מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה מסיבה לא ידועהלודמילה22/06/2018
מזה שבועיים וחצי אמא שלי התחילה לפתח אלרגיה מוזרה זה התחיל בנפיחויות עצומות בראש, ולאחר מכן מתפשט לאוזניים לגוף למפשעות זה נראה כמו פריחה אדומה ונפוחה כל הגוף מתגרד זה התחיל כשלקחתי כדורים נגד חיידק הליקובקטור לקיבה זה היה שלושה סוגים של אנטיביוטיקה שנצרכתי לשתות 10 כדורים כל יום יומיים לאחר נטילת האנטיביוטיקות התחיל כל האלרגיה השפתיים בהתחלה היו נפוחות ולאחר מכן קרקפת התנפחה כשהגעתי לביהח נתנו לי עירוי ושיחררו אותי הביתה הביאו לי טיפול של פרדניזון בבית כמובן שהפסקתי ליטול את האנטיביוטיקות ולקחתי את הפדניזון כמו שאמרו לי אך תגובה אלרגית זו חוזרת ונשנה כל יומיים למרות נטילת כדורי פרדניזון 3 כדורים ביום ולמרות זאת הגעתי למיון מספר פעמים עם התקפי נפיחויות יש לציין שאני נוטלת כבר 17 שנה כדורים לקיבה שהם אומפרדקס ולפני כחודשיים החלפתי את האומפרדקס בנקסיום והתחלתי לחשוד שאולי אני אלרגית לנקסיום הרופאה החזירה לי את האומרדקס לני כשבוע ועדיין התפתחו לי התקפי אלרגיה אני עכשיו משתדלת לא לאכול מאכלי חלב בתקווה שאולי זה הבעיה אבל עדיין יוצאים לי שלפוחיות וזה מתסכל בבקשה עזור לי האם יש טיפול מונע להתקפי אלרגיה כאלה במקום לרוץ כל יומיים למיון אני צריכה לטוס בקרוב ואני לא יודעת מה לעשות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד``ר יורם פייטלסון22/06/2018ממליץ להגיע לבדיקה ויעוץ אצל אלרגולוג מומחה כמוני או אחר, לא ניתן לתת יעוץ פרטני בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי בדיקת אלרגיהמיכל21/06/2018
בחודשי המעבר תוקפים אותי אלרגיות והסינוסים מתעוררים -במרץ השנה חטפתי את הסינוס ותוך כדי התפרצה אצלי אורטיקריה שעדיין לא משתחררת ממני עשיתי בדיקות דם וכן נתנו לי גם בדיקות וטיפול תרופתי במרפאה לאלרגיה בבלינסון הייתי הטבה 10 ימים ושוב החרפה.
אחת מהבדיקות שעשיתי -c-reactive protein שהתוצאה מאוד גבוה 2.65מעידה על זיהום /דלקת בגוף? -איך אדע מהו הזיהום ואיזו תרופה עלי לקחת ,והאם זה משפיע על הארטיקריה שהפכה לכרונית ?אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות
ד``ר יורם פייטלסון22/06/2018יש להגיע לבדיקת אלרגולוג מומחה לשם הערכה ויעוץ. לא ניתן לתת פתרונות פרטניים בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אלרגיה לדבוריםכמית20/06/2018
שלום
עשיתי בדיקת דם לאלרגיה לדבורים ויצא 0.3
ראיתי שזה בקטגוריה הכי נמוכה אך קרובה לגבול עם השניה (0.34), התחלתי להעקץ השנה משום מה. בעבר כבר חטפתי עקיצות ופעם אחת אפילו 6..
מה זה זה אומר?
אני רגיש? עם עוד עקיצות זה יחלש זה יתגבר?
כדאי לעשות חיסון?
האם זה טבעי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לדבורים
ד``ר יורם פייטלסון20/06/2018אבחנה של אלרגיה היא שילוב של הקליניקה ובדיקות עזר. ממליץ לפנות אליי או לאלרגולוג אחר על מנת לשמוע את כל הסיפור ולתת אבחנה מוסמכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאבק ופריחת זיתיםאלון19/06/2018
שלום דר
רציתי לשאול האם אלרגיה יכולה לגרום לעיבוי רירית באף? רופאי אף אוזן גרון טוענים שאין ממצא נזלת או משהו מסויים, אולם בct נמצא עיבוי ברירית.
אני מרגיש מין תחושה כמו התנפחות מתחת לאור פעם זה מתרחב לפנים ופעם נרגע לגמרי בא והולך כמו לחץ בפנים ולפעמים תחושה גם של ראש כבד.
נמצא שיש לי אלרגיה לאבק ופריח זיתים? האם יכול להיות שזה קשור לסמפטומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לנשאפים
ד``ר יורם פייטלסון19/06/2018בהחלט. אלרגיה לחומרים נשאפים גורמת לעיבוי הרירית ובהמשך יכולה לגרום להיווצרות פוליפים עד כדי חסימה אפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Laurel polyglucose אלרגיה לאלרגןמורן19/06/2018
שלום נמצאתי אלרגית לאלרגן הנל .
