מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לכלבים ופינת חיאביתר09/12/2018
האם ילדה עם אלרגיה לכלבים יכולה ללכת לליטוף בפינת חי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לכלב
ד``ר יורם פייטלסון09/12/2018כן, בהנחה שאין בפינת חי כלבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לניקל, האם לצבוע את השיער?סטפאני07/12/2018
היי שמי סטפאני אני בת 24 , לפני חצי שנה גילו לי שיש לי אלרגיה לניקל. ומסתבר שגם בצבע לשיער יש ניקל
רציתי לדעת אם בעתיד ארצתה לצבוע את השיער ואשתמש כמה ימים לפני בטלפסט 180 זה יגרום למניעת האלרגיה? יש לציין שלפני שנתיים לפני שגילתי על האלרגיה צבעתי את השיער חא מהשורש ונהיה לי פריחה בפנים ..כרגע אני חוששת שמעבר לפריחה זה יתחווה גם בנפיחות בפנים מה עלי לשעות האם לקח את הטלפסט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לניקל
ד``ר יורם פייטלסון07/12/2018ניקח אינו מרכיב משמעותי בצבע שיער. יש חומרים אחרים בצבעי שיער הגורמים לאלרגיה כגון ppd. בכל מקרה טלפסט הוא לא תרופה לאלרגיה במגע אלא לנזלת אלרגית או אורטיקריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לניקל ..האם לצבוע את השיער?
סטפאני08/12/2018אז איזו תרופה אני אמורה לנטול שידכא טיפה את התגובה האלרגית אם יש בכלל דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לניקל
ד``ר יורם פייטלסון08/12/2018הפתרון הטוב ביותר הוא להימנע משימוש בחומרים שיש רגישות ידועה אליהם. במידה ויש תגובה אלרגית במגע אז יש צורך במשחות או שמפו המכיל סטרואידים כדי לטפל בתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בלוטות לימפה בצוואר ובראש יכולות להעיד על כלרגיה לניקל?אנה04/12/2018
שלום רב, בגיל 16 אןבחנתי כאלרכית לניקל, לאחר שהופיעו לי פצעים מגרדים מאד עם הפרשות, באזורים של הירך האחורית, והמרפקים, בקיץ זה היה מחמיר, וגם המנעות (ככל האפשר) לא ממש עזרה.. טופלתי בקורטיזון בבליעה וגם במשחה, ולמרות הכל לקח לזה כ 20 שנה לעבור בהדרגה.. אני כבר בלי פצעים כ 5 שנים ולאחרונה התחילו לי כל מיני תופעות לא ברורות, פצעים לא כואבים ולא מגרדים באזור הפנים/כתפיים/חזה, ובמקביל פצעים באזנים כואבים אך לא נראים כמעט זה מרגיש כמו חצ'קונים פנימיים.. וכן בלוטות הלימפה בראש ובצוואר התנפחו כבר כמה חודשים ולא עזר טיפול אנטיביוטי שקיבלתי.. האם תופעות אלו יכולות להיות קשורות לרגישות לניקל? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לניקל
ד``ר יורם פייטלסון04/12/2018לא. התלונות שאת מתארת אינן מעידות על קשר לניקל. ממליץ להיבדק עי רופא משפחה מומחה בהקדם האפשרי לשלול מחלות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בהכנה של ביציםיסכה02/12/2018
בזמן האחרון יש לי תופעה חדשה שכל פעם שנאי אוכלת ביצים קשות יש לי יום אחרי זה קלקול קיבה קטן. זה לא קורה עם אכילה של ביצים בצורה אחרת - חביתה או בתוך תבשילים ומאפים. הביצים בתוקף וזה קרה גם כשקניתי חבילה חדשה. האם יש דבר כזה רגישות או אלרגיה לביצים קשות בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לביצים
ד``ר יורם פייטלסון02/12/2018קלקול קיבה יממה לאחר אכילה של מזון אינו תופעה אלרגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפניצילין יכולה להתפתח עם הזמןנתן29/11/2018
האם אלרגיה לפניצילין יכולה להתפתח עם השנים? איך אפשר לדעת בוודאות לפני שזה מעמיד בסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לפניצילין
ד``ר יורם פייטלסון29/11/2018אלרגיה לפניצילין, כמו אלרגיה לכל תרופה אחרת יכולה להופיע גם במישהו שבעבר קיבל פניצילין ללא קושי. אין דרכים לחזות התפתחות של אלרגיה לתרופות אלא רק לזהות ולעקוב אחרי שיודעים על אלרגיה קיימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד אחרי אכילת בננהצורית27/11/2018
הבת שלי בת שנה אכלה בננה, יצאה פריחה והיא התחילה להתגרד. בבדיקות דם יצא 0.8, הבנתי שזה אומר שאין אלרגיה, אז מה גורם לגירוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
ד``ר יורם פייטלסון27/11/2018פדיחות וגירודים בילדים הם דבר שכיח ובמרבית המקרים לא נובע מאלרגיה אלא מזיהומים וירלים, גירוי של העור וכ'ו. צריך לראות את הפריחה כדי לדעת במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה שמופיע ונעלמת בגוףשוש לוין25/11/2018
