלומר אריטמה מולטיפורמה). אם הפריחה חזקה מאוד יש לפנות לרופא משפחה או אלרגולוג להתאמת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לקרדית לילד בן 6
    אורלי
    21/07/2011

בגיל חצי שנה עשינו בדיקות לאיתי בן השש (לאחר שקיבל קוצר נשימה משתיית סמילאק). הבדיקות הראו שהוא אלרגי לחלב ולקרדית אבק הבית.
    האלרגיה לקרדית האבק היא יחסית לא קשה - יש לו מעין התקפי אסטמה (האף סתום ושיעול מלווה בקוצר נשימה קל - מטופל באינהלציה) אחת לחודש או לחודש וחצי וישנם חודשים בעיקר באביב ובקיץ שישנה רגיעה משמעותית ואין כלל התקפים.
    אתמול קרה מקרה מוזר שמעולם לא קרה... הוצאתי ספר (שלא היה בשימוש זמן רב מאוד). איתי קרא בו ולאחר כרבע שעה התחיל להשתעל ולהתגרד באיזור הריאות. הייתה לו מעט פריחה אדומה. השיעול היה שיעול המעיד על קוצר נשימה.נתתי לו 15 טיפות פנסטיל והוא נרגע.
    1. האם יתכן שביום יום האלרגיה לקרדית כלל לא משפיעה, אך כשמוציאים משהו שלא היה בשימוש זמן רב אז הסימפטומים יותר קשים?
    2. אני חוששת שקוצר נשימה כזה יתפוס אותו שלא בנוכחותי - מה ניתן לעשות עם אלרגיה זאת?
    תודה,
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לקרדית לילד בן 6

הוספת תגובה

• אלרגיה לקרדית לילד בן 6 - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    21/07/2011

שלום רב,
    ככל הנראה הילד הגיב לקרדית אבק שהצתברה בספר. וזה גרם לא להתקף אלרגיה. בד"כ התקף כזה יעבור מהר אחרי במרחיקים את הספר. ההתקף יכול להיות יותר קשה כאשר האסתמה שברקע אינה מוטפלת טוב. התקף כזה מחייב לקחת את הילד לאלרגולוג להערכת הרגישויות ומצב האסתמה והתאמת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת מימית שלא מפסיקה
    ישראלית
    20/07/2011

שלום, בת 44 .
    בעבר "מצאו" אלרגיה לקרדית כמובן שה כללי והם לידי חובה כמו שנאמר כולם רגישים
    לקרדיט אך האף והעיטוש המשיכו. ופניתי לנטורופטיה דיאטה רפואית שעבדה.
    אך עם הזמן הרשתי לעצמי לחרוג ושומרת על עיקר הדיאטה.
    ב 3 שנים האחרונות אחרי לידת הבן וסרוגין היה חוזר העיטוש והאף הנוזל אני שותה
    טלפסט 120 כבר הרבה שנים זה עוזר . אך משום מה הגוף לא מגיב לאחרונה לטלפסט
    מה קורה? האם יש פריחה לאחרונה הגוף מייצר ליחות שיוצאות דרך האף רגישות גבוהה
    ביותר לריחות עזים - בשמים בעבודה אצל אנשים,ריח חזק של ריסוסים,או עשן שריפה.
    מענין לסגריות זה לא מפריע לי אך ריח מתוק של החומר לנרגילה הורס אותי.
    פתאום גם ריחות הבישול למינהם.מכורה לטישו.
    אך יש גם ימים רגועים.
    ד"ר מה לעשות- שוב להיפגש עם הנטורופתית - ללכת לחדר מלח לטיפל,לשתות טלפסט
    180 לשתות ויטמינים מחזקי מערכת הגוף.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת מימית שלא מפסיקה

הוספת תגובה

• נזלת מימית שלא מפסיקה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    21/07/2011

שלום רב, יש לך נזלת אלרגית וגם ווזומוטורית עם רגישויות רבות,
    אני בעד טיפול קונוונציאונלי תרופתיאו חיסוני. קיימים תרופות אנטיהיסטמיניות ואחרות והם בד"כ יעילות מאוד. במקרים רבים של אלרגיה ממושכת ומטרידה אני מציע טיפול חיסוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה