מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך יודעים אם התינוק אלרגי?אליה15/07/2018
לקראת לידה ראשונה ואשמח לכמה הסברים - איך יודעים שתינוק אלרגי לדברים? מגלים את זה רק בניסוי וטעייה? יש דרך מבוקרת לעשות את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למזון
ד``ר יורם פייטלסון15/07/2018אכן, הדרך הטובה ביותר היא ניסוי וטעייה. לכן מומלצת חשיפה ראשונית למזון חדש בכמות קטנה (טעימות) ורק אם יש הופעה של תסמינים חשודים כאלרגיה יש צורך באישוש האבחנה עי טסטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת דם לאלרגיה היא אמינה?לילי13/07/2018
אני לא גרה בישראל, רופא שהלכתי אליו שכאבי ותסמיני הפרקים שלי נובעים מאלרגיה לגלוטן , בשר אדום וביצים. האם יש בדיקה שיכולה לאשר האם יש אלרגיה כזו? האם זה אמין?
אודה לך לשם הבדיקה באנגלית או שם של מעבדה בארהב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למזון
ד``ר יורם פייטלסון13/07/2018מדובר הקשקוש מוחלט ושרלטנות. אין שום קשר בין אלרגיה למזון לבין מחלות פרקים, אוטיזם, פרכוסים ושאר מיני מחלות שרופאי אליל מנסים לרפא בעזרת דיאטות שונות ומשונות. אני מציע בחום להיבדק אצל רופא אמיתי בעל מומחיות מוכרת ומוסמכת ולא ליפול בפח של כל מיני שרלטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אדם יכול להיות אלרגי לדמעות של עצמו?ג`ני12/07/2018
האם יש דבר כזה אלרגיה לדמעות? כשאני בוכה העיניים שלי שורפות באופן לא הגיוני, גם אם אלה דמעות בודדות של עייפות.. והעיניים מתנפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לדמעות
ד``ר יורם פייטלסון12/07/2018באופן תאורטי כן. באופן מעשי לא נתקלתי בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב אצל תינוק יונקדבורי10/07/2018
שלום
בני בן חצי שנה אובחן כאלרגי לחלבון חלב פרה, בנוסף הוא סובל מאטופיק דרמטיטיס. התגובה האלרגית שלו היתה יחסית חריפה- אודם רציני בכל הגוף מלווה בשלפוחיות והתנפחות של הפנים כולל עיניים, שפתיים ואזור האף. כרגע הוא יונק הנקה מלאה כאשר במקביל אנו מנסים לשלב לו תחליף חלב נוטרימיגן.
השאלה שלי היא האם עלי להימנע ממוצרי חלב בשל כך? היות והוא יונק
בנוסף, האם מדובר במצב של סכנת חיים במצב האלרגי שלו כך שעדיף לשלוח אותו למטפלת פרטית או שניתן לשלבו במשפחתון של 4 תינוקות נאמר? כמובן לאחר הסבר על הסכנה למטפלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב
ד``ר יורם פייטלסון11/07/2018בתינוקות קטנים מתחת לגיל שנתיים מאד נדיר למצוא תגובות מסכנות חיים. מרבית הסיכויים שאת יכולה לצרוך מוצרי חלב ללא פחד וגם לא רואה סיבה אמיתית לא לשלוח למשפחתון, אחרי מתן הסבר כמובן על מניעה מחלב לצוות הגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בהתקף אלרגיה?אלה10/07/2018
שלום ד"ר. בתי בת 16. אתמול במהלך שהות בשטח הרגישה קשיי נשימה באופן פתאומי (מתארת תחושה של התנפחות באזור קנה הנשימה ולחץ על החזה). טוםלה בשטח במתן חמצן. הקושי נרגע מעט. כחצי שעה לאחר תחילת האירוע היה גם שלשול. הגענו לרופאת הילדים כשלוש שעות לאחר תחילת האירוע. הרופאה שמעה צפצופים בנשימה ועשינו אינהלציה במרפאה. הרופאה סבורה שמדובר בהתקף אלרגיה. המשך טיפול במשאפים + טלפסט 120. היום, בבבוקר שאחרי, הנשימה עדיין לא פיקס לדברי הילדה.
האם האבחנה של התקף אלרגיה היא סבירה בנסיבות?
איל ממשיכים מכאן?
