מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לאבק ומזרוני פוטוןרמי25/04/2014
האם מזרון פוטון מתאים לסובלים לאלרגיה לאבק? אם כן האם הוא מצריך טיפול מיוחד כמו עטיפה במגן? ואם לא אילו מזרונים כן מתאימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאבק ומזרוני פוטון - תגובה
ד``ר בן רנר28/04/2014שלום
הוא אינו מתאים .מזרון לאקס עטוף הוא האדאלי אך גם מזרון קפיצים עטוף הוא מצויין ובלבד שיהיה עטוף בכיסוי מיוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לסבוניםליאת24/04/2014
שלום
1. מדוע בדיקת אלרגיה לסבונים היא בדיקה של יומיים ולא בדיקה רגילה כמו הטסטים על העור??
2. כמה חומרים נבדקים בבדיקה כזו?
(האם ניתן להשיג רשימה של החומרים האלו?
הייתי שמחה לקרוא עליהם, להבין יותר)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עיטושרעות24/04/2014
אני בת 20 ומאז שאני זוכרת את עצמי לאחר כול ארוחה או אפילו לאחר אכילת פרי, עוגה אני מנוזלת ומתעטשת מספר פעמים...
מה הפיתרון לזה? האם אני אלרגית לכול המאכלים שאני אוכלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיטוש - תגובה
ד``ר בן רנר28/04/2014יתכן יש לבדוק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חן28/04/2014איך בודקים את זה?? מה אני אמורה להגיד לרופא.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באבחנת האלרגיה?הילה21/04/2014
פעמיים אובחנתי כבעלת אלרגיה עיקרית לקרדית הבית (האלרגיה מתבטאת בעיקר בנזלת מימית וגירודים מטריפים באף ובגרון)
מה שלא מסתדר לי באבחנה הוא כי :
א. התקפי האלרגיה קיימים רק בעונות ובמזג אויר מסוים - ולמיטב הבנתי הקרדית קשורה לאבק הבית - ומכאן כל השנה הייתי צריכה לסבול מאלרגיה.
ב. כאשר התגוררתי שנתיים באירופה לא סבלתי ולו מהתקף אלרגיה בודד אחד- האם באירופה אין אבק הבית?
אשמח לקבל הבהרה בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה באבחנת האלרגיה? - תגובה
ד``ר בן רנר22/04/2014בנוסף לקרדית יד לך כנראה רגישות בלתי ספציפית כגון חיךופי עונות ומזג אוויר שינויי טמפרטורה.זה מסביר את ההבדל בין חול לארץ.הקרדית היא תוספת והיות והריכוז שלה משתנה ממקום למקום,יהיו מקומות שתסבלי ויהיו שלא.קחי טיפול ותת רשמי מהתוצאה. זו לא אבחנה שגויה אלא ךא סיבה עיקרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוני אלרגיהר20/04/2014
שלום דר
קיבלתי חיסונים לקרדית אבק הבית במשך שמונה חודשים במינון הגבוה
עם שיפור קל , הרופא רוצה לעלות לי את המינון למרות שהמינון שאני מקבל גבוה
רופא משפחה אמר שאם זה לא עזר זה לא יעזור, מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסוני אלרגיה - תגובה
ד``ר בן רנר22/04/2014שלום. שמונה חודשים של חיסונים זה עדיין רק ההתחלה.אם עדין לא הגעת למנה המקסימאלית ניתן לעלות המינון .מי שאמור לנהל את התכנית הוא רק האלאגולוגאז שמעי בהצעתו
בכל מקרה עדיין לא השלמת אפילו שנה
חכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מסובכת צריך עזרהמיכאל19/04/2014
שלום דוקטור
אני בן 30. מאז גיל 10 יש לי נזלת ממש חזקה כל השנה. תמיד יש לי חבילת טישו בכיס ובתיק צמוד. אחת לשבוע-שבועיים, בערך ,יש לי 1-3 ימים של התקף צינון עז במיוחד שמשבית אותי - אבל אין לי כאבים נלווים חוץ מהצינון.
למרות שאני לא מאמין במיסטיקה, צריך לציין שנדמה לי שיש גם קשר למצב הרוח. אם אני בדיכאון או דיכדוך - הצינון מתגבר, ומצב רוח טוב מפחית אותו לפעמים
ניסיתי המון רופאים במהלך השנים, פעם בשירות הסדיר קיבלתי אפילו חיסונים נגד אלרגיה אבל לא עזר (השלמתי בערך 80% מהזריקות עד שהתייאשתי).
הרופא משפחה שלי חושב שזה שילוב של אלרגיה וזיהום אבל שאי אפשר לדעת בוודאות
לאחרונה בעקבות רצף התקפי-נזלת הוא ניסה לתת לי אבאמיס ואלרג'יקס שלא כל כך עזרו , ובשבועות האחרונים החליף לי לרינולסט (בספריי) + כדורי קלארינז רפטאבס 120 מג.
