מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוד בקרקפת בזמן צביעת שיערמאיה02/11/2018
שלום היום צבעתי את השיער בצבע ללא אמוניה מספר שמונה שזה בלונד ומרגע ששמתי את הצבע חשתי גרד אדיר בקרקפת וחשבתי שזה טבעי בגלת שזה צבע בהיר למרות שזו פעם ראשונה שאני מרגישה גירוד בקרקפת משימושי בצבעי שיער של אוליה שהם ללא אמוניה ... אחרי ששטפת י את השיער הבחנתי מין נקודות קטנות בקרקפת וכשהתבוננתי טוב זה נראה לי מין שערות קצרות מאוד כנראה שנשרף לי השיער האם אני צריכה ללכת לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לצבע שיער
ד``ר יורם פייטלסון03/11/2018בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי: זולאייר כטיפול לאסתמה ואוטיקריהיעל02/11/2018
כמה שנים מקבלים פעם בחודש את הזריקה זולאייר? והאם יש את זה בכל עיר או שזה רק בבית חולים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זולאייר
ד``ר יורם פייטלסון02/11/2018הטיפול ניתן כל זמן שיש צורך בו, חודשים עד שנים, תלוי בקליניקה של כל מטופל. הוא ניתן במרפאות חוץ של בית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוליאר האם אוכל לקבל את הטיפול בסל הבריאותיעל02/11/2018
שלום... יש לי אסתמה ואני לוקחת סרטייד 500 מג פעמיים ביום. סינגולאייר ווינטולין לפני ספורט. יש לי גם אלרגיה לאבק ואוטוקריה לא חמורה..האסתמה לא תמיד מאוזנת.האם במקרה שלי אוכל לקבל בסל את הטיפול בזולאייר?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זולאייר
ד``ר יורם פייטלסון02/11/2018זולאייר בסל לחולי אסטמה שלא מאוזנת על טיפול בסטרואידים במינון גבוה וגם לחולים עם אורטיקריה כרונית כך שיש סיכוי רב שתוכלי לקבל את התרופה בסל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות של העור לחומרי ניקוימלי31/10/2018
האם רגישות של העור לחומרי ניקוי נחשבת אלרגיה? יש איך לטפל בזה (למעט להימנע כמובן וכפפות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחומרי ניקוי
ד``ר יורם פייטלסון31/10/2018לא מדובר באלרגיה אלא ברגישות של העור לכימיקלים של החומר. הטיפול הוא כמובן מניעת חשיפה ובשעות הצורך משחות סטרואידים לזמן קצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסנן אלרגנים האם מומלץ לקנות?יעל29/10/2018
שלום,
אני סובלת מאלרגיה לאבק ומאסתמה קלה. עוברת חיסונים נגד אלרגיה לאבק כבר כמה שנים. חשבתי לקנות מסנן אלרגנים לחדר שינה. עלתה לי התהייה שאולי ככה הגוף לא ילמד להתמודד עם אבק וכשאהיה בחדרים אחרים או מקומות אחרים בלי המסנן האלרגיה תחמיר יותר ממה שהיתה לפני המסנן? האם זה נכון? ובכלל, האם אתה ממליץ לקנות? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאבק
ד``ר יורם פייטלסון30/10/2018חומרת הסימפטומים האלרגים תלויה בכמות קרדית האבק הנמצאת בסביבה הקרובה שלך. הוספת מסננים יכולה לעזור בחדר השינה אך בדכ יש צורך בטיפול נוסף כגון תרסיס אף, כדורים נגד אלרגיה או זריקות. לא תמיד זה עוזר אבל זה לא מזיק ולכן אין מניעה לקנות כל זמן שלא מפתחים יותר מדי ציפיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת יתר של מגנזיוםשיר27/10/2018
היי
אני בדרך כלל לוקחת מגנזיום של 200 מג אך בשוגג נטלתי יותר וכעת יש לי שלשולים, אני חייבת לנטול כי אני סובלת ממחסור מגנזיום ושרירים תפוסים.