לא ידועות אלרגיות. לא אכלה שום דבר חדש. לא נעקצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף קוצר נשימה
ד``ר יורם פייטלסון10/07/2018לא בהכרח. צריך לדעת האם היו אירועים דומים בעבר ובאילו נסיבות. אסטמה סמויה גם יכולה לגרום להתקפי קוצר נשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לטיפול באלרגיה לעצים וחתוליםרון10/07/2018
היתה לי דלקת ריאות לפני 5 חודשים. כיום אני עדיין סובלת מכאבים שבאים והולכים מידי פעם קצת חוסר אוויר שבא והולך נזלת וליחה הופניתי לרופא אלרגיה ואובחנתי עם אלרגיה לעצים אבק וחתולים קיבלתי טיפול של סטרונאז AQ ודסלורטדין. רציתי לדעת האם ניתן לרפא לגמרי או חלקית אלרגיה שבאה לאחר דלקת ריאות ? וגם מה יעיל יותר לבעיה שלי ועם פחות תופעות לוואי סטרונאז AQ או אבאמיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לעצים וחתולים
ד``ר יורם פייטלסון10/07/2018לא כל תגובה היא אכן אלרגית גם אם יש תבחיני עור חיוביים. הביטוי והתזמון גם חשובים לאיבחון. אם זה היה אירוע חד פעמי אזי לא משוכנע שמדובר בהתקף אלרגיה. עיתים תיתכן אבטחה סמויה. מציע להתייעץ עם רופא ריאות או אלרגולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו אלרגיה לאוגמנטין?יעל09/07/2018
שלום,
חייבת לשאול לגבי משהו שמטריד אותי:
בני עוד מעט בן 3, ברקע אטופיק דרמטיטיס.
לפני כחודשיים היה לו שפשוף אדום ולא יפה על הפנים שלא עבר ימים שלמים. רופא עור ביצע תרבית שהופיעו בה מס' חיידקים (בין היתר סטרפטוקוקוס). פנינו עם התשובה במיידי לרופא הילדים שרשם אוגמנטין ל-8 ימים.
רק ביום האחרון לטיפול בני קם עם עין אחת נפוחה מאד. ישר חששנו שמדובר באלרגיה לתרופה. יש לציין כי מוקסיפן בני לקח פעמים רבות ללא שום תופעות לוואי כך שלא תיתכן אלרגיה לפניצילין.
בקיצור, הלכנו לרופא הילדים לברר את עניין הנפיחות בעין. הרופא סבר שאין קשר לאוגמנטין כי אם היתה אלרגיה אז כל גופו היה מתנפח. בינתיים גם החלה פריחה ברוב הגוף, אם כי אדמומיות מפושטת בעור לא נחשבה אצלו לדבר חריג לאור האטופיק דרמטיטיס. שוב פנינו לרופא העור שדווקא סבר שהתנפחות העין כן קשורה לאוגמנטין, או לחומר נוגד כינים בו חפפנו לבני מס' ימים קודם לכן. בני טופל חודש בסירופ נגד אלרגיה ובמשחות וקרמים עוריים להורדת האדמומיות. הנפיחות בעין עברה מהר מאד.
בינתיים, גיליתי כי בתיקו הרפואי צוין שהוא אלרגי לאוגמנטין, בלי שידענו שזה רשום. כנראה רופא העור ציין זאת.
השאלה- איך באמת אדע שהוא אלרגי לאוגמנטין? ואן כן- לאיזה חומר באוגמנטין?? זה קריטי מבחינתי לדעת דבר חשוב כזה.
מאד לא הייתי רוצה שסתם "תודבק" לו תווית של אלרגי לתרופה בתיק הרפואי.
אודה להכוונה / הסבר.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאוגמנטין
ד``ר יורם פייטלסון09/07/2018הדרך היחידה לדעת היא לבצע תבחין עורי ואח"כ תגר עם אוגמנטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאלרגיה נגד אבקמיכל09/07/2018
על
09/07/18 02:05
שלום,אני מבצעת כבר שנה וחצי פעם בחודש חיסון נגד אבק. הבנתי שלאחר 3 שנים אוכל לנסות להפסיק עם החיסונים. בשנה וחצי האלו פעמיים הגעתי כעבור חודש וחצי ולכן האחות הורידה לי במינון ולאחר חודש החזירה אותו. האם זה אומר שבספירה של ה 3 שנים עליי להוריד את כל הפעמים האלו שבהם הורידו לי מינון ולא להחשיבן בספירה? ובכלל,האם לרוב 3 שנים זה מספיק או שהרוב כן עושים כל החיים? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאבק
ד``ר יורם פייטלסון09/07/2018ההמלצה היא ל3 עד 5 שנים של טיפול. אין משמעות להפסקות הקצרות שעשית והספירה של הזמן ממשיכה כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלגית לחומרים לאוריל פוליגלוקוזמןרן09/07/2018
שלום דר
ותודה רבה על התשובות .
אני אלרגית לחומר הנ״ל .
מחפשת מוצרים טבעיים אקולוגיים ללא החומר.
אבל במוצרים הטבעיים יש חומר ששמו
״אלקיל פולגלוקוסיד״ ״ וקפריליק גלוקוסיד״ .
בעלי המוצרים לא יודעים אם מדובר מאותה משפחה .
האם תוכל לומר לי אם מדובר בחומר שאני אלרגנית אליו.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחומרים
ד``ר יורם פייטלסון09/07/2018לא מדובר בחומרים זהים אבל כן מאותה משפחה. מומלץ לנסות על שטח עור קטן למספר ימים לפני שמשתמשים על כל העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאבק מה לעשותמורן08/07/2018
שלום אני בת 23 ומזה 15 שנים סובלת מאלרגיה לקרדית האבק. (7000 חלבונים אם זה עוזר.. לפי מה שהרופא שלי אומר)
אני נוטלת טלפסט 180 מ"ג מעל לעשור לאחר שימוש במגוון תרופות ולפני כחמש שנים אפילו עברתי ניתוח שעזר מאוד אך בשנה וחצי האחרונות שוב התדרדרות..
