מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוצרים מומלצים לאלרגיה לקרטון CGליזה08/06/2018
בוקר טוב
השבוע התגלתה אצל הילדה שלי בת השבע אלרגיה לקרטון CG
אני שמה לב בהתכתבויות פה שהרבה שואלים אבל לא מצליחה לראות מה המוצרים המומלצים
אם יש אפשרות לשלוח למייל אשמח מאוד
שמפו סבון מרכך א.כביסה ועוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקטון CG
ד``ר יורם פייטלסון08/06/2018קטון הוא חומר משמר המופיע במוצרי קוסמטיקה רבים. אני לא מכיר רשימה מסודרת של חומרים ללא קטון וההמלצה היא לבדוק כל חומר שקונים כגון שמפו או סבון אם מכיל אחד מהחומרים הבאים:
Methylchloroisothiazolinone
Kathon CG
Methylisothiazolinone
במידה ואחד מהנ"ל רשום על המוצר אזי לא מומלץ לקנותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לדבורים טיפול מומלץאיריס07/06/2018
שלום, לפני כחדשיים בתי (10), נעקצה תוך שבוע פעמיים מדבורה. בפעם השנייה, מיד החלו להופיע סימני אלרגיה ופנינו לקבלת טיפול. מאז כמובן היא צמודת מזרק. היה לנו תור למרפאת האלרגיה ב"מאיר" אולם מששמעה על התבחינים סרבה ללכת. והשבוע עברה במרפאת המושב את בדיקת הדם לאלרגיה. בבדיקה יצא כי יש אלרגייה לדבורת הדבש. כיצד ממשיכים מכאן? האם האופצייה היחידה או שאתה ממליץ על המרפאות בבתי החולים, או שניתן לקבל ייעוץ ואף טיפול גם אצל רופא פרטי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לדבורים
ד``ר יורם פייטלסון07/06/2018אלרגיה לדבורים עלולה להיות מסוכנת ולכן מומלץ להשלים בחלק מהמקרים אימונותרפיה לארס דבורה (זריקות). התהליך מבוצע במרפאות חוץ של בית חולים. כמובן שניתן לפנות ליעוץ נוסף על מנת לקבל יותר מידע האם אכן המקרה שלכם מתאים לטיפול מעין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות -אלרגיה לחמר בשם קטוןאורית06/06/2018
גילו אצלי רגישות לחמר בשם קטון. הבנתי שיש רשימת מוצרים בהם לא מופיע החמר הנ"ל
אשמח לקבל הרשימה למייל הנ"ל או לפקס מס 097494519
המון תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לקטון
ד``ר יורם פייטלסון06/06/2018שלום אורית,
לצערי בארץ לא קיימת רשימה כזו. בצפון אמריקה יש מספר אירגונים המפרסמים רשימות מעין אילו אבל הן לא בהכרח מתאימות לארץ. ממליץ לבדוק כל מוצר שקונים אם רשום kathon עליו אז לא לקנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת השחת שמציקה לחיי היום יוםאילנה05/06/2018
שלום דר,
חוסנתי נגד אלרגנים (קרדית, חתול, דשא) במשך כ-3 שנים בקופ"ח. לאחר תקופה זו הוחלט להפסיק לי את החיסונים (בתקווה שהחיסונים יכחידו את האלרגיה). במשך זמן החיסונים פחתה לי האלרגיה בצורה משמעותית.
כאשר הפסקתי חיסונים, תופעות האלרגיה חזרו כאילו לא חוסנתי כלל.
האם אוכל לחזור שוב על החיסונים? ואם אצטרך להתחסן כל הזמן?
