מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחלבנטע24/05/2014
שלום , בתי בת 4.5 אלרגית לחלב מינקות . התגובה לחשיפה הנה אורטקריה בפנים ,בצוואר ובעורף. מתגרדת מאוד, ומלווה בתחושת שריפה בפה ובלשון. לפני שבוע עשתה תבחין עור שיצא חיובי לחלב. לאחר התייעצות הרופא החליט לבצע מבחן תגר. טרם ביצענו תגר. שאלתי היא האם לאור התסמינים והטסט החיובי, יש טעם בביצוע התגר? אציין כי חשיפה אחרונה לחלב והתגובה לחשיפה היו לפני שנה וחצי ,מאז לא נחשפה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - תגובה
ד``ר בן רנר25/05/2014שלום .יש מרכזים שלעולם יעשו תגר כי זה הסטנדרט ויש שלא..אם המבחן העורי חיובי ואין לך דחף לתת כרגע חלב ניתן לחכות כי אין דחיפות.אם את מעוננינת בטיפול חיסוני הניתן מעך גיל חמש יש לבצע את התגר.בדכ תמיד יש חשיפה ארראית כך שניתן לדעת אם הרגישות קיימת או חלפה.בכל מקרה תחליטי לפי רצונך אין כל דחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היווצרות אלרגיה כשלא היתהלירן22/05/2014
שלום רב,
ידוע כי אני אלרגית לחתולים ולא לכלבים (נמצאתי כלא אלרגית בבדיקה).
נוכחתי לגלות תוך כדי שמירה על הכלב שלי שאני מנוזלת וקצת מתעטשת..
הכלב הוא גם מלטז ולפי מיטב ידיעתי גם אם כן יש אלרגיה זהו כלב היפואלרגני..
יש אפשרות כזו שפיתחתי לפתע אלרגיה לכלבים?
בתודה מראש,
לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היווצרות אלרגיה כשלא היתה - תגובה
ד``ר בן רנר25/05/2014שלום
אם יש לך רגישות לכלב למרות התבחין השלילי,סימן שאת אלרגית.הטסט לכלבים הןאחות מדוייק מאשר לחתולים ויש לקחת את זה בחשבון אם יש תלונות וטסט שלילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לשמששני22/05/2014
רופא עור אבחן אצלי אלרגיה לשמש לא מזמן, הוא נתן לי סטרואידים ואנטיהיסטמינים. האם יש דרך למנוע? (חוץ מלא להיחשף לשמש, שזה כמעט בלתי אפשרי אצלנו במדינה)
מה עושים? האם יש תרופות מומלצות אחרות? הרי הגוף בסוף מתרגל לאנטיהיסטמינים וסטרואידים.
האם יש טיפול? ומה עושים אם אני יודעת שאני הולכת לחופשה בחו"ל ואיחשף שם לשמש? יש תרופה מונעת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לשמש - תגובה
ד``ר בן רנר25/05/2014שלום. לרגישות הזן אין טיפול יעיל.אפשר להצטייד במשחת מגן ואנטיהיסטמיניקה לפניחשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לשעועית שחורהיעל22/05/2014
שלום , רציתי לדעת האם קיימת אלרגיה לשעועית שחורה. הבן שלי בן שנתיים ולא ידועה לי כל רגישות למזון אך כאשר אוכל שעועית שחורה (אפילו יחידות בודדות בלבד) נתקף באי נוחות בזמן הלילה ,באי שקט ובכי תוך כדי שינה.יש לציין שהוא ישן תמיד מצויין ואחת לשבועיים מקבל שעועית בגן ובאותו הלילה תמיד לא מצליח לישון. רציתי לדעת האם קיימת אלרגיה לשעועית או מדובר בגזים בלבד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לשעועית שחורה - תגובה
ד``ר בן רנר25/05/2014בהחלט כן והיות וזה לא אוכל עיקרי אצי לא לאכול וחסל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף רופא אלרגיה פרטיטל21/05/2014
שעושה תבחין תבליט לבדיקת רגישות למצורי רפואת שיניים. אשמח להמלצה והאם אתה מבצע אז אשמח לטלפון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אלרגיה לדאודורנטאופיר16/05/2014
לפני מספר חודשים בצעתי תבחיני מטלית ונמצא כי אני רגיש לניקל, בלזם אוף פרו ועוד חומר כלשהו. מאז ומתמיד סבלתי מאלרגיה לעכל סוגי הדאודורנטים. לפני מספר חודשים מצאתי דאודורנט של אבן קריסטל שמגיע בתור נוזל. הדאודורנט טוב לי ולא עושה לי פריחות וגירויים כמו כל דאודורנט אחר שהשתמשתי בעבר אך כאשר אני מורח אותו בבית השחי(רול און) בבית שחי ימין הכל בסדר ואילו בבית שחי שמאל נוצר לי מעין גירוי שורף למספר דקות ואז נעלם. אציין שזה חוזר על עצמו מזה מספר חודשים. מה הסיבה ומה עלי לעשות...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לדאודורנט - תגובה
ד``ר בן רנר20/05/2014מדובר בגירוי מקומי .אם מפריי על תמתמש.אין פתרון אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחומר כלשהו שמצוי במקווה מיםהדר14/05/2014
שלום, לפני 3 שבועות נתקלנו עם בני בן ה-10 וחצי לראשונה בחיים בתגובה אלרגית (כל הרגליים הגיבו באדמומיות ונפיחות דמויית עקיצות ענק). זה קרה לאחר טבילה בגבי מים, בעת טיול בדרום הארץ. לא חשבנו שהאלרגיה יכולה להיות מהמים, אולם היום, אחרי הליכה בנקבת השילוח (שוב מים לא זורמים) - שוב הגיב גופו בתגובה אלרגית. האם ידועה תופעה כזו ? יכול להיות שהוא אלרגי לאיזה צמח שגדל במים ? או לאיזשהו חומר שמשתחרר מהמים ? או מהסלעים ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחומר כלשהו שמצוי במקווה מים - תגובה
ד``ר בן רנר15/05/2014הרגישות למים קרים נדירה אך קיימת ותופיעה בטבילה בכל מקום גם בבית.אם התופעה מופיעה רק במקוה אין לי הסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בפניםשלמה08/05/2014
שמי שלמה בן 53 .נוטל תרופות כל יום לסכרת וגם כדורים נוספים.לאחרונה מתנפחים לי הפנים בצד שמאל וגם השפתיים .פניתי לרופא אלרגיה אשר הפנה אותי לבדיקת דם c1 ו c2 ויצא תקין.מה יכול לגרום לזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בפנים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי09/05/2014שלום רב,
יתכן ויש לך מחלה בשם אנגיואדמה,
יש לשקול ולהשלים בירור עם תבחיני עור אלרגיים, לבדוק קשר למזון ועוד אלרגנים.
יתכן גם קשר לתרופות. במיוחד תרופות ליתר לחץ דם מסוג אינלפריל.
ברוב המקרים אין מדובר לאלרגיה למשהו ספציפי, אלה בתופעה בפני עצמה.
והכי חשוב זה להתאים טיפול נגד התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדיאדמה המלצה חשובה
שירה11/05/2014מה שיש לך היא אנגיואדמה
אין לזה תרופה קונבציונלית מלבד תרופות שנקראות אנטי היסתמינים
ואני מקווה שלא תקבל סטירואידים ( אני אחת שסבלה מאורטיקריה ואנגיואדמה )
הטיפול היחיד שהעלים לי את הפריחה והאנגיאדמה היה טיפול אלטרנטיבי
אתה יכול למצא בגוגל את האתר של המטפל.
תחפש בגוגל - רמי מור מחלות עור.