אשמח להתייעצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום
ד``ר יורם פייטלסון27/10/2018לא מדובר בתגובה אלרגית. מומלץ לדבר עם רופא המשפחה או הרופא שהמליץ על הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה כמה שעות לאחר גוונים עם חומר חדשענת27/10/2018
שלום
בת 41 ,עושה גוונים כבר המון שנים על השיער ,השבוע בתחילת השבוע הספר אמר שהוא עושה לי גוונים הפעם עם חומר חדש ,העל היה בסדר במספרה ולאחר כחמש שש שעות התחיל לי גרד מטורף מהראש מהקרקפת וכבר לגוף ,היו לי כתמים אדומים בעורף ובבית השחי וגם בפנים ,הלכנו למלרמ שם עשר שאלו אותי למה נחשפתי חדש אמרו שייתכן מהגוונים או מחומר ספריי להסרת כתמים שכיבסתי אתו פעם ראשונה ואיסבתי על הבגד כשעה לפני שהתחלתי להתגרד ככה
קיבלתי סטרואידים להוריד וכדורים ונוטלת טלפקס
למחרת שוב היה גרד בערב ושוב מלרמ שם הרופא אמר שכנראה נחשפתי לגורם - הדבר היחיד שעלה בראשי הוא שעשיתי על המצעים מאתמול או הכביסה שקיפלתי
שאלתי היא-האם אלרגיה כזו יכולה להתקיים כמה שעות אחרי הגוונים? האם זה יכול להיות מסוכן? חלילה לגרום להתנפחות בנשימה
האם זה יכול להיות ממסיר כתמים? אני לוקחת 2:כדורי טלפקס ועדיין מרגישה בגרד במהלך היום
אני מאוד חוששת ...תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לצבע שיער
ד``ר יורם פייטלסון27/10/2018צבע שיער הוא גורם שכיח לתגובות אלרגיות אך בדכ אינו גורם לתגובות מסוכנות. מומלץ להשלים מבחן מטלית לזיהוי החומר האלרגני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה שלא עוברת כמה שניםשושי כהן24/10/2018
אני סובלת מאלרגיה כבר כמה שנים, הבאה לידי ביטוי בעיטושים ללא הפסקה גודש חמור באף ומרגישה כל הזמן מצוננת עם גירודים באף ובאוזניים ונפיחות בפנים בזמן שיש לי התקפי אלרגיה . העשיתי בדיקות דם ובדיקות אלרגיה בבית חולים והכל יצא תקין. ניסיתי ללכת לרופא מומחה בהדסה בירושלים ולא היו לו תשובות לתת לי חוץ משאני צריכה להתמודד עם האלרגיה הזאת כל החיים עם ספריי לאף שלא עוזר וכדורי אלרגיה שלר עובדים ובלי תרופה שיכולה לעזור לי. אני אשמח לדבר עם מומחה שבאמת מבין ויכול לעזור לי בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה כרונית
ד``ר יורם פייטלסון24/10/2018את מוזמנת ליצור עימי קשר דרך אתר beok.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעקיצות או עור רגיש?מור23/10/2018
האם יש אלרגיה לעקיצת יתוש או שמא שהו רק רגישות יתר של העור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לעקיצות יתושים
ד``ר יורם פייטלסון23/10/2018לא מדובר באלרגיה אמיתית ליתושים אלא בתגובות מקומיות משמעותיות יותר גדולות מהנורמה עקב רגישות גדולה יותר לחומרים אותם מזריק היתוש לעור בזמן העקיצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאנטיביוטיקה שיש בה פניצליןליאת20/10/2018
סופ"ש לפני שבועיים הבחנתי בפריחה בפלג גופי העליון והפנים, ולאחר יעוץ עם האחות במוקד הטלפוני החלטתי ללכת למוקד של מכבי ושם אובחנתי כאחת שאלרגית לאנטיביוטיקה שיש בה פניצלין. חשוב לציין ששבוע לפני הייתי חולה עם חום גבוה ובנוסף דלקת חריפה בגרון הרופא משפ' המליץ לי על "אמוקסי קאר 500 מ"ל", 3 פעמים ביום ל10 ימים בשאר הימים הייתי בסדר ולקראת סוף נטילת האנטיביוטיקה גופי גילה רגישות לפניצלין.