כשאני משתמש בשניהם יחד יש הטבה משמעותית.
כשאני משתמש רק ברינולסט יש הטבה של 50% , שזה גם סביר בשבילי ביחס למה שאני רגיל. רוב הזמן אני משתמש רק ברינולסט כי הבנתי שהקלארינז רפאטבס הוא בעל אפקט דחיסה שהורס את ריריות האף, ולכן אני משתמש בו רק בימים קשים במיוחד במשורה... (כמו כדור SOS). הרופא אמר לי לא להשתמש בקלרינז הזה יותר מ10 ימים ברצף
השאלה היא האם הטיפול הזה טוב /יעיל /בריא /בטוח לאורך זמן? או שאני שוחק את האף?
האם יש איזשהו פתרון אחר שיכול לגאול אותי מהמצב הזה ? תבין שהנזלת שלי היא לא צינון קל שרואים אצל אנשים ברחוב , אלא משהו ממש מוגזם וחולני (אני גומר בין חבילת טישו אחת ל-4 חבילות ביום . בלי להגזים!). תודה מראש חג שמח. לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מסובכת צריך עזרה - תגובה
ד``ר בן רנר30/04/2014ברור שיש לך בעיה .אם הטיפול החיסוני לא עזר (אני מבין שהתיאשת ) מה שנותר הוא רק טיפול תרופתי
וטישו
אולי תגש לברור אלרגי נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לפנצילין , ואזנילליאת19/04/2014
שלום ד״ר אז ככה מגיל חצי שנה של הבן שלי הילד טופל במוקסיפן שהרופאה בלי ספירת דם הייתה נותנת לאחר שנה פיתח רגישות שגרמה להחמרת המצב כיחלון בשפתיים ואישפוז , בגיל שנה וחצי שיעדנו על רגישות לפנצילין התחלנו עם אזניל כרגיל דחפו לנו בכל מצב והילד היום בן שלוש פיתח רגישות לאזניל שהיתבטא בפריחה כמו קוויה בבטן וואוזניים אדומות ונפוחות !! ד״ר אני חיה בחרדה שאם בני יצטרך אנטיביוטיקה האם יש תחליפים ?? וכמובן שאני יתן רק לאחר ספירת דם שאומרת שיש צורך לתת אנטיביוטיקה לא יעשה אותה טעותת!! רק תרגיע אותי יש תחליפים או מה יקרההה אם יגמרו כל אופציות של אנטיביוטיקה??? תודה וסליחה על הכתיבה המרובה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לפנצילין , ואזניל - תגובה
ד``ר בן רנר30/04/2014גשי לבצע תבחינים במרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לחסימת לויקוטריאניםשני09/04/2014
שלום
רציתי לשאול איזה סוגי כדורים יש נגד הנוגדנים האלה.
קבלתי את האוטרקס, אך הוא מרדים אותי עד כדי שינה.
והמונטלוקאסט - לא עוזר, מגרד גם כשלוקחת כדור ביום.
יש עוד תרופות לנוגדנים האלה?
אשמח שתכתבו לי מהן.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים לחסימת לויקוטריאנים - תגובה
ד``ר בן רנר30/04/2014מונטלוקסט היא התרופה היחידה החוסמת לויקוטריאנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של 2 טלפסט מינוןד``ר בן רנר08/04/2014
האם מותר לקחת 2 כדורי טלפסט ביממה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפסט מינון - תגובה
ד``ר בן רנר08/04/2014בהחלט כן קח שניים בת אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אלרגיתמיכל05/04/2014
שלום רב,
בני בן 6.5 סובל מנזלת אלרגית מגיל שנתיים כל הזמן אמרו שאין לו שום אלרגיה וזה יעבור עם הזמן . הלכנו לרופא פרטי והוא עשה לו טסטים ואמר שהוא אלרגי לקרדית האבק נתן לנו טיפול .
איזה טיפול היית מציע לטפל בנזלת אלרגית כתוצאה מקרדית האבק ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת אלרגית - תגובה
ד``ר בן רנר06/04/2014הטיפול היעיל ביותר הוא החיסון האלרגי פרוצדורה הנקראת אימונוטרפיה. היא ניתנת בכול מרפאות האלרגיה .זה הגיל האידאלי להתחיל למרות שהילד לא יאהב לקבל זריקות. הטיפול התרופתי הרגיל כולל משאף לאף ואנטיהיסטמיניקה קבלי החלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנזלת אלרגית
מיכל06/04/2014שלום רב,
הטיפול שהוא התחיל לקבל כדור אחד slngulair 5mg בערב, טיפות סטרודקס 2 טיפות פעמיים ביום ולאחר שבוע פעם ביום ונזוקורט אקווה שעדיין לא התחלנו בטיפול .
השאלה שלי כמה זמן עד שרואים תוצאות ? עם הכדורים הוא כבר שבועיים והטיפות שבוע ועדיין יש לו נזלת . היית מציע להתחיל את הנוזוקורט ? האם זה הטיפול המקובל ?