בברכה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים נפוחותנועה05/05/2014
שלום, כבר שלושה ימים אני קמה עם שפתיים נפוחות. ביומיים הראשונים זה היה רק בשפה העליונה והבוקר גם בתחתונה. כל בוקר לקחתי גם אנטיהיסטמין למקרה שזו אלרגיה למשהו (למרות שאני לא יודעת על שום דבר שאני אלרגית אליו) וזה הוריד את הנפיחות מעט אבל לא לחלוטין ובבוקר שאחרי הנפיחות כבר חזרה. האם זאת יכולה להיות אלרגיה באמת? האם מספיק לטפל בזה באנטיהיסטמינים ופשוט יקח לזה כמה ימים לעבור או שיש צורך ללכת לרופא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתיים נפוחות - תגובה
ד``ר בן רנר08/05/2014שלום
השתמשי באנטיהיסטמיניקה וגשי לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב תינוקנועה05/05/2014
שלום רב,
בני בן 6.5 חודשים, ניזון עד כה מהנקה מלאה. לאחרונה ניסינו לחשוף אותו למטרנה חלבית. בפעמיים הראשונות לא הייתה בעיה ( אך אכל מעט מאוד ), בפעמיים האחרונות הופיעה לו מייד לאחר החשיפה פריחה מקומית מסביב לשפתיים. יש לציין כי שתה כמות קטנה ביותר בשתי הפעמים ( בסביבות 10- 20 מ"ל).
רופא משפחה לעבור מייד לפורמולה צמחית.
אולם ממה שאני יודעת עשויה להתפתח אלריגה גם לחלבון סויה וכמו כן יש את עניין ההורמונים.
שאלתי היא:
האם לא ניתן להמשיך ולנסות את הפורמולה החלבית? זה עשוי להיות מסוכן?
האם פורמולה ללא לקטוז יכולה לתת מענה כמו פורמולה על בסיס סויה? מה עדיף?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב תינוק - תגובה
ד``ר בן רנר08/05/2014שלום .עשי כדבריו !!!!בשום פנים לא לנסות חלב. גשי למרפאה אלרגית לתבחינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאלרגיה לחלבאלירן01/05/2014
שלום רב,
יש לי בזמן האחרון תופעה מוזרה. אם נניח אני אוכל מוצרי חלב אז למחרת יהיה לי גודש באף ונזלת שקופה שלא מפסיקה רק אחרי שאני שם כמה פעמים אוטריווין וזה יכול להמשך ככה יומיים שלושה. עשיתי ניסוי על עצמי ובדקתי אחרי ששבוע לא אכלתי מוצרי חלב ואז כן אכלתי וחזרה התופעה. האם יכול להיות דבר כזה שאלרגיה מחלב תעשה כל כך הרבה נזלת? ולמה זה קורה רק למחרת?
(חשוב לציין שאני תמיד אכלתי הרבה מוצרי חלב ואף פעם לא היו לי כאלה תופעות, רק בשנה האחרונה).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לאלרגיה לחלב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/05/2014שלום רב,
בד"כ אלרגיה לחלב גורמת לתופעות מידיות ובד"כ היא מתחילה בגיל תינוקות.
בכל זאת אני ממליץ לך לפנות לאלרגולוג ולבדוק אלרגיה לחלב וגם לאלרגנים נשאפים, לדוגמה קרדית אבק בית. הבדיקה היא מידית, קלה ועונה לשאלת האלרגיה באופן מהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ברשותך עוד שאלה
אלירן02/05/2014אז בעיקרון אם בן אדם לא אלרגי למשהו הוא לא יכול פתאום כן להיות אלרגי?
נניח למשל, בוטנים, גלוטן או אנטיביוטיקה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחים ומדעליאת30/04/2014
שלום
קראתי שרפואת הצמחים היא מדעית.
האם רופאים קונבנציונאלים מקבלים את הקביעה הזו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחים ומדע - תגובה
ד``ר בן רנר30/04/2014תלוי מי משתמש ואיך משתמשים במידע. נכון להיות אין תרופות ביצור עצמי אלא ע"י חברות תרופות בלבד באישור הרשויות הנוגעות בדבר.