לשאלתי האם כשמצבי יותר טוב מבעבר הודות לכדור בשם: "אלרג'יקס נשארה לי עוד חפיסה האם להמשיך לקחת בשביל להמשיך עד 10 ימים או להפסיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לפניצילין
ד``ר יורם פייטלסון21/10/2018ניתן לקחת כדורים נגד אלרגיה לפי הצורך. אם הפריחה חלפה אזי ניתן להפסיק טיפול עם אלרג'יקס. לגבי הפניצילין - ממליץ לגשת לאלרגולוג להשלים טסטים ולשקול תגר מכיוון שבמרבית המקרים האלרגיה לפניצילין חולפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקשיו פיסטוק אגוזיםשרון17/10/2018
שלום. בדיקות הדם לאלרגיה הראו ערכים של 0.11 אלרגיה לאגוזי לוז 3.65 לקשיו 4.31 לפיסטוק. גם בדיקת הטסטים הראתה אלרגיה לשלושת הרכיבים. השאלה שלי היא האם גם מריחות או המצאות לידם( למשל בטיסה) יכולה להתפתח תגובה אלרגית מסוכנת? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למזון
ד``ר יורם פייטלסון17/10/2018אין משמעות לתוצאות ללא סיפור קליני מתאים ולכן לא יכול להתייחס לכך. ככלל, אלרגיה למזון מסוכנת רק באכילת המזון אבל בחלק קטן מהמקרים ריח של דגים או אבקת במבה יכולה לגרום קוצר נשימה במי שאלרגי למזונות אילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באלרגיה- קוורציטין קומפלקסאסתר17/10/2018
בוקר טוב,
אני בת 35, ולפני שנה התחילה אצלי אלרגיה. לא ביצעתי בדיקות לברר למה אני אלרגית, אך לפי מה שאני מזהה אני אלרגית לחילופי מזג אויר, לאבק, לחתולים ביתיים ולשערות כלבים. אני מנסה להיכנס להיריון אך ללא הצלחה (ב"ה), כך שההתקף של האלרגיה- צינון כמו שפעת מגיע- זה מחליש אותי מאוד, זה מגיע ליום- יומיים וחולף כאילו לא היה דבר. לא נטלתי כלום עד עכשיו.. המליצו לי לקחת קוורציטין קומפלקס
שיכול לסייע לי לאלרגיה, אחרי שקראתי על מה הוא פועל- אני חוששת נורא ליטול אותו, מפאת היותו חזק במיוחד, ומטפל בדברים נוספים מלבד האלרגיה. מהי המלצתך בעניין? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין- זה מופיע יום-יומיים בחודש
אסתר17/10/2018שכחתי לציין- זה מופיע יום-יומיים בחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באלרגיה
ד``ר יורם פייטלסון17/10/2018החומר קוורציטין קומפלקס הוא תוסף תזונה חסר כל השפעה ואינו משמש כתרופה מוכרת לאף מחלה. אני מציע להיבדק אצל רופא אלרגולוג ולקבל טיפול אמיתי בהתאם לצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה ממליצים על חלב עזים?חלי16/10/2018
יש לי רגישות ללקטוז, אמרו לי לשתות חלב עזים במקום חלב פרה, אבל זה גם עושה ל לא טוב. באמת יש הבדל בלקטוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סבילות ללקטוז
ד``ר יורם פייטלסון16/10/2018חלב עיזים מכיל פחות לקטוז אבל עדיין יש לקטוז גם בו, כך שתיתכן בהחלט אי סבילות גם לחלב עיזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ללק ג'ל איך אפשר למנועשני14/10/2018
ערב טוב
אני אלרגית ללק ג'ל
ואני משתמשת עם כפפות כדי למרוח לק גל ללקוחות
אבל עדין יש לי תגובות אלרגיות
השאל אם אני ישים מסכה ואם כן איזה מסכה תימנע את
האלרגיה ואיפה אפשר לקנות אותה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ללק
ד``ר יורם פייטלסון16/10/2018לא ברור לי מה הכוונה באלרגיה ללק גל. האם מדובר בפריחה בידיים? האם בקוצר נשימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש אלרגיה לזהב טהור?מלי14/10/2018
האם יש דבר כזה אלרגיה לזהב טהור? אני אלרגית לתכשיטים בעיקרון אבל לא לזהב מלא ככל שאני יודעת, ייתכן שזה משהו שהתפתח עם הזמן או שבתכלס עבדו עלי בחנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לזהב
ד``ר יורם פייטלסון14/10/2018זהב נחשב למתכת לא אלרגית. סביר להניח שמדובר ברגישות לניקל או קובלט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)