ילדה בת שנתיים, כבר פעמיים בחודש האחרון אחרי שהיא מנוזלת ומשלשלת כמה ימים מופיעה פריחה שלא מגרדת, בכל חלקי הגוף, הפריחה מופיע ונעלמת ושוב ושוב
מה גורם לתופעה ואיך לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד``ר יורם פייטלסון27/11/2018צריך לראות את הילדה ואת הפריחה כדי לדעת במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה על אלרגיה לסינטומיציןמילה22/11/2018
מרחתי לבת שלי סינטומיצין על העיניים, לאחר מכן הופיעה לי אדמומיות וגרד באזורים שונים של הגוף, כנראה אני אלרגית למשחה ולא ידעתי. איך אני יכולה להקל על המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינטומיצין
ד``ר יורם פייטלסון22/11/2018לא נשמע שמדובר בתגובה לסינטומיצין. אלרגיה למשחה מתבטאת בפריחה דמויית אקזמה המופיעה באזור בו המשפחה באה במגע עם העור וגם אז למשך זמן ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות אחרי שהייה בדשאסתיו20/11/2018
לילד שלי יש עור עדין באופן כללי, אתמול הוא שיחק בדשא של חברים והוא חזר שהרגליים והידיים שלו אדומות ומעקצצות. האם זו אלרגיה, פריחה או סתם רגישות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לדשא
ד``ר יורם פייטלסון20/11/2018על מנת להוכיח שמדובר באלרגיה יש להשלים טסטים עוריים מתאימים. ניתן לביצוע אצלי או אלרגולוג בקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בעור עקב שימוש באגיספורדליה18/11/2018
רשמו לי אגיסופר ובעקבות זה העור נהייה אדמומי וצורב, הפסקתי להשתמש כמובן אבל עדיין יש אדמומיות. איך זה מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאגיספור
ד``ר יורם פייטלסון18/11/2018ניתן להשתמש במישחת סטרואידים שמקבלים מהרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקולד מריר והתקף עיטושיםאפרת14/11/2018
כל פעם שאני אוכלת שוקולד מריר באחוז גבוה יש לי התקף עיטושים. יכול להיות שאני אלרגית לשוקולד מריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לשוקולד
ד``ר יורם פייטלסון14/11/2018לא סביר אבל אפשר לבדוק עם טסטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב ילדה בת שנהבקי11/11/2018
הבת שלי בת שנה, מלידה אכלה פורמולה חלבית ומגיל שישה חודשים גם מעדנים. לאחרונה נתתי לו חלב רגיל והיא שלשלה. יכול להיות שיש רגישות לחלב פרה אבל לא לפורמולה ולמעדנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב
ד``ר יורם פייטלסון11/11/2018לא מדובר באלרגיה לחלב אלא ככל הנראה אי סבילות ללקטוז, סוכר הנמצא בחלב. ניתן לצרוך חלב דל לקטוז וזה בדכ פותר את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים עם ביצה לתינוקת עם אלרגיהמקסי08/11/2018
הבת שלי בת שנה עם אלרגיה לביצים 2+. רציתי לדעת אם מותר לתת לה מאכלים עם ביצה כמו עוגות, פסטה, קציצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לביצה
ד``ר יורם פייטלסון08/11/2018מרבית הילדים יוכלו לאכול ביצה אפויה אבל כל מקרה לגופו. ממליץ לעשות חשיפה ראונה בצורת תגר במרפאת אלרגיה פרטית או ציבורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלרגיות לתרופות לפני ניתוחאורן05/11/2018
שלום רב,
אני אמור לעבור ניתוח השתלת שיער.
אלה הזריקות שאמורים להזריק לי בקרקפת טרם הניתוח.
אודה לעזרתכם בבדיקת חומרים אלו על מנת לדעת שאני לא אלרגי אליהם, כידוע כחולה אסטמה אני אלרגי להרבה תרופות.
לפני הניתוח: (זריקות)
LIDOKAIN
PRILOKAIN
BUPIVAKAIN
לאחר הניתוח: (כדורים)
PREDNOL
DUOCID
APROL FORT
תודה אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לתרופות
ד``ר יורם פייטלסון08/11/2018לא ניתן לבדוק תרופות מבלי סיפור קליני מתאים של תגובה אלרגית. הדבר נובע מכך שאין טסטים סטנדרטיים למרבית התרופות ולכן הסיפור הקליני קובע לא פחות מהבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעטשויות וגודש באף מזה שלושה חודשיםמרב04/11/2018
אני כבר שלושה חודשים עם התעטשויות לא פוסקות ועם גודש שבאף. בדיקות דם יצאו תקינות, וחוץ מזה שהמצב מתיש אני מרגישה ממש בסדר. לפי התסמינים יכול להיות שזה אלרגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת אלרגית
ד``ר יורם פייטלסון04/11/2018ייתכן. כדאי לעשות טסטים ולוודא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)