דבר נוסף, מגרד לי מאוד בעין. רופא המשפחה נתן לי טיפות עיני בשם "אופטילסט". האם יש בזה קורטיזון? ואם אפשר לקחת את זה לתקופה ארוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימונותרפיה לנשאפים
ד``ר יורם פייטלסון05/06/2018שלום אילנה,
ההמלצה כיום לחיסונים (אימונותרפיה) לנשאפים כגון קרדית ואבקנים שונים היא משך טיפול של 3 עד 5 שנים. יתכן בהחלט ש-3 שנים לא הספיקו ל"חנך" את הגוף להתמודד טוב יותר עם האלרגנים שציינת. אין שום בעיה לחדש את החיסונים אם אכן הרגשת שיפור משמעותי במהלך התקופה בה טופלת אך תצטרכי להתחיל את הסדרה של החיסונים מחדש ולעלות בהדרגה. הטיפות מסוג אופטילסט אינן מכילות סטרואידים אלא חומר אנטי היסטמיני וניתן להשתמש בהן לתקופות ארוכות למדי של שבועות ללא חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה הדרגתית לבמבה ואלרגיה לבוטניםשוקי05/06/2018
האם זה נכון שחשיפה הדרגתית לבמבה יכולה לטפל באלרגיה לבוטנים? מה המינונים הנכונים לתהליך זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימונותרפיה למזון
ד``ר יורם פייטלסון05/06/2018שלום שוקי,
אכן כן, חשיפה הדרגתית למזון (לא רק בוטנים) ניקראת אימונותרפיה או דה-סנסטיזציה למזון והיא מאפשרת בחלק מן המטופלים לצרוך לבסוף את המזון אליו הם אלרגים. חשוב לזכור שמדובר בתהליך מורכב וכרוך בסיכון לפתח תגובות קשות ולכן חייב להיעשות בידי צוות מומחה בתחום.
בברכה,
ד"ר פייטלסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעטשות מרובה ונזלת שקופהיסמין02/06/2018
היי
זה זמן רב (מעל שנה) שאני סובלת מהתעטשות מרובה עשרות פעמים ביום ונזלת שקופה.
הפסקתי לעשן לפני שנתיים. האם קשור?
אובחנתי בעבר כסובלת מאורטיקריה.
בדיקות אלראלרגיה שללו אלרגיה. כדאי לעבור בכל זאת בדיקות מקיפות יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ד``ר בן רנר02/06/2018שלום
במידה והברור האלרגי היה שלילי הסבירות לאלרגיה קטנה. יתכן וזו רגישות מקומית של רירית האף לאלגנים שונים אך הבדיקה הזו לא מבוצעת בארץ באופן רוטיני. בכל מקרה אשמח לעזור לך במרפאתי
שבוע טוב
דר ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה הולכת וחוזרת שנראית כמו עקיצותבתאל יעקב01/06/2018
היי...כבר שבועיים יש לי פריחה שניראת כמו עקיצות אי אפשר לצפות מתי זה מגיע ואיפה , יכול להגיע כל יום וכמה פעמים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה שחוזרת
סביר שזו תפרחת אלרגית . קחי אנטיהיסטמיניקה (לורסטין) ללא מרשם ותתרשמי . הצפי לפריחה כזו עד שישה שבועות עד שנעלמת .במידה ומתמשכת יש לבצע ברור אלרגי
אשמח לעזור לך במרפאתי
יום נעים
דר ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות הלשון , לקחתי סוג חדש של מגנזיוםDAVID27/05/2018
החלפתי את הטבליות של מגנזיום והלשון התנפחה לי מאד.
יתכן שזה בגלל המגנזיום החדש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בלשון
אינני יודע אם זו הסיבה.
הפסיקי את המגנזיום לחלוטין ותתרשמי אם התופעה נעלמה
יום נעים
דר ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה מופיעה בסופי שבועדנה26/05/2018
שלום
בעלי סובל מאלרגיה כבר המון שנים. האלרגיה באה לידי ביטוי בהתעטשויות רבות, נזלת מימית וכחכוך בגרון. התקפי האלרגיה מגיעים לאורך כל עונות השנה אך תמיד הם מגיעים רק בסופי השבוע. במהלך כל השבוע אין אלרגיה בכלל וכאשר מגיע יוםשישי מגיעים יחד איתו ההתקפים. יש לציין שההתקפים מגיעים בכל מקום שאנחנו נמצאים בו כך שאין קשר לסביבה בה הוא נמצא. האם קיים הסבר הגיוני לדבר?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלריות של סוף שבוע
כמדומני עניתי לך .אציע ברור אלרגי מקיף במרפאה אלרגית . אשמח לעזור לך במרפאתי
יום נעים
דר ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה בשיער אלרגיה לקטוןהילה25/05/2018
שלום
אני נמצאתי אלרגית לקטון . מחפשת לעשות החלקה בשיער . האם החלקה אורגנית כביכול טבעית יש טפשרות שהחומר קטון אינו נמצא במרכיבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלקה
ד``ר בן רנר25/05/2018סבסביר שאין קטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו אלרגיה לחלבלירון25/05/2018
שלום, תינוק בן 4 חודשים, יונק.בגיל שלושה חודשים קיבל מטרנה פעם אחת ומאז המשיך רק לינוק, לפני שבוע ניסינו שוב לתת לו מטרנה, לא הסכים לשתות אותה והיכן שטפטף עליו בפניו נוצרו כתמים אדומים שנעלמו אחרי שעה, בהמלצת הרופא ילדים ניסינו פעם נוספת ושוב הכתמים האלו במקומות המטרנה טפטפה.האם זוהי אלרגיה לחלב?כיצד לפעול עכשיו? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב
ד``ר בן רנר25/05/2018שלום
אכן כן. גשו למרפאה אלרגית בזריזות לאבחון מידי
אשמח לעזור במרפאתי
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה לעקיצות חרקים שגורמות לאלרגיהעינת25/05/2018
שלום רב,
בני בן ה - 2.8 רגיש לעקיצות חרקים ומתפתחת במקום העקיצה נפיחות, אודם נרחב ושלפוחיות. לעיתים זה מלווה בחום ומקום העקיצה חם.