אשמח לדעת היכן הוא נמצא ?
איפה לחפש ?
תודה מראש על כל התשובות המהירות והמובנות
תבורכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Lauryl polyglucose
ד``ר יורם פייטלסון19/06/2018זהו חומר מקציף הנמצא במוצרי קוסמטיקה , שמפו ומרכך. נקרא
גם plantacare 1200 או d-glucopyranoside* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאוריל פוליגלוקוז
ד``ר יורם פייטלסון19/06/2018החומר הוא סוג של סבון עדין המשמש כמקציף במוצרי קוסמטיקה ושמפו. שם החומר צריך להופיע במרכיבים המפורטים על הבקבוק אם אכן הוא קיים במוצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל המגבונים שבדקתי אינם מכיליםמורן19/06/2018
כל המגבונים שבדקתי ברכיבים אינם מכילים את הקטון cg.
זה אומר שהם בסדר ?
אני יכולה להשתמש?
או שישנם אותיות קטנות שאני פשוט לא רואה או לא יודעת עליהם ?
מה בנוגע לבשמים ?
לדוגמא מגבונים שצירפתי תמונה האם הם בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבונים
ד``ר יורם פייטלסון19/06/2018לפי הרישום אין קטון במגבונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ברכיבים הבאים יש חומר משמר של לקטון cgמורן18/06/2018
בנזיל אלכוהול / phenylmethahol
סודיום בנזואט sodium benzoata
Phenoxyethahol
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטון CG
ד``ר יורם פייטלסון18/06/2018לא.
קטון מכיל את החומרים הללו:
Methylchloroisothiazolinone
Kathon CG
Methylisothiazolinone* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבו כאן בעבר
מורן18/06/2018שלחומר יש שמות נירדפים בגלל זה אני שואלת וחוששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לקטון
ד``ר יורם פייטלסון18/06/2018במוצרי קוסמטיקה צריך להופיע השם Isothiazolinone בצורות שונות אם יש קטון במוצר. שאר השמות פחות רלבנטיים. במידה ויש ספק, מומלץ למרוח את החומר על הזרוע למשך שבוע ימים ולהתרשם אם אכן יש תגובה מקומית או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העור נהיה עבה מאוד ושורףמעיין17/06/2018
שלום לאחרונה קורה לי הרבה שאני מתיזה בושם וזה נוגע לי באזור הצוואר אחרי כמה שעות זה נהיה אדום והעור נהיה עבה מאוד ושורף נורא וזה נראה כמו כוויה כאילו העור נשרף ואחרי כמה ימים זה מתחיל להתקלף האם יש משהו למרוח שזה קורה ??? אציין שאני נזהרת שלא ייגע בעור אבל לפעמים זה נוגע בטעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוונה בעור
ד``ר יורם פייטלסון17/06/2018מציע שתגשי להיבדק אצל אלרגולוג לקבלת טיפול. לא ניתן להמליץ על טיפול ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי אלרגיה לא ידוע ממהבת אל15/06/2018
מזה כ3 שנים אני חווה התקפי אלרגיה שלא ידוע ממה הם, עשיתי בדיקת אלרגיה ואין תוצאה חיובית לשום אלרגן.
הכדורים שנתנו לי להקל על התופעות לא עזרו, ולכן עברתי ניתוח לצריבת קונכיות באף, המצב נרגע לשנה וחצי, וחזר שוב.
כל כמה ימים התקף התעטשויות, פרצוף שורף וסיניסים בוערים, כמובן שלאחר כ30 עיטושים, נוספת תחושת סמרטוטיות.
מה אפשר לעשות בנדון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לא ידועה
ד``ר יורם פייטלסון15/06/2018מציע בחום לגשת לאלרגולוג מומחה לשמוע חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לניקל במגע ישירמורן15/06/2018
בוקר טוב
ותודה על התשובות המהירות ..
האם אלרגיה לניקל באה רק במגע ישיר?
נניח אייפון שעשוי מניקל שמכוסה בכיסוי מהווה בעיה ?
נניח סכום מניקל בזמן ארוחה מהווה בעיה לאורח טווח ?
או רק במגע ישיר ?
במידה ואשמור ככל יכולתי ממגע כמה זמן האזור מבריא ?
אני רואה דעות חלוקות לגביי אכילת ניקל מה דעתך ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לניקל
ד``ר יורם פייטלסון15/06/2018רגישות לניקל מצריכה מגע ישיר ובדכ לזמן ממושך כך שמספר שניות של מגע אינן בעיתיות. ניקל מצוי במגוון רחב של מזונות ואין בעיה לצרוך מזונות אילו גם לאנשים עם אלרגיה לניקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות וחשיפה ל ppd +3מורן14/06/2018
שלום רב
נמצאה לי רגישות לpod הבנתי שבגדול זה לצבעי שיער .