יש לציין כי בקיץ תמיד ישנה החמרה עקב הלחות וחחות כידוע זה אבק.. גם במשך שנים עובדים מסביב לבניין שאני גרה בו (סלילת כבישים, דחפורים טרקטורים וכו..) והבית מלא אבק לא משנה כמה מנקים.
אני מודה שאני מיואשת.. אין לי פיתרון אני מקנחת את האף נונ-סטופ.. העיניים דומעות.. זה תוקף אותי משום מקום..
אני יכולה להוציא חולצה מהארון, להתעטש ובזה זה מתחיל ויכול להימשך שעות וגם ימים.
מה ניתן לעשות למי לפנות?
מה גם זה מונע ממני לעבוד עד כדי כך זה חמור.
מה ניתן לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת כרונית
ד``ר יורם פייטלסון08/07/2018בהחלט כדאי לשקול טיפול הנקרא אימונותרפיה לאבק עי זריקות או דרך הפה (טיפול חדשני יחסית). היעילות של טיפול זה הוכחה בעבר ויכולה להקל מאד. פני אליי או לאלרגולוג בקופה לפרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לאבק מה לעשות
מורן09/07/2018ניסיתי טיפול זה לפני מספר שנים, הזריקה הראשונה והשנייה צלחו אך לאחר מכן ההשפעה פגה ( ביצעתי כ-10 זריקות כמדומני)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לאבק
ד``ר יורם פייטלסון09/07/2018אימונותרפיה עובדת לטווח ארוך וצריכה מינימום של 3 שנים של טיפול. אם עשית רק קורס קצר של זריקות אזי בוודאי שלא יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנושא אלרגיה גירוד עינייםלירון חדד08/07/2018
שלום שמי לירון לילד שלי יש לו גירוד בעיניים ועין שלו נכנסת כסה פנימה יוצאת האם מדובר באלרגיה
וכמה פעמים זה קורה
בכבוד רב לירון חדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בעיניים
ד``ר יורם פייטלסון08/07/2018תיתכן תגובה אלרגית אבל מציע שיבדק עי רופא עיניים קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרנולומה אנולרה מתפשטת יותר ויותראסתר קרטיס08/07/2018
שלום, כבר שנים שאני סובלת מגרנולומה אנולרה, ולמרות שנאמר שהתופעה חולפת עם הזמן, היר מתפשטת יותר ויותר.
עברתי טיפולי פוטותרפיה, שלא עזרו בכלל.
נאמר לי שזו תופעה אוטאימונית, האם זה יכול להיות קשור לרגישות למזון? ואולי האיבחון היה שגוי מייסודו?
והאם יש לגרנולומה אנולרה טיפול בכלל?
תודה
אני לא מצליחה לצרף תמונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרנולומה אנולרה
ד``ר יורם פייטלסון08/07/2018מדובר במחלת עור שרופא עור מטפלים בה. לא ידוע לי על קשר בין מחלה זו לבין רגישות כלשהי למזון או מוצר אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בכל הגוף כבר כמה ימיםאלון בר08/07/2018
היי, שמי אלון ואני בן 13.6. אני טסתי לצרפת (פריז) לטיול ועכשיו עברו ארבע ימים וכל הימים האלה אני מגרד את גופי. באוזניים, בביצים ברגליים ביידים ועוד... ואני עכשיו בשטרסבורג ואני לא יודע מה לעשות.. קראתי קצת ואני לא רואה משהו רציני חוץ מנקודות אדמות על הגוף שנאראלי השיזוף. מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בגוף
ד``ר יורם פייטלסון08/07/2018קשה לתת אבחנה ללא בדיקה. אם מדובר בתגובה אלרגית אפשר לנסות טיפול ללא מרשם עם כדורים לאלרגיה שניתן לקנות בבית מרקחת מקומי. בכל מקרה מציע להיבדק אצל רופא גם בפריז אם צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבון במזון מכל סוג111105/07/2018
לאיזה רופא , שם כדאי לפנות בנושא אלרגיה לחלבון במזון בכל סוג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למזון
ד``ר יורם פייטלסון05/07/2018אליי, אבל אולי אני לא אובייקטיבי ;)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Benzoic said - benzocaine האם מאותה המשפחה?מורן04/07/2018
שלום דר
האם שני המרכיבים הנ״ל הם מאותה משפחה ?
אני אלרגית לבנזוקאין ורוצה לדעת אם אפשר להשתמש בבנזואיק אסיד
.
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנזוקאין
ד``ר יורם פייטלסון05/07/2018בנזוקאין זה חומר הרדמה מקומי. בנזואיק אסיד זה תוסף מזון לשימור המזון. אין קשר ביניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)