מכמה בירורים שערכתי נראה כי הילד נעקץ מנמלת אש אך אף רופא לא יכול לומר לי בוודאות האם אכן הסמפטומים הם תגובה לעקיצת נמלת אש.
אשמח לקבל המלצה לרופא מומחה לעקיצות חרקים באזור המרכז ו/או המלצה לזיהוי ואיתור החרק שגורם לו לתופעות אלו.
אציין שהיינו אצל אלרגולוג ולא נמצאה רגישות או אלרגיה לטסטים השונים שמבצע הרופא.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לעקיצות
לא קיימת מומחיות לעקיצות חרקים. אם זו אכן .נמלת האש אזי יש להדביר את הנמלה .לא קיים טיפול ספציפי ויש לטפל לפי הצורך. היות ומדובר בילד אני בספק אם זו האבחנה. אציע לקבל חוות דעת שניה. אשמח לעזור לך במרפאתי
שבת שלום
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחה לעקיצות חרקים
עינת25/05/2018תודה רבה על תשובתך המהירה.
אם כך לפי תשובתך אני מבינה שאין טיפול מנע כשמדובר בעקיצות חרקים (חוץ מלהימרח בייבי באג) וצריך לחכות לעקיצה הבאה.
בחיפושי ברשת נתקלתי בשמו של ד"ר אורי סנדובסקי כרופא מומחה לעקיצות חרקים, רופאה פנימית ורפואה דחופה. האם מוכר לך?
אכן אני מעוניינת בחוות דעה שניה אך אני חוששת שלא הרבה יחודש לי. אשמח לדעת איך ניתן ליצור קשר ולהתייעץ בפרטי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפה בעור החזה בהריוןסיון24/05/2018
שבוע 39 להריון בערך לפני כמה שבועות התחיל לי מן כאב שורף מרגיש כמו בעור עצמו יכול להיות גם קצת כאב פנימי מתחת לחזה (ציצי) ימין כמו הרגשה של שריפה משפשוף אבל לא ראיתי שיש שם משהו מיוחד וזה רק בצד אחד לדעתי גם בחזה שיותר גדול אצלי (הם די מידה גדולה) זה הגיוני בהריון? זה משהו שדורש בדיקה? זה קיים רק בציצי ימין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בציצי
בהיריון לדאבוני יש התפרצות של תפרחות שונות .ללא בדיקה אין לי יכולת לאבחן .ממילא את לפני לידה והיות וסביר שזה משפשוף וחום .עברי את הלידה ואחר כך ניתן לאבחן .לא נראה לי מקום לחשש.
שבת שלום
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לקרם ותכשירים נטולי ניקליעקב בלסבלג19/05/2018
רעייתי אובחנה ב patch test כרגישה לניקל לאחר גירוד בכל עור גופה. עור גופה יבש מאד והיא מחפשת המלצה לקרם ותכשירי קוסמטיקה ,שמפו, סבון וכו' זמינים בארץ ובמחירים סבירים נטולי ניקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקל
ד``ר בן רנר21/05/2018שלום
מרבית הקרמים אינם מכילים ניקל. ניקל זו מתכת ומופיעה כמרכיב בתכשיטים ציפויים ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההודעה לאיריס רגישות לקטוןשרי16/05/2018
גם לי גילו רגישות לקטון אשמח לקבל את הרשימה מה כן אפשר להשתמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטון
ד``ר בן רנר21/05/2018שלום
באתר מופיעה רשימה שערכנו בעבר גלגלי באתר ותמצאי .
בתכלית מאד קשה לעקוב אחרי מרכיבי הקוסמטיקה בכל מוצר . והמלצתי לבדוק קודם הקניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)