עד כמה הרגישות הזאת מסכנת חיים אם בכלל ?
במידה וכן יהיה חשיפה לחומר מה המשמעות של זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לppd
ד``ר יורם פייטלסון14/06/2018רגישות לppd אינה מסוכנת בד"כ אבל בהחלט יכולה לגרום לנפיחות ופריחה קשה עם חשיפה. תוארו מקרים בודדים ונדירים של נפיחות קשה באזור הפנים לאחר צבע שיער ובאופן תאורטי זה עלול לגרום לקצר נשימה. רצוי להקפיד להימנע אם יש רגישות ידועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה ל PPD
טל20/06/2018שלום
נמצאתי אלרגית לppa ונגזרותיו...האלרגיה התבטאה בנפיחות ואודם בפנים לאחר צביעת השיער,וראש מגרד רוב הזמן. אני הרגשתי גם תחושה של לחץ בצוואר,הרופא אמר שזו תגובה של לחץ ולא של האלרגיה.
שאלתי היא
האם יש יצרן שידוע שלא משתמש בחומר הנל,אני מחפשת ומאוד מתקשה למצוא כיוון שאלה הרבה שמות לאותו החומר .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPpd
ד``ר יורם פייטלסון20/06/2018לא מוכר לי שם של יצרן ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה ל ppd
טל20/06/2018האם בכל זאת יש כיוון שאוכל לחפש...?
קראתי פה בפורום שאלרגיה לחומר הנל לא מסוכנת אבל במקומות אחרים שקראתי תיארו את האלרגיה כמסוכנת...עד כדי מצב של חנק
איך אוכל להתייחס ולדעת עד כמה והאם מסוכנת או לא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידים לאלרגיה למלון בהריוןאלונה בר14/06/2018
שלום
אני שבוע 25
השבוע היינו באילת ופיתחתי תגובה אלרגית למשהו במלון. לא ידוע מה . לא אלרגית בדכ
רופא בקופה רשם תרופה לורידרם שלא עזרה, והסימנים של האלרגיה התפתחו לאזורים נוספים בגוף כולל הפנים
כל הידייים, אצבעות, גב עליון, ישבן מלאים בסימנים אדומים שדומים לעקיצות עם שלפוחיות. אף אחד בחדר מהמשפחה לא סובל מזה
הייתי במיון והם רשמו טיפול סטרואידים (אמרו שהתרופה הנל לא מספקת) - פרדניזון 20 (2 ביום) , טלפסט 180 וכדור נגד חומציות בקיבה. עד כמה זה נורא בהריון ומסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים בהריון
ד``ר יורם פייטלסון14/06/2018זה לא מסוכן ולא אמור לגרום נזק. רצוי לברר בהמשך מה הייתה הסיבה לתגובה אצל אלרגולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש ניקל באיפוןמורן13/06/2018
האם חלק מחלקי האייפון הנייד המצוי ישנו ניקל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקח באייפון
ד``ר יורם פייטלסון13/06/2018אינני יודע, זו שאלה שצריך להפנות לחברת אפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם נזלת אלרגית כרונית?לריסה12/06/2018
יש דרך לטפל בנזלת אלרגית כרונית? נמאס לי כבר מהמצב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת כרונית
ד``ר יורם פייטלסון12/06/2018ברור שיש מה לעשות. בשביל זה המציאו את התחום של אימונותרפיה (זריקות) שמונעות בטווח הארוך את הנזלת. כל אלרגולוג ישמח לתת לך פרטים על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת כרונית
ד``ר יורם פייטלסון12/06/2018ובנוסף, חשוב לציין שיש היום אפשרות לאימונותרפיה לנזלת כרונית עקב אלרגיה לקרדית האבק ללא זריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב ולחומוס לבת חצי שנהשירה09/06/2018
בתי בת חצי שנה, לפני חודשיים נתנו לה מטרנה כתוספת וסבלה מכאבי בטן ודם בצואה. בהתייעצות עם רופא הפסקנו עם המטרנה והתחלנו לתת לה סימילאק אולימנטום שאכן עזר מאוד.
ביום שישי האחרון טעמה לראשונה חומוס והתחיהו בפניה פריחה אדומה רצנו למיון ויש חשש לאלרגיה לחומוס.
שאלתי היא, מתי אפשר לפנות למרפאת אלרגיה לסדרת בדיקות ואיך פונים למרפאה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למזון
ד``ר יורם פייטלסון09/06/2018ניתן לפנות למרפאת אלרגיה בכל גיל דרך קופת חולים או באופן פרטי לאלרגולוג. במקרה שלכם חשוב לציין שאלרגיה לחומוס עצמו היא נדירה, מה ששכיח זו אלרגיה לטחינה (שומשום) המהווה מרכיב משמעותי בהכנת כל ממרח חומוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)