תודה שוב ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנזלת אלרגית - תגובה
ד``ר בן רנר06/04/2014סינגולר היא תרופה אסטמתית וסטרודקס הן טיפות עיניים כך שאין להם השפעה על האף.יש להתחיל בנזורורט אך בכמות קטנה אחת ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של העוררינת01/04/2014
שלום
רציתי לדעת אם אסטמה של העור זה גם כשאין פצעים על העור?
קראתי מאמרים בנושא. באחד מהם נאמר שחוסר חלבונים הוא
הגורם לגרד העז בגוף
שאלה - האם אתם מסכימים שאכן כך?
איך נקראת בדיקת הדם שבה רואים אם יש מספיק חלבונים בגוף?
האם ניתן להוסיף חלבונים לגוף????
אשמח לעזרה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה של העור - תגובה
ד``ר בן רנר01/04/2014אין קשר בין חלבון לאסטמה של העור. אסטמה של העור היא שילוב של פגם במערכת ההגנה של העור בתוספת אלרגיות נרכשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - סבונים
שני04/04/2014שלום
רציתי להתייעץ אתכם לגבי סבונים
מה עדיף?
סבון מוצק ללא SLS וחומרים משמרים שמייבש את העור (אח"כ למרוח קרם לחות)
או
סבון שמכיל SLS ומשמרים בתוספת תחליב בתוכו
כרופאים מנוסים מה הכי עדיף לעור שסובל מגרד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפת תינוקת לחיטה לאם אלרגיתנטע31/03/2014
שלום רב,
אובחנתי עם אלרגיה לחיטה במספר טסטים עוריים, לאחר אירועים קשים של תגובה אלרגית. מצויידת במזרק אפיפן.
הנני אם לתינוקת בת 5 חודשים שטרם נחשפה לחיטה. האם לצורך חשיפה לחיטה עלי להביאה למרפאת אלרגיה לשם חשיפה מבוקרת? האם לצורך כך עלי לקבל הפנייה מרופא הילדים?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפת תינוקת לחיטה לאם אלרגית - תגובה
ד``ר בן רנר01/04/2014הרגישות היא אישית ואינה עוברת לתינוק. אחרי שיאכל דגנים נדע .אין צורך בבדיקה מקדמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופה אלרגנית לשמפו למבוגריםד``ר בן רנר31/03/2014
שלום רב, אני בת 45 ובשנה האחרונה סבלתי מפריחה בגפיים בעיקר ביד שמאל ובנוסף נאורטיקריה מפוזרת על הגוף. לאחר בדיקה עצמית גיליתי שאני (כנראה) אלרגית לשמפו פינוק . בהתייעצות עם רוקחת קניתי שמפו של ים המלח ללא sls אך גם לו פיתחתי אלרגיה, וגם לשמפו ללא מלחים, ועוד. השמפו היחידי שאני לא אלרגית אליו אך לא טוב לי לשיער הוא של דר פישר קמיל בלו. אני מחפשת משהו שדומה במרכיביו לקמיל בלו אך מתאים למבוגרים, או - מה אין בקמיל בלו שטוב לי ולא גורם לאלרגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לשמפו - תגובה
ד``ר בן רנר01/04/2014קמיל בלו אינו אידאלי כשמפו. לשיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3.5 אלרגיה לחתוליםענבל25/03/2014
שלום.
בתי בת 3.5 השבוע נגעה בחתול והתחיל לה באופן די מיידי גרד בעין אחת שגרן לנפיחות, נזלת וכן התנפח לה כל האזור הימני של הפנים.
נתתי פניסטיל והנפיחות ירדה באופן חלקי אבל רק אחרי יומיים הנפיחות ירדה לגמרי.
זוהי הפעם השניה שזה קורה.
יש לציין שזה לא קורה עם כל החתולים כי יש חתולים שהיא מלטפת ולא קורה כלום.
שאלתי היא:
1. האם בתגובה האלרגית מהסוג שתיארתי יש סכנת חנק או סכנת חיים כלשהי?
2. האם התגובה תחמיר אם יהיה עוד התקף כזה?
3. האם יש טעם ללכת לבדיקת אלרגנים ?
האם בדיקת אלרגנים יכולה לומר מהי חומרת האלרגיה ולומר אם יש צורך במזרק כשיש התקף אלריה? (כלומר- אם נדע מהו האלרגן מה זה יעזור? אם נותנים פניסטיל וזה מספיק אז אין צורך.)
המון תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3.5 אלרגיה לחתולים - תגובה
ד``ר בן רנר30/03/2014יש להיבדק במרפאה אלרגית לזיהוי הגורם .הטיפול הוא אנטיהיסטמיניקה .אין צורך במזרק.נא להימנע ממגע עם חתולים!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למזון וגנטקיהדניק25/03/2014
האם אלרגיה למזון מסויים יכולה להיות גנטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למזון וגנטקיה - תגובה
ד``ר בן רנר30/03/2014הכול גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)