רפואת צמחים כפי שמקובל בתקשורת אינה רפואה אלה חלק מהרפואה העממית וכך יש להתייחס אליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאוזינופיליהלינה30/04/2014
שלום!
כעבור חודשיים לאחר לידה היו לי כאבי בטן אחרי האוכל.במהלך הבירור נמצא אאוזונופיליה של 20% (שעלתה עד ל45% וכרגע ירדה ל19%) ומחלת השימוטו.נכון להיום תפקודי התריס שלי בנורמה.אני מאוזנת.אבל רופאים לא מבינה מה הסיבה לאאוזונופילה.עברתי בדיקות:גסטרוסקופיה,קולונוסקופיה,US בטן ובלוטת התריס, בדיקת מח עצם,CT חזה,אקולב וכל מני בדיקות דםו בדיקת צואה. נמצאה רק הגדלה קלה של הבלוטת התריס ונוגדנים של ב.התריס, נוגדנים של מח' קרוהן (אבל הקולונוסקופיה תקינה).כל שאר הבדיקות ברוך השם תקינות פרט לאאוזונופילים.גם ב.מח עצם תקינה, אבל ראוים ריבוי של אאוזונופילים.הרופא שלי אמר כנאה זה קשור לאלרגיה.חשוב לציין שיש לי כמעט כל הזמן נזלת אלרגית או גירוד בעור או לפעמים אפילו קושי נשימה אבל כל זה מילדות ואף פעם לא הייתה לי אאוזינופיליה ברמה כזאת.שאלתי האם אפשר לבדוק האם זה באמת נובע מאלרגיה?האם הריון ולידה החמירו את האלרגיות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאוזינופיליה - תגובה
ד``ר בן רנר30/04/2014גשי למרפאה אלרגית לאבחון .!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהרונית29/04/2014
פעם שלישית בחיים שקיבלתי אלרגיה , לא ברור למה - האפשרויות - תרופה בשם למודקס לאפילפסיה בעבר , שאני נוטלת כבר כ 10 שנים , התקן מירנה לפני כ 3 שבועות עדיין לא הסתדר נושא זה , או מלון שאכלתי באותו יום בכמויות ובלילה אחריו התחילה פריחה עם גירוד שהתפשט למקומות שונים , או פריחה וברחשים אני גרה במושב .
היום בבוקר חשתי מעט קוצר נשימה , הלכתי לקופת חולים קיבלתי זריקה וכן כדור "talfast" רמת חמצן ולחץ דם היו תקינים והרופא לא ראה גודש אבל נתן ליתר ביטחון , האלרגיה נסוגה ושוב יצאתי לאוויר וראיתי עכשיו בערב שהידיים טיפה אדומות כבר לא כמו שהיה , והגרון עם ליחה אין קוצר נשימה - האם עדיין לא סיימתי עם האלרגיה הקודמת או שזו אלרגיה למשהו שנמצא אצלי או באוויר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
ד``ר בן רנר30/04/2014גשי למרפאה אלרגית לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו אלרגיה?מאור28/04/2014
שלום רב אחרי שהתופעה קרתה לי מספר פעמים במהלך השנים החלטתי לבדוק זאת...
כשחם לי לפעמים הגוף שלי מתמלא בגירויים דמויי עקיצות יתוש (ידיים גב חזה) אלו בהחלט לא עקיצות כי זה קורה ממש ברגע, חלק גוף אחרי חלק גוף עם קצת כובד נשימה
לפעמים זה נמשך כשעה לפעמים פחות ממש ממש מגרד...
לפעמים זה עקיצות בודדות (15-20 עקיצות) ולפעמים ממש כל הגב
בדרך כלל זה עובר כשאני נכנס למקום קריר
מצורפת תמונה האדמומיות והנפיחות כבר ירדה זה לאחר כ 40 דקות שנחתי במזגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו אלרגיה? - תגובה
ד``ר בן רנר30/04/2014מדובר בחרלת או אורטיקריה בלע"ז . גש למרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)